Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 17. března 2017 04:18
Reakce na Lamicka:

To máte možná pravdu, taky se plazim. Zase to nechce spát...

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 24. března 2017 09:57

Dam otazku sem. Jakou tasku koupit prvnacce? Dcera je relativne vysoka. Kterou znacku? Na co dat pozor.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 24. března 2017 10:10
Reakce na Candance:

mam dobrou zkusenost s batohy Topgal, pevna zada, hodne vydrzely, pekne vzory (ja teda kupovala pro chlapce) zvladly prani v pracce bez ujmy

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:10
Reakce na Candance:

kdyz je vysoka, tak je to relativne jednodussi nez kdyz je mala.

ja bych tedy prvnakovi nekupovala batoh, sice je pravda, ze ho pak muse nosit i v pate tride, ale dcera taha zmanglovane sesity i z aktovky, v batohu bych si to uz vubec neumela predstavit.

mame step by step, protoze byla nejlehci (a ditko melo pri nastupu do skoly necelych 20kg). ale je to otazka ceny, uplne levna teda nebyla.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:23
Reakce na Candance:

Mam vyhlidnutou Step by step nebo Scout. Kamaradka ma opravdu vysokou holcicku a maji Scout. Nase dcera je zase mala, hodne stihla, takze asi vezmu tu nejlehci. Levna teda taky neni ani jedna znacka.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:25

Zajimalo by me, zda nechavate prvnackovi tasku vybrat nebo ji vyberete vy a date treba jako darek. Myslim design. 

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:26
Reakce na Candance:

Taky bych pro prvňáka vybrala spíš něco na způsob aktovky než batohu - kromě pevných zad i pevné dno a pevné přihrádky.

Dcera měla školní batoh od české firmy Emipo a spokojená byla ona i já. Mají teda občas dost divoké vzory, ale před těmi pěti lety se nám podařilo sehnat celkem umírněný. 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:26
Reakce na Candance:

Taky můžu doporučit topgal, dcera i syn jsou oba spokojeni, pro prvňáčky nabízejí "aktovkobatotohy"

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:28
Reakce na continuity:

Pochybuju, že by prvňákovi vydržel batoh až do páté třídy - kromě toho, že ty tašky dostávají  dost zabrat, tak i vkus se dětem mění.

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:32
Reakce na Lamicka:

Já jsem dávala vybrat - proč riskovat nemilé překvapení ( rodičů i dítěte ).

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:38
Reakce na Candance:

Dam otazku sem. Jakou tasku koupit prvnacce? Dcera je relativne vysoka. Kterou znacku? Na co dat pozor.

V prvom rade odporúčam opýtať sa v škole, čo budú musieť nosiť, u nás aspoň sa to dosť líši, sú školy, kde si prevláčajú fakt všetko a vtedy bude lepšia väčšia a vyztužená taška a sú školy, kde si veci nechávajú v triede, nosia tak maximálne peračníka a desiatu a občas pracovný list/zošit na dokončenie niečoho a tam je jednoduchší (a hlavne ľahší na nosenie) nejaký trošku pevnejší ruksačik - ale zas pozor niektoré deti sú tak upnuté na to, že to má byť "aktovka", že by ich ruksačik mohol sklamať.

A áno, pri vyšších deťoch sa vyberá ľahšie.

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:40
Reakce na Lamicka:

Dcera je taky malá a drobná. Než šla do první třídy vážila necelých 18 kg a měřila asi 114 cm. Nakonec jsem vybrala aktovku od Lega, doporučila mi ji kamarádka. Máme něco podobného, kapsy jsou jinak rozmístěné a obrázky jsou jinak, ale aspoň pro představu. Aktovka váží asi 800 g, je i menší než je obvyklé, takže dcera nevypadala jako aktovka na nožičkách, ale normálně :-) A je (na aktovky) poměrně levná, stála asi 1.600 korun. Vybrala jsem typ, dcera si vybrala barvu a obrázek. Každý rok mají na jaře novou kolekci, teď v ČR asi nebude výběr, tyhle lehké a levné se hned vyprodají. K aktovce patří i malý batůžek, co používáme na věci na tělocvik a je možné ho připevnit nahoru na aktovku.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 24. března 2017 12:43
Reakce na Lamicka:

Zajimalo by me, zda nechavate prvnackovi tasku vybrat nebo ji vyberete vy a date treba jako darek. Myslim design. 

Áno, jednoznačne, ako samozrejme s mojim určitým predvýberom, resp. spoluvýberom, čo sa týka technických vlastností a mojich cenových možností, dizajn nechávam vždy na dieťati, nielen v prvej triede, ale aj vo vyššom veku.

Navrch tpú tašku fakt treba vyskúšať na dieťati, ono sa to nezdá, ja som mala pre staršiu do prvej tiež predvybratú Step by Step a keď som ju na nej skúsila, tak to vyzeralo, že taška nosí ju a nie naopak. Ale aj pri vyšších deťoch - každá je na tom chrbte trošku inak zakrivená, inak sú pripevnené popruhy - hlavne hore, niektoreé sú bližšie k sebe, to vyhovuje deťom s užšími ramenami, niektoré viac od seba, aj tie proporcie sú pri každom type trošku iné, treba skúsiť, ako sadne.

Offline Friga
2045 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:05
Reakce na Lamicka:

Dala bych diteti vybrat. Dodneska si pamatuju to zklamani, kdyz jsem batoh do prvni tridy dostala jako prekvapeni a on se mi nelibil. 

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:24
Reakce na slniecko:

Áno, jednoznačne, ako samozrejme s mojim určitým predvýberom, resp. spoluvýberom, čo sa týka technických vlastností a mojich cenových možností, dizajn nechávam vždy na dieťati, nielen v prvej triede, ale aj vo vyššom veku.

Přesně tak, to jsem tam zapomněla zdůraznit. Taky jsem dala dceři na výběr asi z pěti tašek, protože jinak by ji možná neměla doteď.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:28
Reakce na Friga:

Jé, já jsem zas dostala aktovku k Vánocům od babičky a byl to nejlepší vánoční dárek :)

Když jsem pak byla ve třetí třídě a už nosila batoh, maminka tu aktovku dala jedné příbuzné pro dceru prvňačku. Nechápu, jak to mohla udělat! Předhazovala jsem jí to pak ještě dalších dvacet let. MOJI aktovku OD BABIČKY

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 24. března 2017 13:33
Reakce na Emi:

Diky za tip.

Takze udelam predvyber a pak s dcerou vybereme definitivne. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. března 2017 11:46

Dnes jedu za svou kamarádkou (momentálně i švagrovou) podívat se na čerstvé miminko a novopečené rodiče. Ještě před porodem zakázala, abychom jim něco vozili a kupovali, všechno mají. Takže žádné dárky pro miminko, respektuju (i když bych nějakou roztomilost docela ráda koupila, udělalo by to radost hlavně mně ). Řekla si o nějaký běžný nákup, mléko sůl apod. Ale chtěla bych jí ještě udělat něčím radost, přijde mi, že to zatím zvládá hůř, než čekala. Nějaký tip, co pořídit a co naopak vůbec? Hodí se třeba k týdennímu miminku pořizovat řezané květiny (alergici nejsou)? Myslíte, že kojící může raw dorty? Ona si na ně hrozně potrpí, ale nějak si nejsem jistá, jestli v nich není něco, co by neměla ...

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 25. března 2017 12:10
Reakce na MP Meri:

tak koukám z čeho je takový dort:-) no, kojící by neměla nic nadýmavého a pak nic z čeho hrozí alergická reakce, takže asi ne třeba hodně jahod nebo nějaké hodně exotické ovoce. ovšem v některých rodinách se tradují i různé pověry, jako že by neměla jíst nic chlupatého (kiwi) apod. to jsem teda kolikrát zírala:-) já jedla víceméně všecko. takže asi záleží jak to švagrová má. ale třeba něco takového uplně v pohodě http://fresh.iprima.cz/recepty/cokoladovo-bananovy-dort

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 25. března 2017 12:20
Reakce na MP Meri:

Čo sa týka jedla, je to vždy ošemetné, lebo nikdy nevieš, čo robí zle miminku a čo nie (raw-neraw, tam ide skôr o ingrediencie a práve pri raw by som tipovala, že mnohé ktoré sa aspoň teplom neutralizujú, tu nemajú šancu). Ja väčšinou kojasím mamám, ak nie sú výslovne vysadené na zdravú výživu nosím kvalitné značkové biele sušienky. Kvety by snáď nemali byť problém.

Čo sa týka vecí pre miminko, no tak keď pominiem, ako výslovne neznášam ten predpoklad niektorých ľudí, že je ich právo mne hovoriť, čo smiem, alebo nesmiem darovať, tak ak to chceš rešpektovať a urobiť sebe radosť, nenos plienky/bodýčka/roztomilé ponožtičky, resp. akékoľvek praktické veci (čo asi myslia tým, že všetkého majú dosť) ale niečo drobné pre malé na pamiatku, alebo malú hračku. Ja zvyknem drobný zlatý prívesok, alebo prvý príbor, alebo niečo čo mi padne do oka, pekný malý rámik na fotku, drobnú hračku velehlasnejšej značky atď. Závisí od príležitosti a od toho, ako blízki sú mi to ľudia.