Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43373 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:12

Miru

Ve velkých kræmech je asi mívají. Já zas nemám takový přehled,kupuji to, co dostanu u nás v Bille. Já třeba potřebuji,aby to mléko mělo

Víčko a ne ustrihavaci růžek. To je pro mě dost podstatný, takže kupuji v takové krabici a takové, co doma spolehlivě našlehám..

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:35

Máte doporučení na atlas lidského těla pro Rostíka, takže pro 4letého?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:37

Kupovaný mléko a mléko přímo od krávy se nedá srovnat. Dlouho jsem chodila do automatu a převařila a to tu chuť taky dost změnilo. Můj táta vyrostl na kravském a když v noci řval, tak šla babička přímo ke krávě a nemusela ohřívat, stejně byly kamna vystydlý, měl to přímo ke konzumaci. Krávy si držela i za komárů, ale musela odvádět povinné litry. Líza a StrakaDneska by z toho pediatry šlehlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:45

dzizisketa máme tuhle, je od Svojtky, mladší jí má rád

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 13:06

Kan Nemyslim ze by je slehlo. Cerstvy je nejlepsi. Taky jsem nikdy mliko nepila, vypiju tak sklenicku mesicne. Ale jako dite jsem pomahala u koni a vedle byl kravin a tam jsme chodili na cerstve a to bylo . Verim ze domaci kravka by mela jeste o level lepsi. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 13:21

Jos mne jednorázově mliko od domácí kravy přišlo strasny, ale verim, ze si člověk rychle zvykne, kamaradi měli kozy a kozi mliko si lili i do kafe, návštěvám naštěstí ne!!!!!

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 13:27

Kan dneska se muzes nakazit klistovou encefalitidou, kdyz budes pit neprevareny mliko. Ta se driv u nas skotu objektivne nevyskytovala a jeji vyskyt se rozsiril az v poslednich 50 nebo kolika letech. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 13:37

711990 Riziko je u koziho mleka spis

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 13:39

711990 Ta nejvetsi nakaza asi 600 lidi na Slovensku je z roku 1951, takze zas az takova novinka to neni. Aspon jsem nasla takove informace

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 13:39

711990 zato predtim mivaly kravy tuberu

Jos asi taky zalezi jak stary dite, kojenec by kravsky zrovna nemel... no muj tata vyrostl od 14 dnu na krupicove kasi, pac nic nebylo, akorat bych to uplne nedoporucila dnes

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 13:41

viktorka_od splavu Nene, nemyslela jsem to pro dite uplne, spis jen tak obecne k tomu nepasterizovanemu. Kojenec ma mit materske nebo UM nebo upravene produkty

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:16

Můj otec jezdí pro domácí kraví mlíko pravidelně jednou týdně. Nepřevařujeme ho, pijem rovnou. Já mám teda ráda, když není studené přímo z ledničky.

Offline Suya
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:30

Naruším mléčnou diskuzi postěžováním si... Dítě má jít příští týden na vyndání nosní mandle, takže byl celý týden doma, školka zrušená, plavání zrušený. Takže kdo má od středy stejně rýmu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:34

Suya to měl syn taky. Zašla jsem k praktické pro ty pamycoin kapky (co údajně nefungují) a rýmu rozehnala na přijatelnou úroveň. Nahlásila jsem to i v nemocnici a odoperovali ho. On měl ty rýmy hodně od té mandle, resp. vždycky měl rovnou hustou zelenou.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:44

Jos my jsme se to ucili na zemedelce, ze driv se u krav u nas encefalitida temer nevyskytovala, ale od (a ted fakt nevim) 80. let je mnohem castejsi, jak se k nam dostava ruznej hmyz co tu driv nebyl. A ze to je dost padnej duvod k pasterizaci. Jen jsem celou dobu zila v domneni, ze slo o boreliozu, ale kdyz jsem to ted hledala, tak je to ta encefalitida.

Offline Suya
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:45

Evaeva Nám na ORL taky řekli, že klasická rýma nevadí, ale pediatrička měla problém a ještě ho chce vidět v pondělí, tak snad to trochu vyleží. No máme holt jinou definici "rýmy jako trám" Taky má vždycky hned hustou rýmu od začátku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:59

Suya to máte ještě čas, snad mu to povolí. Chce se to teď hodně pověnovat té nosní hygieně. Budu držet palce. U syna to byla okamžitá úleva, kromě jiného má zase normální rýmy

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 15:24

711990 prenos boreliozy oralni cestou, to by bylo zajimavy, to zatim nikdo neprokazal:-))

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 16:16

711990 Jasne, mas zdroje. Ja si jenom matne pamatovala z infekce zase tu velkou epidemii a tu jsem ted nasla a prekvapive psali, ze tehdy bylo mleko kontaminovane nakazenym kozim. Jak lide museli odvadet urcity objem, tak to "naredili" kozim. A i jinde jsem nasla, ze jsou kozy nachylne. To ale neznamena, ze kravske je bezpecne. Priznam se, ze jsem to zatim (u sebe) neresila, spis koupim nepasterizovane, kdyz nekde je. A ockovana jsem/nejsem, chybi mi treti davka. Ale nejak veci jako domaci vejce, mleko, boruvky z lesa neresim. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 16:48

711990 jako veterinář bych se nepasterizovanýho mléka nedotkla