Vlm tyhle asi budu setrit...nevim kolik to sezere baterek.
ja radsi do elektriky.![]()
Čas vánoční...
Mrakoplas ty perníčky mi pro děti taky přijdou skvělé. Můžou se zapojit do pečení i zdobení, při jedení to moc nedrobí![]()
Vánoční sirup uvařený, voní celý domeček. Těším se na svařák a mám vánoční náladu.
Detske pernicky jsou hotove
dcera dostala ingredience na zdobeni a vyradila se 
Mrakoplas U nás sa práve medovníky nerobili, keď som bola malá, iba linecké, vanilkové rožky, medvedie labky a iné druhy suchého pečiva (mávali sme aj okolo 15 druhov). A to sme robievali vo veľkom, keďže sme bývali so starkými a doma nás s nimi bolo dokopy osem a všetkým chutilo sladké. Medovníky sme skúšali až neskôr, keď som bola staršia, a teda u nás sa vždy jedli ako posledné, keď už fakt žiadne iné koláčiky neboli. Preto a tiež preto, že aj po odložení boli vždy tvrdé (aj keď sme pridali jablko), ich už doma nepečieme. Vlastné deti nemám a synovcom chutia linecké koláčiky či vanilkové rožky, takže sa zaobídeme aj bez medovníkov.
Zuzuli dakujem, vyskúšam ![]()
marieu u nás se tenhle rok taky více méně nepeče - muž sladké nejí, drží lowcarb a já v sedmým měsíci s těhotenským cukrovkou .. Děti do toho jenom dloubnou, takže si spolu uděláme dvě tři pěkná odpoledne/ v mém případě po návratu z práce spíš večery s perníčkama (zaděkáme těsto- upečte - ozdobíme) a tím to asi skončí
U nas sa prve medovnicky uz pojedli. Robime s pomarancovou korou a su krasne makke hned.
A vanilkove rozky robime cez mlyncek rucne tvarovane by vyzerali strasne. Este crinkles musia byt a linecke. Tym to konci. Len ten sneh by bolo treba.
Jos já vůbec nechápu tohle jedení dopředu, u nás se cukroví vždycky vytahovalo až na Štědrý den. A do tří králů je pryč.
U nás se to taky tak dělalo a o vánocích to už nikomu pořádně nechutnalo. Takže nejdřív to máma několik týdnů schovávala a pak to zas do nás tlačila silou. Přišlo mi to vzdy dost na hlavu.
Chci zkusit vaječňák tento dle Cuketky, nějak mě láká.
continuity mě zas přijde divné to jíst dopředu, pro mě to je jako sníst narozeninový dort den dopředu
Se spotřebou u nás nikdy problém nebyl![]()
U muže to právě taky jedí celý advent a švagrová si stěžuje, že po Vánocích už to nikdo nechce. Když jsme s mužem začali bydlet, dala mu krabičku cukroví začátkem prosince se slovy, že když mu já nedopřeju...![]()
Evaeva mně to těsně před vánocema chutná víc, asi že to těšení.

Perniky dnes, dcery, víno, novej Mišík, venku sníh, pohoda největší!!!!!
Evaeva tak já třeba vyndám pár kousků na adventní neděli. Ale moje starší dítě si v cukrárně poručí vanilkový rohlicek. Jiné cukroví moc není, tak to před ní nebudu schovávat, když si to ještě sama upeče.
Muž zas chodí uzirat vosí úly, to musím fakt schovávat.
Resch muž jídlu taky moc nedá a hlídá si váhu, protože leze- aby se unesl. Ale cukroví jedí/chtějí všichni.
continuity jo, tak když přijde návštěva, tak se pár kousků vyndá. Když pečeme, tak upečeme i ty odkrojky a ty se sní hned, stejně jako polámané a tak. Ale to hlavní přijde až na Štědrý večer. Úly já úplně miluju, ale ty děláme až těsně před, a první zmizí![]()
žluťásek já na cukroví před Vánoci ani moc chuť nemám, jak na to nejsem zvyklá, úplně mi stačí, co sním po pečení. Mladší teď říká Perníčky na Vánoce? Sou tvdý!![]()
![]()
Vilemina tak to má být ![]()

Ozdoby sú vlastná výroba z výtvarnej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY