Dítě si ostříhalo vlasy! Tak o 5-10 cm, jak kde. Ještě, že se jí to kroutí. Starší sestra to zhodnotila, že vypadá jak z Občanského průkazu.
(A stejně jí to sluší!)
Catherinne prosím neomdlévá, ale píše na seznam.
Dítě si ostříhalo vlasy! Tak o 5-10 cm, jak kde. Ještě, že se jí to kroutí. Starší sestra to zhodnotila, že vypadá jak z Občanského průkazu.
(A stejně jí to sluší!)
Catherinne prosím neomdlévá, ale píše na seznam.
Sweet Potato první linie nám houstne ![]()
Tak nás kdysi k šití dohnalo to, že se nedalo nic sehnat. První veritasku jsem dostala po tetě ve 14ti, nikdo nikdy u nás doma nešil, moje maminka na tohle naprosto levá, začala jsem šít s veškerou drzostí neumětela. Třeba límec ke košili jsem si ušila celej zvlášť, a pak ho jen tak přistehovala shora. Nebo první dírky na knoflíky, neměla jsem zdání, jak to udělat a vytvářela něco jako výpustkové, prostě začisťované dírky látkou dokola, vznikaly teda spíš ďoury. Radši jsem na všechno používala obyčejné černé kohinor patentky. Strihy jsem dělala od voka, nebo rozpárala něco staršího. No hrozný výtvory, ale hrdě jsem to nosila do školy.
Nejdřív se mi doma smáli, ale já to nevzdala a nakonec jsem šila i na mámu a povlečení a potahy na gauč, kabáty. Pak mi teda k osmnáctinám koupili Ladu a ta šila, panečku, tlustou jehlou i kůži, šila jsem si boty, kabelky, džíny. Pozdějc se mi to s dětma dost vyplatilo. Látky byly za hubičku a třeba Řempo, to byl ráj.
Ty mikiny z hadrů na podlahu a prachovek byly boží.![]()
Catherinne Deštník si přineseme![]()
Jennyfor co z hadru, ale ze spodnich kalhot zvanych bombardaky ci jegrovky, takovy tlusty uplet s chlupem dovnitr! Na mikinu pro deti jak delany.
Kokoska Jo, taky pamatuju
v tom Řempu měli tuhle látku nastříhanou na kusy, jakože právě hadry na podlahu, nebo prachovky, nevím, bohužel ty kusy byly většinou v prasečí růžové a bleděmodré. Ta radost, když jsem sehnala bílou. To pak zas jelo i barvení, od Duhy jsem měla věčně špinavý ruce.
Dneska nevim, už jsem líná, nebo mám pocit, že když se budu snažit, dá se sehnat všechno. Ale tomu pocitu z vlastoručně vyrobenýho modelu se nevyrovná ani COS ![]()
Ale začíná mne lákat pletení. Takový krásný vlny a příze, co teď jsou, o tom jsme si mohly nechat jen zdát. A jak to pletení čistí mozek. Mám to jako projekt na tenhle rok. Ale ty moje ruce volšový, nevím, jak mi to po letech půjde.
Jennyfor u nas ve meste byla partiova prodejna latek, vozili tam uplety z Pleasu, ktere mely nejakou vyrobni vadu. Treba zatrzenou nit nebo spatne probarveny okraj. Co jsem se z toho nasila tricek na sebe i na deti, i saty z takove jako teplakoviny.
Plest jsem zacala vloni asi po petadvaceti letech, v navalu nadseni jsem nakoupila vlny, ze to nezpracuju do smrti.
My jsme měli v okresním městě nedaleko chalupy taky partiovku - na mateřský jsem tam za doslova pár korun nakoupila vždycky super materiálu mraky, a po (dlouhých) večerech našila takovejch modelů! Kde ty časy jsou... dneska jsem ráda, když přišiju knoflík.
viktorka_od splavu mne se stane to, ze se mi dostane patka mezi ty dve vrstvy latky, tim padem se horni nazdvedne, ale je porad chycena jehlou a nez si toho stihnu vsimnout, zatahnu a zlomim:) jenze ja fakt siju poprve v zivote, takze mam hruzu ze si prosiju prsty a neumim tu latku krmit do toho stroje;)
711990 A jak se ti dostane patka mezi dvě vrstvy látky? A spendlis/stehuješ?
Vono se za tu látku moc netaha, spis to jen usmernujes
nesijes moc blízko u kraje? Nechává se asi 1,5 cm
jinak u toho siti mi přijde, ze tak 80% dela ta práce vedle, projet to strojem už je taková třešnička na dortu. Mne na tom nejvíc vadí ten binec (rozdělat stroj, vykopirovat střih, roztaženej strihovej papír (nejpozději v této fázi odstranit z místnosti kočku), roztáhnout zehlici prkno a zehlicku, všude spendliky, nitě, odstrizky.....
Potrefenáhusa blbe spendlim a siju moc blizko okraje:)))
711990 Já až z nějaký ty chytrý knížky zjistila, ze se spendli naštorc
Potrefenáhusa akorat se nesmi clovek trefit jehlou do toho spendliku :)
Kokoska dokonce v jedne knize o siti psali, ze to jde projet a spendlik se nezlomi. No haha:)
Kokoska No... to blby, ale naposled u těch rousek to nevydržel ten spendlik, jehla ve stroji jo
Lamicka ale často to jen sjede (ale často taky ne)
rasaNori ty sou roztomilý ![]()
Fotku si dobře uloz, ať se u ní můžeš uklidňovat, az se budou rvát
.
Catherinne jestli je pořadník, tak já se taky hlásím... dvakrát... dítě už je jak hipisak a brzy bude mít to haro až na lopatky ![]()
AprilTwelve to píše Plzeň?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.