Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:02

rasaNori ono to z príspevkov naozaj vyzerá, že máte náročný program ale možno si užívate aj dní len s deťmi a pre deti ale nepíšeš to tu. 

Zober si, nie všetky deti by v pohode dali cestu do Chorvátska a dovolili rodičom liezť na skalách. Náš by sa tam za chvíľu zasamovraždil.  

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:08
Reakce na mnum:

rasaNori ja na ni ani nekricim, ale ona tak reaguje na jakoukoliv vycitku ci otazku typu: proc si to udelala (pomalovala zed, vylila vodu na parkety apod.), hned krici na mne ze na ni nemam kricet. No... je to jen obdobi

​uprimne - co cekas, ze ti na tu otazku odpovi?

49396 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:10

rasaNori spoustu lidi by vas domaci program zabil i bez deti. a vy automaticky predpokladate, ze ho s vami zvladnou dve malinke deti. jako jo, proste musi, nemaji na vyber. akorat se nediv, ze toho maji kolikrat plne kecky.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:11

Neviděla jste některá někde něco pro mimina se vzorem jízdních kol? Ideálně aby se to dalo zítra sehnat v Praze? Potřebuju dárek na poslední chvilku

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:13

viktorka_od splavu. nekdy odpovi ze nevedela ze se to nema delat tak si opet vysvetlime ze to je niceni veci a to nesmime delat. Ale jo, mas pravdu, na blbou otazku blba odpoved

Online dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:16

rasaNori

AA nemáš toho moc ty? Moc úkolů, co je třeba splnit, málo času na sebe, na odpočinek? Ono se všechny ty rekonstrukce a zařizování a zážitky můžou jevit jako teď to nejdůležitější, ale já si z dětství pamatuji, jak na nás mamka křičela a zlobila se přesně kvůli těm dětským přešlapům, na které mají imho děti nárok, úplně se mi ty nepříjemné pocity vybaví, když nějaké podobné jednání vidím zprostředkováně, na hřišti nebo i v televizi. Já si taky myslela, jak nebudu na rodičáku trpět nudou, když byl malé miminko, co jen spalo a jedlo, tak se s ním dala podnikat spousta dospěláckých věcí. Ale teď už na vlastní rozum a vlastní potřeby, na jejichž splnění má úplně stejný nárok jako já. Navíc tvoje holky jsou ve většině směrů úžasné, šikovné, mají se s vámi dobře, děláte jim krásný program... Určitě byste si zvolneni a zlepšení nálady zasloužili všichni 

49396 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:18

mnum  jasne, ty musis vedet co nejlip tve dite pochopi, ale a) nektere veci si proste musi zkusit, je to pro ne hrozne lakave a neovladnou se, vzdyt ani dospeli se neumi vzdy ovladat.. b) ale pristup "podivej to je ale skoda, ze je ta krasna vec ted ponicena a nebudeme mit nic/musime to vyhodit do popelnice" (popelnice zrovna fungovala na moje deti byly z toho vedle:-)) atp mi prijde celkem produktivnejsi nez rypani, coz ta otazka nic jineho neni. nicmene ani tak nemuzes cekat, ze uz to neudela/nevymysli neco jeste lepsiho

49396 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:19
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:20

dzizisketa si presne napísala čo si myslím, len ja sa neviem písomne vyjadriť.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:22

rasaNori Já tě mám taky ve škatulce "náročnej nedětskej program, vysoký nároky" (bez urážky, já mám škatulku na každýho). Je to nějaký douhodobější dojem z diskuse. Utkvěla mi historka, jak jste někam šlapali a starší nechtěla chodit, vy jste se rozčilovali, že chce nosit ... byly jí tehdy dva a něco. Často si na to teď vzpomenu, jak je syn v podobném věku. 

Scény mě taky rozčilujou, ale většinou nasadim rovnou ten tupej výraz, zatímco sambo se rozčiluje, že už je přeci dost velkej, že by měl poslouchat a tohle a tamto ... já jen tupě zírám a myslím si svoje. Vypozorovala jsem, že sambo je vždycky cca o 6 měsíců napřed v očekávání, co by to dítě mělo jakože zvládat. Týká se to nějaký jízdy na prostředcích, oblékání, dovedností ... já jako prototyp línýho rodiče vim, že stačí si prostě půl roku počkat a děcko se to naučí samo a bez práce. Co jsem chtěla říct je, že mi přijde, že vy jste s očekáváním tak plus 1 rok. Ale je to samozřejmě jen dojem získanej tady, tak to může bejt zkreslený

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:22

Len ona ta rada není univerzální, jako samozrejme nic, co se těch děti týká, kazdej to ma jinak, já měla problém ze začátku, a tam se obe lp shodly (a jedna byla z mimoprazsky porodnice, žádná ezozena), ze dudlik muže velmi u některých děti narušit techniku sání - některý se prej dokonce rozcilujou, ze pak z toho prsa něco, fuj, divnyho teče. Ta flaska to samy, ale to neposoudim, zkoušela jsem jen medelu a z ty se naše napít nezvládla. Takže mi obe doporucily se na dudlik vyhodnout minimalne do doby, než se kojení ustálí.  Kamaradka ted má malou holcicku, která taky stejně jako holcicka zuzuli dostala flašku hned v porodnici (sekce o měsíc napřed, žloutenka) a narozdíl od malý zuzuli se kojit už odmita - takže ona ta rada zahodit dudliky a flašky se proste nabízí na prvním místě (po kontrole prisati, polohy a uzdicky) - hlavně teda u těch malej mimin 

Online 711990
18328 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:23

rasaNori chapu, ale vim, ze to nechapou este v puberte

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:26

viktorka_od splavu neboj, tak naivni nejsem abych myslela ze uz nic zajimaveho nevymysli i s tim pocitam ze proste nekolik let minimalne musim pocitat  tim ze nektere veci proste budou mit kratsi zivotnost. A ano, snazim se ji spis vysvetlovat priciny a dusledky a jednim z dusledku je, ze znicenou vec musime vyhodit a je nam to lito. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:26

MPLee V Lidlu teď měli pyžama, ale nevím, jaký velikosti a jestli už to nebude probraný. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:29

711990 No tak v puberte se rasiny deti budou podle me bourit jeste mnohem mnohem vic dzizisketa Jo, presne. Program nasich barak, chata, policko, hrabani travy, sber jablek, mostovani, rezani, kaceni, uklid vseho porad dokola...na tady mas knizku a hlavne neotravuj. Jako chtela bych to u sveho ditete uz jinak i za cenu neumytych oken a neposekane zahrady. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:32

MP Meri Díky! Na webu jsem je nenašla, ale skočím se zítra do Lidlu podívat, třeba tam ještě něco bude

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:36

Mrakoplas my kvuli nim jezdime na noc, Bara doted mluvi o tom jak jsme si loni pujcili karavan a jak se ji to libilo. Ja s nasima jako dite jezdivala mnohokrat rocne takhle a nikdy jsem nemela pocit ze jsem ja omezovana jejich zalibama. Jen doted nemusim vyslapy do kopce, tak mozna jo:) a sebevrazdeni, no, trenink dela mistry:D

viktorka_od splavu ze maji plne kecky toho ze maji poslouchat? To promin ale fakt se snazim netrvat na podruznostech, ale pres nektere veci nejede vlak a co si o tom mysli ty 2 je mi fakt jedno. Treba ze se neublizuje sobe navzajem a nebo psovi, a presto to porad zkousi. A ja se s nema do jejich 15 fakt nezavru doma aby nahodou nevystoupily ze sve komfortni zony. Zivot se s nema taky mazat nebude.

dzizisketa co je mam doma obe, tak do prace toho moc nedelam krom obcasne vypomoci, co dva dny hlida muz at muzu jit behat, a zivot tak nejak plyne. A ja mam treba tim plynutim pocit ze se to kolem tak vlece a nic z toho. A to treba krom dovolene sedime doma na zadku... Vic zvolnit uz ted ani nejde.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:38

viktorka_od splavu No tak upřímně, já bych třeba na otázku, typu "proč jsi pomalovala tu zeď?" nejlíp očekávala od dcery odpověď: "Protože mě k tomu donutilo mé vnitřní umělecké pnutí!" ;o)

Ale já teda zrovna tyhle věci většinou beru dost stoicky, co jde uklidit se prostě uklidí a co jde opravit se prostě opraví, co už jsou to jenom věci. Akorát si musím dávat pozor, abychom v tomhle směru nevydávali s manželem momentálně si odporující pokyny.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:39
Reakce na Evaeva:

Karja tvůj synovec už je větší, ne? To už by mohl mít trochu rozum. Protože mě je jasné, že pokud je v okolí třímetrová hromada hlíny, syn tam bude dřív, než řeknu ne. Dřív mě alespoň poslechl, pokud jsem něco zakázala (a samozřejmě odůvodnila), poslechl. Teď by tam nejdřív vylezl, pak by se 30x zeptal proč ne, 20x řekl Ale já chci! a zakončil to prohlášením Nekřič! Já nechci, abys křičela!

​a už buď dobrá!

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 09:47

Jos a proto starsi uz umi se zahradnickyma nuzkama, pozna plevel od kytek, umi natirat barvou, hrabe travu a umi zapalit ohen. Na tady mas knizku a neotravuja cestou ukazovani dusledku jdeme taky. A pokud je dusledek treba rozbity hrnek diky kravinam u stolu, tal misto uvedomeni si aha, ted se rozbil a je rozbity a dam si na to priste pozor, nastane scena ze ona ho chce, nechce vyhodit strepy, jaktoze se musi vyhodit strepy, kdyz ona ten hrnek chce, a ty si zla ze ho chces vyhodit...