Pinot Noir zdobim ja moc rada, ale to peceni, to peceni!
Čas vánoční...
moora pridavam se, taky zdobim rada, pecu mene rada. Letos mam v planu nazdobit pernikovou chaloupku
moora mě to taky baví, ale kdybych se mohla zabývat jen tím. Děti mě nenechají, pořád něco chtějí, potřebují, omatlávají mi to, ujídají pod rukama, pak všechno osahávají těma sladkýma rukama... Současně ale vyžadují, aby to bylo nazdobené. ![]()
Pinot Noir chapu, v detnych dobach jsem zdobivala v noci :))
Pinot Noir a to je přesně důvod, proč se mi do perníčků vůbec nechce. Navíc je to u nás se sladkým trochu jako u Karjů, tak nač se vysilovat :)
Asi upečeme vánoční muffiny, to je svačina :-))
Pinot Noir no presne proto jsem se pri vcerejsim peceni pernicku na zdobeni vykaslala a dali jsme tam orechy, cokoladu, marmeladu. A az budeme delat pernikovou chaloupku, upecu 2, jednu pro mne a jednu pro dcerku, at si kazda patlame podle sebe ![]()
žluťásek perníčky jsou potravina, kterou Viktor jí, takže upečením perníčků se šíře jeho stravy z pěti druhů jídla rozšíří na šest, což je procentuálně vyjádřeno dost významné zlepšení. Takže peču a zdobím často.
Z cyklu Vánočníme s Angreštem.

Vypadá to idylicky, ale hned poté, co jsem přislíbila, že děti vezmu odpoledne k babičce, vyšlo najevo, že do úterý je potřeba napsat kulturní denník ( což je jedna knížka a jeden zážitek).
Dítko meli oběd a teď hledá, co by ještě snědlo nebo vypilo předtím než se pustí do další věty.

žluťásek my barvíme se synem. A jde nám to pěkně od ruky, než já udělám jeden, on jich má pět
Chystáme se asi v týdnu i s mamkou. Já mám společné vykrajování a zdobení na adventu nejradši, na dokonalosti moc netrvám.Pinot Noir
mirajo ja neumim ozdobit pernicky polevou. Ne, ze by nekolikrat neprobehla snaha... Ale vysledek za ten cas a neporadek nestal
ttak nedam dopustit na embosovane valecky a reliefni vykrajovatka

Zuzuli já jsem nekam založila papír se všemi recepty na ty razitkovaci sušenky, co jen si tu před časem vyprosila. Co ti tvoji koníci, dáš sem recept? Dekuju
Já bych chtěla udělat nějaké kávové cukroví. Nemáte někdo tip? Něco přiměřeně složitého, prosím.
Zuzuli Dokonalé.
žluťásek tohle jsem vytahla z archivu, s ditetem mi to peceni nejak zatim nevychazi. Myslim ale, ze to bylo klasicke linecke. Pripadne vanilkove susenky.
200g masla
180g krupicoveho cukru
20g vanilkoveho cukru
1 vejce
400g hladke mouky
Maslo a cukr uslehat do peny, pridat vejce a na zaver mouku.
Zuzuli ale to je krása, co máš za ty vykrajovátka?
edit: už jsem asi našla...
Zuzuli ty nahoře jsou krásný, to se mi asi i líbí víc, než zdobený!
Evaeva ale mně vůbec nejde o dokonalost, kdyby chtěli zdobit, klidně můžou. Mě nervuje, že jedí ty ještě nezaschlé perníky a těma ulepenýma rukama současně sahají na tablet, na nábytek, ty sotva nazdobené jim padají z rukou namazanou stranou dolů, že v jedné větě zazní, musíš je nazdobit všechny a pojď si hrát. S dokonalostí to bude nějaká mýlka. ![]()
Zuzuli to je nádhera!
Pinot Noir já jsem to myslela tak obecně, ne přímo na tebe. Starší se na to zdobení těší, on je teda obecně na tyhle věci ukázněný nebo jak to říct. A když ho to nebaví, tak si odejde hrát. Ale právě to směřuju k našim, protože mladší je větší poďes, půjdeme tam bez něj.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY