Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 27. března 2020 15:09

Mrakoplas Tady je postup. Koupila jsem na to kdysi takove polystyrenove kulicky ruznych velikosti. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 27. března 2020 15:18
Reakce na Luna:

My už jsme z nudy začali vyrábět sluneční soustavu. Odpoledne to dorazíme, galaxie a tak...A jednou to snad odnese i do školy.

jen bacha na to, že Pluto už oficiálně není planeta

Edit - vlastně ono je tam ještě slunce, to pak sedí

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. března 2020 15:22

Luna ty to mas ovela krajsie! 

Offline Garfie
28639 příspěvků moje polička 27. března 2020 15:43

Luna no teda!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. března 2020 16:54

Ono člověk si tu procházku už ani moc neužije. Nevím kam na ty pustoprázdna chodíte, ale tady je v parku asi tak miliarda lidí, takže tam už jsem radší ani nešla. Vyrazili jsme dneska asi po třech nebo kolika dnech, tak jsem radši zamířila podél hlaví silnice směr centrum. Dejchat výpary aut mi přišlo najednou tak nějak přijatelnější. V centru skoro nikdo a navíc široké ulice, takže se těm lidem apoň dá vyhnout. Asi třikrát kolem mě pomalou jízdou projelo policejní auto, tak sem si najednou nebyla jistá, jestli nedělám vlastně něco protizákonnýho. Na Václaváku jsem to otočila a šla zpět. Nicméně celou cestu jsem přemejšlela, jestli bych nás po příchodu domů neměla celý nějak dekontaminovat ... no člověk už fakt blbne. Chce to trochu si zvyknout. 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 27. března 2020 17:23

MP Meri ja jsem z toho taky uz na vetvi. A to jsem vzdycky razila prirozenou imunizaci a doma to nikdy neprehanela s dezinfekci a uklidem (krom kuchynske linky, salmonelu znovu mit nechci). Ted se pomalu bojim sahnout doma na kliku, protoze vcera jsem sla prevzit balicek, na ktery jsem sahla a pak sahla na tu kliku. Laborovani s obalovym materialem na zaprazi v rukavicich vam tu snad radsi popisovat nebudu

Uplne se stydim a uz se na to asi vykvajznu. Budu venku dal nosit rousku, budu dal hodne doma, nepolezu nikomu do huby a budu si hodne myt ruce, ale vic uz si nebudu pripoustet. Dusevni zdravi je taky dulezity;)

Offline rasaNori
8883 příspěvků moje polička 27. března 2020 18:00

Gatita me přijelo ppl, borec bez rukavic a rousky, ja tunel a rukavici. Balíček jsem v te rukavici mrskla na okno a tam dva dny vydrzi. Vic asi nemuzu udelat

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. března 2020 18:00

Gatita Já v životě nic nedesinfikovala, ani když byl syn úplné novorozeně. Umýt ruce po toaletě a po příchodu domů a dost, nic víc jsem v životě neřešila. Běžných nemocí se nebojím, ani těch neběžných a nebojím se vlastně ani týhle. Popravdě bych to nejradši chytla hned, abychom to měli už za sebou. Mám strach jen z té nekonečné několikatýdenní karantény, do které by nás to uvrhlo, protože to by bylo hlavně pro samba už likvidační. 

Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 27. března 2020 18:16

Taky se mi styska po vnoucatech, malyho jsem videla od zacatku brezna dvakrat mezi dverma, nechci chodit k nim do bytu. Chodim nakupovat, obcas musim na postu, v prvni pulce mesice jsem s tatou chodila po doktorech, obcas potrebujem neco z lekarny... vetsi zas byva u druhych prarodicu, maji hezkou zahradu, nejaka zvirata, lip se tam zabavi nez v Praze. Tak je vidim jen na videu, snad me hlavne to mrne pak jeste pozna. Snad dame aspon nejakou prochazku v nahubcich, je to na prd.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 27. března 2020 18:48

Nastavajicim maminkam by se mozna mohlo hodit?

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 27. března 2020 20:40

rasaNori No tim padem ale desinfikujes i vsechno z obchodu? Mne to prijde na palici, ja delam ty nakupy tak obri, to bych desinfikovala tejden.

Offline viktorka_od splavu
49466 příspěvků moje polička 27. března 2020 20:48

Karja já dnes vyrazila na nákup v těch gumových rukavicích. jednak fakt studí, ale to by až tak nevadilo - hlavně jsem si připadala jak úplný pako: rukavice jsem si vzala kvůli tomu, že jsem brala kvůli velkýmu nákupu vozík, že kdovíkdo ho ošmatal.. jinak si to dávám do své tašky a to i v normální době.. takže tlačím vozík, v rukavicích všecko skládám do něj, pak na pás, tam mi to osahá pokladní, pak dojedu k autu a - sundám jednu rukavici, abych vytáhla klíčky, otevřela a teď s jednou rukou v rukavici a druhou bez přemýšlím, jak ten nákup mám vlastně dostat dovnitř? a jak ho potom budu vykládat? a co s ním doma? no.. rukavice jsem mrskla do koše, nákup do auta a dál už jako vždycky. pakec. a stejně to nakonec chytnem

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 27. března 2020 20:55

viktorka_od splavu No ja si myslim. Hlavne ja to teda nedelam kvuli tomu, ze jak ziju s tatou a mamou a oni chodi normalne do prace, tak jako moje chovani na nakupu je asi ten nejmensi problem. Sambo by mel uz taky mit po HO a teb bude jezdit busem a MHD. A jedna segra moc nechape tu karantenu a mame ji tu obden. Jako jo, kdbysme zili sami absolutne uzavreny, tak to asi resim, ale takhle je to prkotina. Jo a dneska mi psala segra, ze si k nam.nechala poslat balik, ze k nim nezavazej jakozto rizikove oblasti. Bydli 4 km od nas.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. března 2020 20:57

viktorka_od splavu presne . Tiez som mala minule v obchode snahu ale to sa nedalo proste. 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 27. března 2020 21:03

viktorka_od splavu

Jidlo dezinfikovat jedine panakem pred a po;)

A to je ten virus opravdu tak zakernej, ze ho clovek schyta i sledem nekolika neprimych kontaminaci? Jako chapu, ze kdyz nekdo nakazeny naprska na madlo voziku, ty na nej sahnes a pak si  promnes oko. Ale skrz dalsi doteky uz se mi to nezda pravdepodobne...Ale tak ja ode dneska nectu zpravy, tak jsem optimisticka.

49466 příspěvků moje polička 27. března 2020 21:32

Gatita hele vůbec nevim. normální nemoc takhle nechytneš, ale tohle je prezentovaný jako přeborník v nakažlivosti.. no spíš bych řekla že nikdo neví. nakonec je to stejně náhoda

49466 příspěvků moje polička 27. března 2020 21:33

Karja já si zas říkám jaký jsou to paradoxy, že jsme to nechytli v tom nacvakanym metru a teď bych to měla lapnout z vozíku v lidlu

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 27. března 2020 21:38

viktorka_od splavu No prave, ja ti nevim jaka je sance, ze to takhle druhotne chytnes pres nejakej predmet. OK vozik no, jako sahnout na nej a pak do nosu je treba blby. Ale bezny hygienicky chovani? Jakoze z voziku sahnu na potravinu, z te si to prenesu domu na vodovodni baterii, z te pak teda na sebe??? Takivy nejaky divoky.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. března 2020 21:43

Mně to taky přijde jako dost divočina, už jsem tu psala, že moc nechápu takový ty plošný desinfekce škol a školek, co tu letělo před 14 dny, nebo to desinfikování ulic (to snad dělají v Číně a Itálii apod.). Ale beru to tak, že za a) budto vedi víc, než já, nebo za b) nevědí nic, ale sichr je sichr. 

49466 příspěvků moje polička 27. března 2020 21:58

MP Meri školy a školky to beru, protože ta děcka jak slintají a soplí a ty sople pak namatlají všude, pak zas všecko volizujou, to je určitě namístě když ten hajzlík přežívá na věcech dlouho. ulice těžko říct, to mi přijde fakt pro ten lepší pocit obyvatelstva