Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:08

Jo, jinak si nadelejte deti hned za sebou, mne neprosel ani Panadol ze zakladni vybavicky:-D. Sambo nadsen! Obcas koukne na autosedacku s takovym potesenim, ze se to aspon uzije. 

Mutziputzi Coz me napada, pokud budes hodne jezdit autem, kup si do.auta takovou zakladnu na sedacku, to tam jenom frknes to vajicko, zacvakne to a nemusis se crcat s pasem. Je to vterina! Strasne prakticky ale stoji to stejne jak to vejce no. A pokud budes hodne v trapu, tak bych si koupila i vejce, co jde dat rovnou na kocarek. Ja mam nejakej mezinastavec, mezi vejcem a kocarkem a to je opruz.

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:11

betsey No u nas se musela furt snazit babicka, ale jo, maly to prospelo, nekdy i sama usne. Nevim, co ji to drasalo babicku, ze dudlik nema, ale u druhyho pomocnejm rukam nic neradim, pokud diteti nejak neublizujou at si delaj co chtej;-). Jen sestra mi chtela dvoutydenni dite vyvezt v zime kocarkem na 7km vylet lesem, no tak to jsem ji zatrhla. A jeste mi chtela za ,,hlidani,, nechat doma svoje deti. Tvl!!!!!

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:17

711990 já nekojila vůbec, tak nevim. Brala jsem to tak, že novorozenec neutáhne hned pít ze savičky? Možná, že jen některý. Nevim. Ani si nepamatuju, kdy jsme najeli na flašku...

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:30

Tak jsem se z toho vyspala a beru to pozitivne! Proste to bude takova dovolena no, vezmu si knizku a proste si musim rict, ze mi to aspon skontroluji ti nejlepsi doktori, kdyz nic jinyho, ja se totiz nemuzu zbavit dojmu, ze je to zbytecny, ale tak nejsem doktor, zee jo! A kdybych chtela nekdy treti dite, tak to musi bejt. A sambo me povzbudil ,,ty jo treba budes mit z pokoje vyhled na reku,,. 

Offline Gatita
8709 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:30

Mutziputzi možná se to liší porodnice od porodnice, ale v té mojí (Motol) se preferovalo kojení. Když to nešlo, nebo se nakojilo málo, sestry přinesly lahvičku s ohřátým umělým mlékem. Ty lahvičky byly jednorázové, to UM se prodává přímo v nich. Když se mi podařilo trochu vlastního mléka odstříkat, dostalo to dítě v erární vysterilizované skleněné lahvičce. Ten servis byl dobrý, nemusela jsem se starat fakt o nic. Jinde to bude asi podobné, nedělala bych si starosti. Jinak já jsem po zkušenostech s prvním dítětem, které se muselo dokrmovat sondou, měla příšerný strach, že mimino doma nebudu schopná nakrmit. Vzala jsem si proto do porodnice na otestování z domova různé savky, abych si vyzkoušela, z čeho se bude umět napít. Obavy byly tentokrát naštěstí liché.

Nedělej si starosti. V porodnici je alfa a omega váhový přírůstek. Pokud by Ti mimino špatně pilo, sestry to tak nenechají a nějak to do něj dostanou nebo ti s tím krmením pomůžou. Může to být ale na úkor kojení, říká se, že se pak ty děti přestanou snažit a nechtějí se přisávat.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:32

ice hm....tak to nevim. V moji porodnici to bylo tak, ze kde nechteli pokazit kojeni, davali tou kanylou, jinak Tonda dostaval ze strikacky s dudlikem na konci. Protoze se nesnazil a skoro nesal. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:35

Jinak ten muj seznam Mutziputzi by mel byt dostupny tady i s odkazama. Jen jsem z toho vyhodila veci navic, co jsem kupovala (hnizdo a tak) a nechala jsem tam odkazy naopak na ten muj kocar, autosedacku atd. Tak treba to pomuze:)

edit: nevim.jak moc ten link funguje, tak se to kdyztak pokusim nejak vykopirovat kdyby ne:)

Offline Pinot Noir
30076 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:36

A teda denně používám věc, kterou asi jinak většina lidí považuje za nesmysl, a to je teploměr do vody. Bez něj bych si ty děti asi uvařila, neumím to odhadnout a sama mám ráda vodu nezdravě horkou.

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:39

Pinot Noir Ja to obcas pouziju i na tu vetsi dceru;-). Takze chapu, taky bych varila. Navic jim davam malo vody a nestrcim tam loket:-D:-D. A prosim posli mi ten sampon;-)

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:40

Dceři je dneska 15 měsíců. Už měsíc si sama sedne a teď s oporou klečí. Někdy sesnaží i jakoby postavit. Pořád se plazí, neleze po kolenou, ale už se dotane na schod.K Vojtovce jsme přidaly i plavání, tak už snad budou ty pokroky rychlejší. Tohle čekání a chození je fakt na prd. Hlavně už je zpruzená i ona. Až se rozchodí, oslavím to.

Offline Pinot Noir
30076 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:44

Karja Ježíš, to se úplně stydím. Tady se jede jenom samé bio naturálno, my jedeme normálně v ropných nebo jakých produktech.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:46

Pinot Noir haha na to, i na mliko, pouzivame takovej ten teplomer na masoteda vodu ja odhadnu uz, tak spis jen na mliko:)

Offline JankaM
3140 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:50

Mutziputzi nebo koukej v trafice, obcas byva ta detska kosmetika jako darek u casopisu

Offline Pinot Noir
30076 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:51

711990 My ten na maso nemáme :( Myslela jsem, že jsem jediná. Zachraňuje to i domácí pohodu, protože bychom se s mužem kvůli teplotě vody vždycky pohádali (a já bych navíc neměla pravdu, protože on to umí odhadnout úplně přesně ).

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2020 13:52

Pinot Noir ja si zas netroufam odhadovat to mliko, u toho mam fakt strach. Alr teplomer na maso se hodi, ten si urcite poridte:)))

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. února 2020 14:01

Pinot Noir 

Já taky koupu s teploměrem, už druhé dítě

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 05. února 2020 14:03

711990 Já jsem na mlíko používala teploměr z tátovy destilační kolony

Ale ten do vody jsem užila taky, miluju horkou vanu, chudák nemluvně by bylo vařený. Teploměr na nemocné jsme neměli žádný, tak ten máme až s dítětem. 

Karja šampon máme Johnson fialový, jmenuje se Bedtime.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2020 14:04

Mohučanka haha to je bozi! To ste doma vazne meli destilacni kolonu?

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 05. února 2020 14:06

miuu soucítím a držím palce, dcera začala chodit někdy mezi 15. a 16. měsícem a ty dotazy okolí, jestli už chodí, mi dost pily krev.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. února 2020 14:08

Mutziputzi 

V porodnici nejspíš dostaneš ty jednorázové lahvičky s UM, všude je to asi stejné, preferuje se to, co je bez práce. Možná ti budou muset zastavit laktaci, na to jsou takový hnusný léky. Prsa můžou po porodu pěkně blbnout a nejlepší odsávačka je holt dítě....