Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:11

Karja u nas frci presne co pise Pinot Noir . Lis na cesnek, ruzny vykrajovatka a hlavne obtiskavani tlapicek schleich zviratek

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:22

Karja starsi ještě můžeš vyrobit nějaky jednoduchy vzory na papir a může je vyplnit namackanou modelinou v různých barvách. Nevím jestli je to srozumitelný, prostě jako omalovánky, ale místo vybarvovani na to napatla modelinu.

A synovi jsem kolem dvou let dělala jednodušší verzi, jednoduchej tvar, po obvodu puntíky a on na to lepil kuličky modelíny. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:32

Evaeva 

Já jsem s tím systémem spokojená. Nejvíc bodů tam bylo za porody, to se pak to očkování dalo krásně pokrýt, ale za nové pojištěnce taky dostanete. 

Offline Tabea
8273 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:36
Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:39

žluťásek takových "úkolů" třeba naši kluci vůbec nejsou schopni. Nebo hlavně teda ochotni. Ríša by se ptal, proč to má jako dělat, Viktor by to prostě hodil na zem a dál se vrtal koncem vařečky v hroudě plastelíny.

Já musím kluky nechat s hromadou nářadí a dostatečným množstvím plastelíny a jenom pravidelně reagovat na "mami, dívej". Jakmile bych je chtěla nějak nasměrovat, bylo by po hře.

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:42

Karja ještě si schovej to plastové platíčko z toho nejlevnějšího "jako čokoládového" adventního kalendáře. Jednu dobu Ríšu bavilo do těch tvarů cpát plastelínu a dělat "bonbonky".

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:42

Na chvíli sem soupnu syna a nějaký nápady z pinterestu, co mám uloženy. Chtěla jsem to ořezat, ale vždycky mi vyprší platnost příspěvku a nahrávám to potřetí. Sorry za hnusný screeny z mobilu

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:44

Pinot Noir 

U nás jede válcování plastelíny parním válcem, bagrování bagrem a rozjíždění autama. Už asi třetím rokem. Babičky a dědové vždycky nadšeně zakoupí play doh nebo modelínu a udělají s dětmi pár figurek nebo nějakých 2D objektů, ale tak do půlhodiny už se jezdí. Dcera musí vždycky dělat to samé, co syn...

Minulý rok jsem objevila modelínu, která plave na vodě. Takže jsem pak já musela plácat ryby a lekníny. Asi ještě loď jsem musela zvládnout. Ale fakt to plavalo, to jsem koukala.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:45

Pinot Noir já to chápu, jsou to jen nápady. Starší holčička Karji mi přijde hodně tvořivá, tak třeba by se jí něco takovýho mohlo líbit, když ji nasmeruje. Já mám uloženy stovky obrázku a se synem pak dělám zlomek, ačkoliv vlastně děláme něco pořád. Ale samozřejmě si rád taky sám vrtá a kraji a placa a já mu do toho nehrabu. Zasahuju až když to chce lepit na koberec

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:50

dynda jo, rozjíždění auty je taky hit. A zmatlání všech barev dohromady během dvou minut.

Nedávno mi učitelka ve školce říkala lehce vyčítavým tónem, že dva roky byl kinetický písek i plastelíny v její třídě pěkně rozdělené podle barev, ale jakmile nastoupil Ríša, všechno je smíchané. To teda absolutně nechápu, jak je možné, že to před ním nikdo nezmatlal dohromady.

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:53

žluťásek já vím, že reaguji vlastně zbytečně. Mně to ovšem připadá úplně fascinující, dítě, které aspoň někdy spolupracuje... Proto se musím vždycky ozvat. 

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:56

Jos já nevim, jestli bych to mimo pandemii neresila jinak, ale mne kazdej potenciální pobyt v nemocnici nebo na pohotovosti s malým miminem loni touhle dobou dost děsil. 
taky nám to nic nenarusilo, ale já ji to nechala dat spolu s jiným ockovanim, prave jak se to pije, přišlo mi to nejjednodušší 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 24. října 2021 09:58

žluťásek To víš když já jsem hrozná, já chci aby se zabavily obě dvě a ještě nejlíp beze mě. Placat něco do pracovních sešitů, když malamala spí, to nikdy:-D:-D. Teď je mám naučené, že malamala spí a my s velkoumalou odpocivame, velkamala se dívá na TV a já dokonce nemůžu být ani u ní v pokoji, vždycky mě posle do ložnice (zlobím se jen na oko:-D:-D). 

Online Zuzuli
3872 příspěvků moje polička 24. října 2021 10:22

711990 nase mala dostala ockovani proti zloutence ted na osmnacti mesicni prohlidce. Stejne jako jeji stejne stary kamarad. A doktorka nas jeste chvalila, ze ji to davame uz ted, ze nestovice muzeme jeste na cas odlozit, kdyz nechodi do detskych kolektivu (ale my s muzem oba nestovice v detstvi meli, takze nas to tak netlaci, jako tebe), ale jak ty deti vsechni olizaji a osahaji, tak zloutenku doporucuje brzo. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2021 10:33

Pinot Noir 

Když máš dva nespolupracující, zařídíš se. Já mám jeden kus tak, druhý tak, syn rád pomáhá nebo tvoří a jde mu to. Dcera se sice nechá strhnout, ale má to buď všechno po svém hrhr = katastrofa, nebo jde od toho a za ní zůstává spálená země (kuchyně).

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 24. října 2021 10:34

Zuzuli já mám pocit, ze naše má na tuhle prohlídku naplanovany 3. bexsero a pak budem řešit nimenrix, ono je toho vazne dost 

Online Zuzuli
3872 příspěvků moje polička 24. října 2021 10:36

A do statistiky dodavam, ze mala ma naockovano uplne vsechno krome tech planych nestovic, ktere jsou teda taky vicemene v planu (pokud vyjde plan a podari se druhy potomek nekdy v dobe, kdy pujde mala do skolky, aby to domu neprinesla). Rotaviry, pneumokoky, oba meningkoky, zloutenku. Na jaro planujem klistovku. I s nepovinnymi ockovanimi jsme vsechno stihli dali podle ockovaciho kalendare, chodili jsme tam co dva tydny. Jen rotaviry vzdycky mela ve dvojici s dalsim ockovanim. Kamaradcin stejne stary synek zase dostaval vsechno rovnou po dvou, do kazde nozky jednu injekci, rotaviry mel ten den jeste do trojice navickkdyz ted malou ockovali proti zloutence a ja ji drzela na kline, tak jsem ji slibovala, ze se mnou muze jit na preockovani tetanu a muze na oplatku ona u toho drzet me. No a doktorka se usmala a uznamila ji, ze to ale mamu bude bolet mnohem vic, protoze tetanovka je horsi. No tak teda dekuju

Btw. Mala ma v roce osm a pul kila a 77 cm a nova doktorka je s tim uplne v pohode. Ze roste, pribira, krivku drzi. Ze je proste drobna, ale sikovna a chytra, tak na tom nevidi nic k reseni. Ja jsem tak rada, ze jsem pediatra zmenila a fakt lituju, ze jsem to neudelala driv. 

Online Zuzuli
3872 příspěvků moje polička 24. října 2021 10:42

Potrefenáhusa musela jsem se podivat do ockovaku, ale treti bexsero dostala na rocni, dva tydny na to treti hexu a pak nimenrix ve ctrnacti mesicich. A v patnacti MMR. Takze na osmnactimesicni nebyl problem se zloutenkou a kdybychom chteli, nacpeme tam mezi to jeste i ty nestovice. Ktere by pry nebyl problem pichnout dohromady s MMR, coz jsme zvazovali taky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2021 10:43

Karja modelína vede i u nás. My máme nějakou sadu, kde je několik lisů, takové formičky do kterých se to vmáčkne, plastový nůž a používají hodně špejle. Ten kinetický písek udělá větší bordel, přijde mi spíš na ven. Ty modelíny se dělají i tuhnoucí, ale to chce, aby tvarovaly nějaké opravdové věci.

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 24. října 2021 10:46

Zuzuli klíšťovka pro tak malé dítě? To se myslím vůbec nedoporučuje.