viktorka_od splavu u nás je problém,že ani jeden nedokážeme byť doma na plný úväzok, ani jedného to nebaví. Teraz cez koronu som na 2 mesiace mala "voľno" v práci, mužova robota sa nezastavila. Tak automaticky som prevzala domácnosť aj dieťa ja s tým,že muž mi malého bral poobede von, keď som šla behať so psom alebo cvičiť. Automatick ak mal muž robotu nacelý deň, tak som si brala malého ja, proste som fungovala ozaj ako matka v domácnosti. Za tie 2 mesiace doma nemusel nic, obcas nakúpil alebo vyvešal prádlo. Bolo hlavne fajn to, že jeden z nás nepracoval a teda nemusel sledovať lehoty, nemal porady s klientmi, nemusel nič písať...Blbé teda bolo, že ako sa to rozbehlo, rozbehlo sa to z nuly na 200%, čiže od minulého týždňasom sa pomaly nezastavila,vrátane pracovného víkendu. Lenže mužnenaskočilnapredchádzajúcisystém spred korony (automatika ak jeden potrebuje robiť, druhý berie dieťa na väčšinu času cez deň + sa snaží pokryť aspoň čiastočne domáce práce), čiže som mala stále aj dieťa, ktoré saozrejme po 2 mesiacoch dostupnej mamy mi viselo za nohu pri telefonátoch,mailoch a na písanie na pcsom cez deň mohla zabudnúť a teda do tohoúplnevšetky domáce práce.
Ale aby som bola spravodlivá, včera keď som odchádzala s malým von, som mužovi povedala, žeak nemá robotu, mohol bydoma trochu upratať a vysať/umyť dlážky. Keď som prišla domov, mali sme hotový obed, bolo vysaté, umytá linka v kuchyni a uprataná obývačka. A večer sme sa zvládli ako tak v klude porozprávať s tým, že sme si rozdelili, ktoré domáce práce sa budú robiť ktoré dni a zesa pri nich budemestriedať s tým, že 1x týždenne muž vezme syna von 2x zadeň aby som ja stihla spraviť väčšie upratovanie. Tak uvidím akodlho to vydrží...