Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. srpna 2020 22:53

continuity Hele, nám nepřišlo zatím vůbec nic.Doufám, že aspoň otevřou.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 28. srpna 2020 22:53

continuity to snad není možný . My měli vždycky dva - gramatika + sloh jeden (zepředu gramatika, odzadu vzhůru nohama sloh) a literatura druhý. Tohle mě opakovaně překvapuje, že množství papíru, které musí děcka nosit tam a zpět, se nejen nezmenšilo, ale znásobilo. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. srpna 2020 22:55

DrowRanger vyborne, tesim sa s vami! Nas sice vo velkacskej spi viac ako rok ale v noci sa aj tak presuva za mnou.
Dnes pocas denneho spanku tomu nasadil korunu. Zaspal pri mne a asi po hodine sa pocural  susi sa vsetko uz oprate na balkone a ja musim spat u krpca na pristelke (vysuva sa spod postele na ktorej spi on)

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 28. srpna 2020 22:57

Karja tiež som skoro všetko zabudla, ale nielen z tehotenstva, to bolo, až na príliš vysoký tlak na konci, v pohode, ale z prvého roku syna. Má sa nám vrátiť kolegyňa po polročnej materskej a ďalšia to komentovala, že ona by od polročného nešla. A ja som premýšľala a premýšľala, že aké to bolo, keď mal syn polroka a nič, je to vytesnene.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. srpna 2020 23:04

Pinot Noir a k tomu jeste do školy vlaci pracovni sešity. Já to fakt nechápu. Vůbec mi napriklad není jasné, proč musí být na domácí úkoly samostatný sešit. Ještě bych pochopila diktáty, že to učitelka kvůli opravě vybere a vrátí třeba za tři dny.

No ale vypadá, že budeme rádi, pokud deti do té školy vůbec začnou chodit. Potřebují, aby to zvládly alespoň dva týdny, starší nová škola i kolektiv. Bude to ještě vesele. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2020 23:15

letfenixa ja to neviem ani teraz a to ma mladsi 14 mesiacov! Zrovna vcera som pozerala archivne videa a fotky, aby som si to pripomenula.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 28. srpna 2020 23:33

Mrakoplas haha, taky si vždycky říkám, když Viki udělá pokrok/významně zlobí/něco dokáže atd., jestli Ríša v jeho věku taky... A nevím. Jedině fotky mi jakžtakž něco připomenou. Jinak si pamatuju prd. Jen si uvědomuji, že celkově vnímám mladšího déle jako miminko, že Ríšu mám v paměti třeba na jednotlivých dovolených jako "už velkého" a Viktora v tomtéž věku považuju za maličké miminko. A jedno si vzpomínám jasně, a to fakt, že Ríša jedl maximálně čtvrtinové porce oproti mladšímu. Znovu a znovu mě šokuje, že ten čtrnáctiměsíční sní CELÝ jogurt, CELOU přesnídávku, CELÝ rohlík. To starší nedokáže ani ve skoro čtyřech letech.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2020 23:44

Pinot Noir s tím vnímáním věku to mám stejné, taky mi mladší připadá menší. Ale třeba s jídlem mu "povolím" víc, když je něco od deseti měsíců a jemu je 9,5, přijde mi to v pohodě:)

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 07:33

Jak se tu na jaře ještě s mutzi vypisovaly ty seznamy zbytečností na mimina, tak jsem si na to teď vzpomnela, já zatím nepouzila jenom dětský nůžky, ty jsem ani nevybalila, ale teploměr, miminí uchošťoury i kartáč na vlasy používám furt. Ještě prebalovaci pult nepoužívám, ten, co ho maj z ikey skoro všichni, je mi malej a vysokej. 
ale co je fakt bezva, a vycetla jsem to v nějakých radách, co sebou už do porodnice, je malý dotykovy svetylko z ikey, v noci k nezaplacení, dam si ho, kam potrebuju, abych na nej dosáhla i jednou rukou a na dite moc nesvitilo. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 08:57

Pinot Noir Evaeva já to mam zatím úplně naopak. Možná je to dané tím, že malej je skoro o polovinu větší než byla v té době příšerka a oblékám mu oblečení co ona nosila v půl roce a později, ale mám u něj pocit, že už je vlastně velký a takže pohoda a není nic potřeba hrotit. Jak k malému miminku jsem se k němu chovala tak prvních 6 týdnů max a teď v těch 10 týdnech se pořád musím upozorňovat na to že je ještě maličký a neměla bych mu nacpat dudlík ze země a podobně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2020 09:20

Sairon jo, tak na dudlíky a tak jsem nikdy moc opatrná nebyla:) Spíš jsem u prvního víc řešila režim, jídlo a tak. U druhého na to už není tolik prostor.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 09:26

Tak som to zakrikla, dieťa sa dnes o polnoci zobudilo na nočný des a do rána bolo 4x hore, dostal aj lieky od bolesti. Kúzlo parfumanie funguje

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 10:36

continuity Sešity do ČJ? Školní, domácí, diktáty, čtenářský deník a pátý nevím.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 13:06

brrr nene, čtenářský deník mají zvlášť. 

Starší má pozadavek na matiku sešitu šest. Jsem fakt zvědavá. 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 13:14

continuity My máme na ČJ šest, heč! Ovšem na matiku pro změnu jeden....(6.třída)

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 13:40

Garfie tak povídej....

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 14:15

Haha, moje mama potvrzuje na cestinu max. tri - skolni, domaci a petiminutovky. Ovsem sesity kupuje ona a obalene je rozdava zakum:) takze rodice nemusej nic kupovat. 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 14:52

711990 No to jsem si zrovna říkala, že by to škola mohla udělat, protože by to bylo fakt jednodušší pro obě strany :-) 

continuity V září ti řeknu, teď vůbec nemám tušení, k čemu jim budou!!

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 15:42

Garfie hele je to super i pro ni, protoze to maji vsichni stejne. Dokonce maji od ni usite kapsare, vodovky, tempery, vsechno. A vydrzi jim to celych 5 let, protoze na to ona dohlizi. Letos kupuje kruzitka, aby meli vsichni nejakou rozumnou kvalitu a ne to co kolikrat nekdo doma vyfasuje. Ale samozrejme je to po dohode s rodici vzdycky v 1.tride, aby s tim vsichni souhlasili, to je jasny.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 29. srpna 2020 16:09

711990 to je skvely pristup :)