Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 06. května 2020 20:43

Kokoska musim si v tech chvilich opakovat ze dve deti jsou radost

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 06. května 2020 21:07

Tak moje obočí prý vypadá jako tornáda

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 06. května 2020 21:12

Pinot Noir No to už fakt musíš být slušně nas.. naštvaná! 

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 06. května 2020 21:15

žluťásek to je pekné, škoda, že nemáme figúrky, ale veď máme plysakov!

Offline Karja
44619 příspěvků moje polička 06. května 2020 21:20

Pinot Noir :-D:-D Vy se budete muset nekam odstehovat, nekam do tornadove oblasti!

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 06. května 2020 23:34

Tak jsem dvě a půl hodiny (19:30-22) přesvědčovala dceru, že je třeba se vykakat, že já kakám, tatínek kaká, babička kaká, kocour kaká, ve školce se nemusí bát kakat (hysterák nechci do školky, nechci tam kakat), nikde se nemusí bát kakat, může kakat do plínky, do záchoda, na nočník, v lese do jamky... nakonec byla tak unavená, že tomu nedokázala čelit a v polospánku naplnila plínku. Ale jen aby se neřeklo

Pak jsem si vyzunkla zbytek vína a pak jsem asi půl hodiny pouštěla myčku, která na mě chrlila různé chybové hlášky a už nešla ani resetovat

Už vidím, jak zítra do té školky v 7 vstáváme, obě

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 06. května 2020 23:49

Mohučanka chudinka. Měli jsme to taky s jednou. Kromě jiného se ve školce bála kakat, aby tam neucpala trubky. 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 07. května 2020 00:06

Mohučanka aah, to je mi líto. Mám živou zkušenost v rodině, tam už to museli řešit několikrát i u lékaře. Postupně to pomalinku odeznívá, ale je to práce na roky. U nich tedy, kéž by se vaše holčička netrápila tak dlouho.

Jak to vidím v přímém přenosu, tvrdě jsem si stála za nenucením syna na nočník a pořád ho obhajovala, že nevadí když se počůral, že to není žádná ostuda a nic se neděje. Zbavil se plen pozdě, ale nakonec úplně hladce, i na spaní.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 07. května 2020 04:39

Mohučanka ach, chúďa malé

Offline Garfie
28517 příspěvků moje polička 07. května 2020 07:27

Pinot Noir Tak to je od něj asi největší lichotka, ne?

Mohučanka Jeje, chudinka :-(

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 07. května 2020 07:36

žluťásek ale to vůbec nemusí souviset s nějakým nucenim na nočník.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:33

Mohučanka Tlapkám! Zažila jsem to taky, syn kakal jen do plíny do 3,5, občas měl období, kdy nechtěl kakat vůbec. Už jsem byla zoufalá. Teď už si na to ani nepamatuje a klidně se vykaká i do záchodu. Ale pořád musím hlídat, aby chodil pravidelně. Klidně potřebu tzv. přechodí, a pak ho to bolí. Ve školce teda kakat nechodí, ale to se mu nedivím, na těch společných záchodcích by se mi taky nechtělo :-)

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:39

Mám takú blbu príhodu zo škôlky, syn tam kakať nechodil, až raz mu bolo treba, prišiel za učiteľkou a ona mu povedala, veď choď. A tak sa pokakal do gatí, prvýkrát od odplienkovania , potreboval,a aby išla s ním, a to nemala žiadnu urgentnú prácu, prosím pekne, robila vystavku v šatni, zatiaľ čo deti boli samé v triede

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:46
Reakce na rasaNori:

Sweet Potato jako jsem si v tu chvili pripadala jak matka Herodes

Garfie haha šikovná:D ona to má v takových vlnách. Někdy je fakt šikovná, a někdy se kouká jak si čůrá po nohách (v kalhotách) a je jí to šumák:D

​@RasaNori Naše malá taky není na nočníku 100%. Ačkoli je odplenkovaná už téměř rok, tak má občas období, kdy je schopná se třeba 5x za den počůrat. Střídá se to s obdobími, kdy je několik týdnů bez nehody i přes noc. Co jsem četla, tak je to prý normální. A co já vím, jestli není zrovna prochlazená nebo něco. Na bolení si nestěžuje. Snažím se to brát v klidu, ale je to někdy těžké :-) Tak jen tlapkám, je to náročný, jak jsou blízko po sobě, ale fakt bude líp!

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:22

Obcas nekde ctu, jak s temi detmi clovek dozraje, ze tam je nejakej osobnostni posun a kdesi cosi. Mne naopak prijde, ze jak se tu porad nekdo vytaci, vzteka a knoura (jak tu nekdo psal o rvani za zady, tak to je u nas take bezne), tak mam chut rvat a vytacet se taky. Fakt me stoji strasne moc usili, abych se nenechala stahnout na uroven ctyrleteho ditete a zajecet na nej, at uz jde do prcic (zde bych pouzila tedy jiny vyraz) s tim knucenim. Ja to v sobe teda potlacuju, ale jak uz to trva nekolik let (a posledni mesice diky zavrene skolce fakt intenzivne), tak jen cekam, kdy z toho dostanu mrtvici. Uz jsem jak papinak pred vybuchem. Jsem rada, ze mam druhe dite, to je takovy klidny radovan, ze se to v prumeru aspon nejak srovna. Kdybych mela jako prvni to druhe, tak bych si o sobe byla myslela, jaka jsem skvela matka. 

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:56

Gatita.

Naprosto přesně.

Na mě včera večer sedla nějaká depréze, poprvé za dětnou dobu (nepočítám-li první šestinedělí) jsem se rozbrečela. Zastavil se tu odpoledne na chvíli můj šéf a nějak mi to připomnělo můj minulý život, kým jsem byla a jak jsem žila, a večer to na mě všechno nějak padlo. Že jsem hnusná a blbá a nemám si s lidma o čem povídat, že se tu pinožím od rána do večera a výsledek není vidět, že se snažím děti nějak vychovávat, ale nemá to žádný efekt. Hroznej splín, ani to víno mi nechutnalo, nakonec stejně letělo i s večeří ven

Offline tina
6315 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:11

Pinot Noir ja ti rozumim, taky me obcas takove pocity prepadaji:( Ale ne a ne, neni to pravda, jsme uzasny zensky a mamy!

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:22

Díky všem za účast. S nucením na nočník to určitě nesouvisí, máme právě v rodině taky případ, kdy dítě jde na záchod třeba 1x za dva týdny, což mi bylo dostatečným varováním na nic nespěchat, i když babičky občas pronesly něco o ostudě. Dcera to právě zadržuje tak dlouho, až jí to, předpokládám, moc bolí, a tím méně je ochotná se vykakat. Ptala jsem se na to i na tříleté prohlídce, ale zřejmě jsem to popsala málo dramaticky, protože paní doktorka radila věci jako jíst jablíčko i se šlupkou, ovesné vločky do polívky a tak...Já si myslím, že to není ve stravě (k večeři třeba miluje rajčata s mozzarelou a nejvíc se těší, že když všechno sní, může vypít "šťávičku", tj. olivový olej, kterým za těchto okolností nešetřím, nejí čokoládu, jí ovoce a zeleninu), ale v hlavě. Včera jsem do ní trikem dostala celý Actimel, otevřela jsem si ho "jako" pro sebe Snad se jí to v hlavičce brzy srovná.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:43
Reakce na continuity:

žluťásek ale to vůbec nemusí souviset s nějakým nucenim na nočník.

​To samozřejmě vím. Ale může to být jeden z důvodů. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:50

Mohučanka ja som práve včera objednala nočník a chcem začať s odplienkovaním, ale presne z tohto mám obavy. Držím vám palce, nech sa to napraví, chúďa malé