Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. května 2020 10:37

viktorka_od splavu u nás je problém,že ani jeden nedokážeme byť doma na plný úväzok, ani jedného to nebaví. Teraz cez koronu som na 2 mesiace mala "voľno" v práci, mužova robota sa nezastavila. Tak automaticky som prevzala domácnosť aj dieťa ja s tým,že muž mi malého bral poobede von, keď som šla behať so psom alebo cvičiť. Automatick ak mal muž robotu nacelý deň, tak som si brala malého ja, proste som fungovala ozaj ako matka v domácnosti. Za tie 2 mesiace doma nemusel nic, obcas nakúpil alebo vyvešal prádlo. Bolo hlavne fajn to, že jeden z nás nepracoval a teda nemusel sledovať lehoty, nemal porady s klientmi, nemusel nič písať...Blbé teda bolo, že ako sa to rozbehlo, rozbehlo sa to z nuly na 200%, čiže od minulého týždňasom sa pomaly nezastavila,vrátane pracovného víkendu. Lenže mužnenaskočilnapredchádzajúcisystém spred korony (automatika ak jeden potrebuje robiť, druhý berie dieťa na väčšinu času cez deň + sa snaží pokryť aspoň čiastočne domáce práce), čiže som mala stále aj dieťa, ktoré saozrejme po 2 mesiacoch dostupnej mamy mi viselo za nohu pri telefonátoch,mailoch a na písanie na pcsom cez deň mohla zabudnúť a teda do tohoúplnevšetky domáce práce. 

Ale aby som bola spravodlivá, včera keď som odchádzala s malým von, som mužovi povedala, žeak nemá robotu, mohol bydoma trochu upratať a vysať/umyť dlážky. Keď som prišla domov, mali sme hotový obed, bolo vysaté, umytá linka v kuchyni a uprataná obývačka. A večer sme sa zvládli ako tak v klude porozprávať s tým, že sme si rozdelili, ktoré domáce práce sa budú robiť ktoré dni a zesa pri nich budemestriedať s tým, že 1x týždenne muž vezme syna von 2x zadeň aby som ja stihla spraviť väčšie upratovanie. Tak uvidím akodlho to vydrží...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2020 10:45

DrowRanger zní to, že jste na dobré cestě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2020 10:49

Hmyzí vystřihovánky z aktuálního Puntíku měly obrovský úspěch. Beruška, co lítá, motýl, který vystrkuje sosáček a housenky, co se plazí. Navíc se u toho fouká do brčka, což je prý dobré trénovat. Nechápu, kam na ty nápady chodí.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. května 2020 10:57

Evaeva to my tak opakovane...niečo sa dohodne, dva týždne sa to dodržiava, potom to jeden prestane robiť (muž), jato teda robím za oboch až kým nevybuchnem .

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 28. května 2020 11:12

DrowRanger to zni dobre. holt musis byt ostrazita

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. května 2020 11:13

viktorka_od splavu jo, povpisujem do kalendára, kedy treba vysávať a umývať dlážky a budem značiť, kto to robil. Možno zavediem systém dobrých a zlých bodov :D 

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 28. května 2020 11:17

DrowRanger to je drsny:-)) ja spis myslela nepolevit v tom, co ty nemas na starosti, abys nesklouzla do starych koleji a neudelala to radeji sama, ono je to v tu danou chvili jednodussi ale pak se to vymsti. znamy scenar njn. drzim vam palce

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 28. května 2020 11:21

žluťásek ja jsem moc rada ze davas tipy na hry! u nas jsme taky zatizeni na deskovky a uz se tesim az zacnem nakupovat ty detske. Napadlo me, ze bychom mohli zalozit nejake deskovkove vlakno. Ja rada pujcim to co nam tu lezi, pripadne by se treba mohly vymyslet nejake hraci seance...:) 

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 28. května 2020 11:49

711990 deskovkove vlákno tady už je

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 28. května 2020 11:52

continuity jeee fakt? Jdu hledat!:)

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 28. května 2020 11:54

711990 vytáhla jsem ho nahoru

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 28. května 2020 12:14

711990 my máme dětských fakt hodně. Kdybys chtěla pak půjčit na zkoušku, až Tonda povyroste, ráda. Máme i ty pecky pro mimina jako ovocný sad v obou verzích, moje první hra s krtkem, den a noc, kde je miffy apod :) 

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 28. května 2020 12:16

Evaeva zrovna foukáme do housenek

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 28. května 2020 12:47

žluťásek no tak to je parada:))) my teda zas na oplatku skladujeme hrozne moc dospelackejch, ja to tam vypisu:)

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 28. května 2020 12:59
Reakce na MP Meri:

A už fungují registrace, takže jestli to tu Mutzi čte, tak ale fofrem nám sem hodit report o Elišce!

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 28. května 2020 13:39

711990 ty máme taky hodně, ale hraju jen s dvěma partama jednou za čas. Doma na to není vůbec kdy.

Teď jsem sehnala Nalož a jeď, to jde trochu i s dítětem, tak občas hrajeme večer to. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 28. května 2020 13:46

žluťásek jee to je vtipny!:) no u nas se taky moc hrat neda, kdyz byl Tonda malej tak to prospal nebo byl v satku, ale ted je to s nim brutalni. A kdyz vecer usne a my zacnem, tak se samozrejme budi

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 28. května 2020 13:58

MP Meri Vubec mi tu Elisku nepripominej, je to moje trinacta komora! Ja se na ni hrozne tesila, jako ne, ze na Mutzi dojde, ono asi nedojde, ale na takovou klasickou zpravu, ze ma ctyri kila, zere jak protrzena, slusi ji modra a tak!!!! Ja si ted na mimina hrozne potrpim, kdyz uz vidim, jak to leti! Sere me to:-D

Edit; teda komnata:-D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. května 2020 14:06

Karja Jako mě to fakt dere, přijde mi jak kdyby mi někdo vtrhnul z ruky napínavou knížku, ještě než sem si stihla přečíst hlavní zápletku a já za nim jenom křičim: Heeej, vrat mi to  Fakt upřímně doufám, ze se Mutzi nechá vyvolat. Já to s ni mám jako s Andulou, strašně mě sere, ale stejně si nemuzu pomoct a musím ji sledovat

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 28. května 2020 14:12

MP Meri Jo kdyby knizku! Ja se cejtim jak kdyby mi ta Eliska odplula jak plavacek v kosiku! Jinak Mutzinu respektuji, at si dela co chce jak chce, nekomunikuje a tak, ale ta Eliska....;-(. 

Andula je divna, me tyhle instagramovy moderni lidi nejak nezajimaj, je to zivotni styl, co me nejak nebavi.