Neřikejte, že zrovna já budu za pilňuchu vzorňuchu, co umyla okna zkraje podzimu?
(Ale radši nepřemýšlím, po jaké době)
Čas vánoční...
Evaeva no vzdyt! ![]()
continuity to si musim pamatovat, manzel je ze Slovenska, tak mu to predhodim, kdyby zase remcal.
Kokoska ja to sem dávám každoročně, evidentně si chyběla. ![]()
Sweet Potato Nejsi sama, ještě můj muž :-D (tichá vzpomínka Mutzi, která by to jistě považovala za nemužné!)
Blbý je, že hezký jsou stejně jen do prvního deště, aspoň na návětrné straně.
continuity to přesně říkám já, ráno tam, odpoledne tma, kdo by myl okna!
Jó na jaře, když svítí sluníčko, to je muž může klidně umýt ![]()
Sweet Potato Jo, a na nenávětrný do prvního psího zevlování z okna!
Sweet Potato ja som umyla jedno, počíta sa to? ![]()
Zina Máme z jídelny velké prosklené dveře na terasu. Dole pejsek, kočky dosáhnou o kus výš a ještě výš holky, které prostě nedokážou dveře použít, aniž by sklo potlapaly.
A nízké zimní slunce do toho.
Mrakoplas Jasně![]()
Mohučanka Řezala jsi je s čelovkou jako já? ![]()
brrr kdybych našla čelovku...
naštěstí máme třešeň nejblíž baráku, takže tam dosahovalo trochu světla. Trochu jsem se bála o prsty ![]()
Moc krásné to všechny máte!
Žádná jste nepsala, že pečete vánoční štolu. Mamka peče takové, co se musí rozležet, já mám už roky recept na tvarohovou, je dobrá hned, ideální za týden. Peču ji taky rodině na hory a dcerám na sdružováky, lyžařské kurzy - to si ji už učitelky výslovně vyžadovaly, že po ní není hlad. A je fajn na jídlo v tomhle období.
Mirka ja hlasim, ze klasickou drazdanskou stolu uz mam dva tydny v komore
peceme ji kazdy rok. Tvarohovou jsem nikdy nemela, ale mozna ji pred vanoci jeste zkusim, kdyz bude cas
Mirka dej sem prosím tě ten recept. Já dnes objevila v lednici tvaroh
od pátku jsem dělala dvě tvarohová jídla, na třetí už nemám nápad.
711990 díky, zkusím Maskrtnici.
Mirka já mám děsnou chuť na štólu, ale potřebuju bezlepkovou a zatím jsem se neodhodlala. Nebo na biskupský chlebíček...
Babička delavala obojí, ale máma kupodivu už ne.
Mohučanka stačilo by něčím nahradit mouku, bezlepková mouka by nebyla v pořádku?
Recept hodím z domova, nedodržuju ho úplně, máslo s cukrem vejci a tvarohem vyšlehám, a pak do toho vmíchám sypké ingredience. Množství (jakéhokoliv) sušeného ovoce, rozinek v rumu, ořechů a mandlí, dávám od oka. Peču to ve formě na biskupský chlebíček, abych se s tím nemusela matlat, navíc z toho utřeného krému by se mi to úplně rozteklo po plechu.
Mirka no, právě že jak kdy. Třeba mám vyzkoušeno, že linecké můžu péct podle babiččina receptu s tím, že prostě nahradím mouku jednou určitou blp, ale pracičky se rozsypaly.
Za recept budu ale vděčná, když je to s tvarohem a navíc ve formě, tak by to mohlo klapnout.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY