Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline moora
8662 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:03
Reakce na Lamicka:

Aktivni a snazivy dite zvladne alternativni skolu i s prumernou ucitelkou. Blba kombinace je prumerna ucitelka a laxni dite. Protoze, kdyz se mu chce cucet z okna misto ucit se hodiny, tak cuci z okna, ucitelka je spokojena, ze aktivni reagujou a spolupracujou a lempli unikaji jeji pozornosti. Coz byl teda nas pripad (matersky plural). Takze ve treti tride jsem chlapecka vyexpedovala na jazykovku.

PS. Dalsi riziko, jak uz tady nekdo vyse zminil, je, ze se tam sejde nekolik deti s diagnozou a to je teda taky peklo.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:09
Reakce na moora:

Pravda. Mám pak doma ještě svéhlavého chlapce, který potřebuje trochu pevnější ruku a především důslednost. Je sice ještě malý, ale toho si nedovedu představit ani alternativní školce, určitě by jim to tam rozložil :-).

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:15
Reakce na continuity:

nechala hlasovat tridu, kdo je bude reprezentovat na nejake recitacni soutezi

Tohle teda nechapu. Ve 4. tride se u nas na ZS jelo za odmenu na poznavaci vikend k Macose. Tehdy taky hlasovala trida, kdo pojede. Jel oblibenec tridy. Spoluzacka, ktera jezdila na souteze v prirodovede, cj, matematice, tak ostrouhala. Uz jako dite jsem to nechapala a prislo mi to nespravedlive. 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:18

nojo to je taky dobry. my zas kdysi meli vyslat za tridu tym do televizni vedomostni souteze, myslim ze neco podobneho se porad vysila. jeli ti, kteri meli nejlepsi kazen. skoda ze zrovna vedomosti meli tristni...

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:19
Reakce na Lamicka:

a ja doufala, ze je to nejaka vyjimka. no potes koste. my na tu demokracii uplne vsude jednou zhyneme, uz se na pude EU parlamentu hlasuje pomalu i o fyzikalnich zakonech. kdyz to takto pujde dal, budeme mit za chvili referendum, jake ma byt v lete pocasi.

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:20
Reakce na žluťásek:

Soucitim s vami, take jsem to zazivala. Me dr.pozvala na prvni poradnu po cca 17 dnech a za ty dcera pribrala 170g. Takze veselo, dostala jsem vahu a vazila pred a po kojeni. Rikala mi, ze se musi napit za 10 - 15 minut. Nejdriv jsem.myslela, ze prudi, ale opravdu. Po 10 minutach vypila (priklad) 60 g a po dalsi pulhodine 20 g. Taky usinala, obcas potahla. Prikazala mi, ze proste 1,5 az 2 h nesmim kojit a mam vydrzet, protoze jinak pije jen predni mleko. Fakt se to za cas spravilo. Nasadila jsem tydenni rezim - objednavka obedu, zadne uklizeni, hodne caje v prubehu kojeni, dcera spala - ja spala, po kojeni odsavala (skoro nic). Za tyden pribrala 180 g. Kojila jsem tri roky z obou prsu.

U me byl problem, ze tchyne hustila do me i manzela, ze mam male prsa, co chci kojit - to bylo jeste pred kontrolou. Po kontrole to jen nadhodila a po mem vrazednem pohledu to vice nezopakovala. Ja vedela, ze kojit chci a kojila jsem.

Jo a jeste jsem mela na psychiku homeopatiku - R.communalis (?) 5CH.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:36
Reakce na žluťásek:

Jak psaly jiné, opravdu se vykašlete na cokoli, co byste "musela",  kromě sebe a malého. Teď se Vám převrátil život, všechno je najednou jinak, nejde prostě jet dál ve  ve starém režimu jen s lehkou korekcí ohledně dítěte. Teď jde o to zkoušet, co funguje teď , a užívat si všech chvilek, které jsou hezké - pocitu uklizeného pokoje si užijete v životě dost a dost, ale dětství tohohle Vašeho malého jen tady a teď. Teď se ty neprospané noci a dny zdají nekonečné a úmorné, ale strašně rychle to uteče. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:37
Reakce na continuity:

To bylo za meho mladi. Rok cca 1994. Mozna proto se hlasovalo, ze bylo kratce po revoluci. To me predtim nikdy nenapadlo.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:46
Reakce na Isca:

toto nikomu nerikej, ze to utece. tohle mi rekla treba pani v lekarne, kde jsem hledala nejake caje na spani (ja totiz z nevyspani trpim nespavosti - tak to je uz uplne strasne, kdyz muzete konecne chvili spat a nemuzete usnout) a pani rekla, ze to utece a jeste na to budu rada vzpominat, no tak to jsem odchazela regulerne brecici.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:48

hehe, to je taky fajn historka. asi aby neudelali v tv ostudu nejakou nekazni.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:49
Reakce na continuity:

Že Vám bylo líto, že to uteče, nebo že jste tomu nevěřila? 

Offline olte
736 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:53
Reakce na žluťásek:

Důležité je nestřídat strany při jednim kojení, ale při jednom kojení pouze z jednoho prsa, z druhého až při dalším kojení, aby malý pil i tzv. zadní mléko, výživnější, to přední je spíše na zahnání žízně. Já jsem ze začátku nosila mašličky na ramínkách podprsenky, abych poznala, které prso je na řadě.... :) 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 08. března 2017 16:54
Reakce na Isca:

popravde v situaci, kdy jedna pada na hubu, je celkem jedno, ze to utece. ja byla ve stavu, ze nevim jak preziju do druheho dne a jestli se uplne sesypu uz zitra nebo az za tyden. upinat se k tomu, ze v horizontu lidskeho zivota mi to prijde jako kratounke obdobi mi zrovna v te moji situaci vubec nepomohlo.

kdyz mi nekdo jeste navdakem rekl, ze za pet let jeste budu rada vzpominat, tak to jsem rovnou opoustela prostory. 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:05
Reakce na continuity:

Nespavost z nevyspání, taky znám. A z celé té hrůzy. V deset jsem si šla lehnout, usnula před půlnocí, o půlnoci se malá vzbudila. Pak jsem zas do dvou nemohla usnout... Ve dne jsem usnula jen vyjímečně. Kamarádka s dítětem o čtvrt roku starším mi na to řekla "jó, to jsi asi ještě málo unavená:-)))". Dodnes nechápu, ze jsem ji nezabila.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:12
Reakce na Sweet Potato:

ja kolikrat to dite vzbudila, aby se napilo, protoze alespon to kojeni mne trochu uspavalo. ale nesmela jsem ji nikam prendavat, pekne hezky v leze. takto jsem si ji naucila spat s nama v posteli, ale ani s odstupem casu a vedomim, ze to pak trvalo skoro do sedmi let, bych to neresila jinak. protoze jsem fakt byla na hranici svych sil.

paradoxni je, ze druhe dite jsem temer ani nezaznamenala, zvladala jsem obe dve, relativne male lepe nez to prvni jedno.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:15
Reakce na continuity:

jako to bych pochopila ze nejakyho vytrznika byt by mel excelentni znalosti nevemou... ale diskvalifikaci byla i poznamka za zapomenute pravitko. tehdy nam za kazdy takovy prohresek psali zapisek a za urcity pocet (aso 10?) byla dutka myslim jsem ji i jednou dostala:-))

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:16
Reakce na continuity:

Já byla dopředu smířena, že bude spát s námi v posteli, ale nefungovalo to, budily jsme se pak vzájemně. Takže jsem měla kolíbku přiraženou u postele, přendavala a houpala a houpala...

Druhé?

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:22
Reakce na continuity:

Tak jo, uznávám, že to byla blbá útěcha, já si to už přes propast času (a puberty) asi dost idealizuju :-) Ale podstata je, nezabírat si nějaké povinnosti nad rámec nutný k přežití sebe a dítěte :-) 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:43
Reakce na Sweet Potato:

Nespavost z nevyspání, taky znám. A z celé té hrůzy. V deset jsem si šla lehnout, usnula před půlnocí, o půlnoci se malá vzbudila. Pak jsem zas do dvou nemohla usnout... Ve dne jsem usnula jen vyjímečně. Kamarádka s dítětem o čtvrt roku starším mi na to řekla "jó, to jsi asi ještě málo unavená:-)))". Dodnes nechápu, ze jsem ji nezabila.

pac ti tím nevyspanim už nezbyvala sila.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 08. března 2017 18:42
Reakce na olte:

Důležité je nestřídat strany při jednim kojení, ale při jednom kojení pouze z jednoho prsa, z druhého až při dalším kojení, aby malý pil i tzv. zadní mléko, výživnější, to přední je spíše na zahnání žízně. Já jsem ze začátku nosila mašličky na ramínkách podprsenky, abych poznala, které prso je na řadě.... :) 

ja štipec na prádlo...elegancia sama