Karja podel se o recept prosim ( priznavam se, ze si rikam kdyz ty to zvladas s detma, mohla bych ja bez deti taky ).Bilku mam spoustu, doted jsem volila Zarinya verzi.
Čas vánoční...
Renusatko mamka je dává klidně i do nějaké lité buchty. Místo dvou vajíček dá jedno a dva bílky.
Jo já jsem teď zjistila, že jdou přidat do sněhu do třeného testa. Pekla jsem tvarohovou bábovku a místo 3 vajec tam byly 3 žloutky a 6 bílků. A byla teda famózní. Budu to tak dělat, pokud budou bílky.
Antje pokud ti nevadí špenát, moc dobrý a relativně i rychlý recept je špenátová roláda. Jako večeře úplná paráda.
Kokoska Bílkový chlebíček
4 bílky, 100 g cukru moučka, 180 g sušeného ovoce, 50 g nasekané čokolády, 60 g g polohrubé mouky
Bílky s cukrem ušlehat dohusta, přidat ovoce a čokoládu smíchané s moukou. Pečeme ve formě na srnčí hřbet vymazané máslem a vysypané hrubou moukou na 150°C 30 - 35 minut.
To ovoce dávám nejčastěji rozinky, brusinky, višně.
continuity ty bílky do třeného těsta dávám normálně. Já teda dám ještě obvykle jedno vejce navíc oproti receptu a pár bílků, které mám v lednici. Je to vždycky lepší. ![]()
Hele a z ceho vam ty bilky zustavaji? Ja jsem naopak po kokosovych pusinkach v plusu se zloutkama. Nakonec jsem je tedy pridala do michanych vajicek.
Z lineckého, z perníčků a nejvíc ze špaget Carbonara.
Pinot Noir diky!
Kokoska nevím, jak máš velkou formu, ale moje je plná až po okraj. Tak se toho neboj, už se víc nenafoukne s nepřeteče.
Pinot Noir dobre, zkusim to.
A tu štolu bys dala do formy nebo jen volne na plech?
Já mám bílkovej s hladkou moukou a rozpuštěným máslem.
Kokoska ještě nevím. Asi bych uvidím podle konzistence těsta. A ještě nevím, jestli vůbec. ![]()
Je tu nějak moc sladkého, my toho zas tolik nesmíme, návštěvy nebudou, tak jestli to má vůz cenu.
Kokoska Já pekla štolu volně na plechu. Těsto mělo fajn konzistenci a udrželo tvar.
Pinot Noir to už čtu po několikáté, že někomu zbývají bílky z carbonara. My je děláme z celých vajec
perníčky to samé
Pinot Noir to už čtu po několikáté, že někomu zbývají bílky z carbonara.
No protože tak je to správně.
Pinot Noir to nebudu rozporovat, já ani nevím, odkud mám recept
Ale smetanu nedáváme
Pinot Noir Tady si teda dovoluju nesouhlasit, o tom, jestli do carbonara patří jenom žloutky, nebo celý vajíčka, se i v kolébce receptu dodnes vede úmorná kulturní válka, takže těžko říct, která varianta je ta jednoznačně správná...
No nicméně já jsem tým žloutky, považuju to i za cestu menšího odporu, když chce člověk fakt krémovej výsledek.
Karoleena No vidíš
My krémový výsledek máme, bych řekla. Každopádně nám to tak chutná, muž je úplně miluje. Ale je možné, že se žloutky by to bylo ještě lepší, co já vím.
Karoleena fakt? Já znám jen variantu se žloutky.
Sweet Potato Ty tvoje perníčky
mi úplně rozsvítily včerejší podvečer.
Pinot Noir Titanic je úžasný, nápad i provedení. Vykrajovalas ho podle nějaké šablony nebo od oka?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY