Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2021 21:01

Karja namalovat stromeček a posypat třpytkama? Pak jsme lepili kousky takové té pěnovky opět na namalovaný stromeček. Ještě můžete zkusit ty crinkles, nám to šlo moc dobře a to je malý docela poďes. Pořád od té doby chodí, že chce dělat kuličkyU nás teda frčí cokoliv s robotem, takže dělání jakéhokoliv těsta. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 21:06

Karja my jsme vyráběli svíčky z včelího vosku, ty jednoduché motané z mezistěn. Z toho byl syn dost nadšený.

Každý den maluje nové obrázky na okno tou kridovou fixou, mají je v dm sadu 2 ks, to by si mohly užít obě.

Koupila jsem ty bezdrátové led svíčky na stromeček, asi nedozijou stedryho dne, ale hraje si s nimi denně. Vyrobi bojovku po bytě a hledáme je, nacvaka je na gauč, deky a závěsy a dělá vanocni výzdobu.

Napeceno určitě máte, bílkovou polevou jsme zdobili kde co, i kupovaný sušenky

A všelijaký ty papírový ozdoby, letos myslím vyhrajem soutěž o nejohavnejsi stromeček

Online Karja
44890 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 21:16

žluťásek Jj nějaký vyrábění bude, ale u toho teď hrozně zlobej, ta menší jak ji to nejde samotne, je dost frustrovaná. A právě nějaké další zvyky, ještě jsou moc malé no....musím splasit kde je nějakej nejbližší zivej Betlém. 

To okno křídovou fixou, to bych asi nedala, to by byla jedna velká matlanice, já jsem vůči nepořádku značně imunní, ale pocmare okno a zbytek roku vysvětlovat že těmahle tuztickama se po okně nemaluje...na to nemam:-D

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 21:17

Karja napíchat hřebíčky do jablka? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2021 21:21

Karja Ještě můžete ozdobit zvířátkům stromeček někde v lese, pověsit nějaké mrkve, jabka,... Jestli máte doma ještě nějaké kaštany (jako my), tak se jich elegantně zbavíš

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 21:26

Přinesli jsme ze sklepa stromek, máme umělej, a ozdoby a děti zdobily. Pak všechno sundaly, protože se jim to nelíbilo, fixou na zrcadlo (děkuji někomu za tip) načmáraly plán zdobení, a šly na to podruhé a v rámci výzdoby máme na všech klikách zlatý drát

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 21:40

Karja ja jsem malejm koupila LED cajovy svicky, ma to uspech. Hrajou si s tim na certy.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 21:54

Kokoska Já jsem koupila LED svíčky na stromek v Lidlu. Jsem velice zvědavá, kdy v nich dojdou ty baterky, protože všichni hoši (i manžel) si s tím neustále hrají. Abych měla na stromek ještě nějaké funkční. 

A teď jsem přišla z posilovny, udělala jsem si dvě míchaná vejce, přihodila 4 bílky co mi tu zbyly z vaječňáku, který jsem dělala ráno. 4 si úplně stejně udělal syn 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 23:10

Tak se mi dnes povedlo trochu hnout s tím pečením.

1. Děkuji miliónkrát neznámému dobrodinci za tip, že vosí úly se dají dělat i tak, že se v cukru obalí gulička těsta je formicka. To je vážně obrovský rozdíl. Bylo to raz- dva a vypadavaly z té formy prakticky samé. 

2. Formičky na pracny po babičce fungují bezvadně. Trochu jsem se bála, když se v nich dlouho nepeklo. Tak žádný problém. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 23:49

A tady máte rozhřešení k deseti druhům cukroví a hromadě dárků.

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 00:49

voní to tady, to je pravda, ale možná stačilo vyspat vanilku do kouta...

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 07:34

Polovina mych pracen. Delala jsem je prvne a asi jsem je vyndala moc brzo. Druhej plech je zas mozna trochu prismahly a nestihla jsem je obalit v cukru, spechaly jsme na vlak na Louskáčka.

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 07:35

Catherinne krasa. Ty me cekaji odpoledne.

Jinak malovat pred vanocema obyvak je eno-nuno, vordel po celym byte, sedacka ceka dole pod schodama..

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 07:40

continuity Do kamene tesat!

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 08:52

Mulen díky, my budem malovat na konci ledna a doufám, že nová sedačka bude pod schodama čekat hned na začátku února  

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 10:06

Mulen takhle jsem taky jednou dopadla. Pridala jsem brusinky macene v rumu, kakao a rozpustene maslo, udelala kulicky, obalila v mletych vlasakach a vsem to strasne chutnalo a pristi rok to chteli zas. Pracny jsem kvuli tomu nepekla, udelala jsem to z piskotu a nebylo to ono. Letos jsem pracny pekla v silikonovych formach a je to uzasny.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 10:11

Kokoska ještě lze udělat pracnove testo a uplacat ho jako placky na plech. I kdyz to teda považuji za nouzovku, dávat do testa, kde už kostka másla je, další máslo. 

Takto jsem jednou delala vosí úly z lineckého. Bylo to strašné dobré, ale vše má hranice. 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 10:18

continuity masla jen trochu, aby se to lip spojilo, jinak jsem pridavala i kapku smetany. No prasarna, ale vyhodit varku pracen vydlabanych lzickou z formicek se mi nechtelo.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 10:21

Upekla jsem vcera tu štolu, je moc dobra. Nakonec jsem to ale udelala podle receptu od RoSa, je tam min cukru i tuku.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 10:54

Kokoska vždyť jasné, ono je to navíc většinou strašné dobré.