711990 naše přispívá docela málo, zrovna jsme to řešili s mužem, že s dětmi asi přejdeme k té jeho.
Vše o těhotenství a dětech
Já plánuju dceru posílat do školky čím víc, tím líp, až se narodí mimino, asi jsem krkavčí matka. Ale tak má to být na jaře, tak by to mohlo snad být s nemocemi v pohodě. Kdybych měla čekat na očkování mimina, a bylo to jako s dcerou před pěti lety, tak by do té školky nechodila 4 měsíce, a to teda nechci...
Potřebuješ to druhý dítě, to už bude skoro zadarmo ![]()
Taky OZP, přemlouvám muže, aby přestoupil. Což on by i udělal, kdyby si na to někdy vzpomněl ![]()
dynda to je nejvyhodnejsi, kdyz si pak ty dospelacky body prevedes na deti! Mne az dentalni hygienistka ukazala nejaky ty kupony, diky kterym mam prakticky proplacenou dent.hygienu mimo ty body 2x do roka. To mi prijde super.
Jo, právě to mám všechno svedené do jednoho účtu a z něj pak nechávám proplácet, co se nejvíc vyplatí. Což bývá to očkování pro děti, tam je ten přepočet fakt výhodný.
Mě VZP zaplatila dětem nadstandardní očkování prakticky celé. S meningokoky jsme teda měli i trochu štěstí. První dávka byla v jednom roce, druhá v dalším, kdy se podmínky změnily a uhradili to zas celé.
Nemají očkované akorát rotaviry a neštovice, jinak obě žloutenky, meningokoky, pneumokoky ( ty nebyly pro starší ještě hrazené).
OZP má muž, už mu i hygienička říkala, že by něco dostal, ale to bych ho tam musela asi odvléct na vodítku.
711990 taky jsem u OZP a to proplaceni dentalni hygieny me zajima. Nemuzes to popsat detailneji?
dynda to zní úplně hrozne, já prave taky slyšela samy hodně desivy rotavirovy příhody, takže jsem neváhala. Naší doktorce důvěřuju a ona je hodně proočkovací, takže doporučuje.
Ginger krome tech kreditu/bodu, ktery cerpas na co potrebujes, ma OZP jeste tzv. kupony. A v ramci kuponu ti proplati veci, aniz bys na ne cerpala ty kredity. No a maji rocne dva kupony na dentalni hygienu, jeden v breznu a druhej v zari. Behem toho mesice staci pres aplikaci nahrat uctenku a proplati ti max.1000(je to nejaky % z castky). Tech kuponu je tam vic, treba i na ockovani nebo ruzny prevence. Jen je potreba se trefit datem vydani uctenky, takze chodim vzdycky v lednu a v cervenci a vyuziju tim padem oba kupony.
0,5r a 4,5r. Na chvilku si to sem odlozim. Leti to

eless
krasnej kluk! A ten pejsek vtipnej :-)
eless to je krásné ![]()
Chápu, já jsem neměla tu správnou představu. Synovi byly čerstvě dva roky, tak už nebyl úplně maličký, ale byli jsme na horách, když to propuklo a bylo tam ještě o rok mladší dítě. Hrozně jsem si oddechla, že je očkovaný, představa, že jsme nakazili kamarádům malý dítě zrovna tímhle, nic moc.
eless krásne!
Potrefenáhusa Taky jsem rotaviry ockovala. Chvili jsem vahala, ale zase ta aplikace v sirupu a celkove malo NU. Nevim no, proste mi pozitiva prevazily a za zbytecnost to nepovazuju. Ockovak to neprekopalo, jen jsme chodili jednu dobu casto.
Holky si už čtvrtej den hrajou samy (!!!) s modelína, dvakrát denně i dvacet minut. Boziii, sypte sem nějaký tipy, co jim mám ještě pořídit:-D. Boží, teď mají nějaký set z Lidlu s vykrajovátkama a boží. Možná risknu ten kinetickej písek.
Karja Ríša si teď bere k plastelíně kuchyňské nářadí, lis na česnek, plátkovač vajíček, takovou tu mřížku na brambory do salátu, razítka na sušenky a další věci, které se dají do plastelíny obtiskovat, a zabaví se taky dlouho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY