Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 09:52

Solathis Je, taky moc gratuluju!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:11

Solathis moc gratuluju! 

Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:23

@Solathis Hura! A blahopreju.

Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:30

Dnes me v cekarne otravila takova mikro scenka. Ja tam sedim a cekam, kousek ode me sedi matka se dvema detmi. Vsemozne se jim venuje, jedno krmi domacim prikrmem, zabavuje je nejakymi pisnickami z mobilu, tise zpiva s nimi. Jedno dite je malicke, trochu povykuje. Vedle me se posadi starsi par, nespokojene pomlaskavaji a zahlizeji po tom diteti. A pani nahlas procedi neco jako:"to je priserny a  ona jen cumi do mobilu." Ano, matka zrovna asi tak 2 vteriny koukala do telefonu

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 11:11

Gatita on mobil je pro hodně lidí, hlavně těch starších, jen telefon. Že tam přes internet jde najít leccos pro děti, co je zabaví, můžou se jim ukazovat uložené obrázky, fotky, to třeba ani nevědí. Někomu vadí všechno už ze zásady, děti asi nejsou lidi, měly by to být poslušné loutky, tiše sedící a nevyžadující pozornost.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 11:17

Gatita já si dcerou dost často cestou metrem ze školky prohlížím fotky ze školky, a ona mi vypráví, co dělali. Taky schytávám dost ošklivých pohledů

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 11:21

Mohučanka já schytávám blbé pohledy, i když jsem na mobilu, zatímco dítě spokojeně kouká z okna autobusu/hraje si na písku

Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 12:49

Kokoska Evaeva Mohučanka ja ani nevim, proc me to tak nastvalo (ta matka to nejspis ani nezaregistrovala). Asi ze z toho cisela takova nenavist a navic to bylo i dost nefer, te matce neslo nic vytknout. 

Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:00

A prosim, nemate nekdo tip na webovky nebo knizku s pocetnimi ulohami pro deti? Mam deset korun, jdu koupit 2 rohliky, kazdy stoji 4 koruny, tak kolik mi vrati. Neco v tomto duchu. Syn to zboznuje, ale ja uz nemam inspiraci to vymyslet, je to furt dokola.

On jakoby nic neumi, ale vlastne leccos spocita, skoro si myslim, ze by ho zaujalo i neco slozitejsiho, kdyby to bylo zabavne podane.

Offline continuity
43127 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:05

Gatita já bych se klidně poohledla po nějakém pracovním sešitě pro prvňáčky. Výborný výběr všech možných učebnic mají v Luxoru na Vaclavaku. Je toho teď mraky. A treba ho to dovede i ke kreslení, protože se tam hodně všelijak vybarvuje, dokreslují jablíčka a tak.  

Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:13

continuity to by bylo super. On prave vubec nekresli a jakoby nic neumi (ve smyslu, ze by treba znal ze skolky nejakou pisnicku, ne ze by byl hloupy), ale ty pocty dost resi, to ho asi nejak bavi, ale zas na to jsem leva ja.

Do Vanoc nikam do knihy uz nepujdu, ale pak se porozhlednu.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:19

Gatita Já jsem tady jednou psala jak mě nasrala takhle nějaká baba v obchodě. Dcera měla scénu jako blázen že chce velký vozík, do toho malamala vylezala z kočárku, auto daleko, fakt jsem si říkala že budu muset požádat kolemjdoucího at mi vezme kočárek k autu a já dvě zmitajici děti v podpaždí. Nicméně se mi povedlo to ukocirobat, jako nevychova hadr mohla bych být v nějakým tom úvodním článku, takze jsme to zvládly, dcera vzala dětský košicek a šly jsme. A nějakej starší pár říká tak jako nadnesene ,,tak podívej, stejně si to vydobyla,,. Ono to vypadalo, že chce jít prostě jen do obchodu a já ne. No jako taky mi to docela pokazilo půl den. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:20

Gatita já ti moc doporučím hru Spící královny, ta je dost založena na jednoduchém sčítání do deseti. Syn se na ni během pár dnů naučil bravurně sčítat. Nejen že 2 a 3 je 5, ale i z hlavy vyšvihne 2+3+4 je 9, součet několika čísel najednou. Už chápe asi i přechod přes desítku, včera si sám napsal příklady a počítal je a měl tam 19+2=21

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:23

Evaeva já jsem v létě na hřišti z mobilu často pracovala, abysme nemuseli zbytečně trčet doma, když bylo pěkně. Syn si hrál, nepotřeboval mě a stejně to někoho dráždilo. 

Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:26

žluťásek to ne, to by nechtel, protoze kralovny jsou moc holcici. Ale jinak jsem na tu hru slysela taky chvalu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:34

Gatita To je takovej mezigenenerační spor, bych řekla. 

My zažili teď o víkendu hrozný wtf. Nevlastní tchýně rozjela na rodinné návštěvě hodne hustej hejt na - pozor - omalovánky vodou Djeco! No jako čumely jsme se švagrovou jako blázni, vůbec jsme to nečekaly

Takže zatímco naše tři děti si šudlaly v rohu vodou do omalovánek, tak jejich babička jela agresivní monolog o tom, že takový omalovánky ty děti akorát degenerujou, ze se nenaučej nepretahovat, že to je akorát výmysl linejch matek, který nejsou schopny dítě naučit pastelkama, že to je strašný ty dnešní hračky, že ty děti jsou chudáci ... že to je zábava - cituji - pro tupouny, což potvrdil muj syn, když nebyl schopnej uprostřed tyhle přednášky dostatecne rychle odpovědět na otázku "co je tohle za barvu?? Vidíš, nic neumí!!!" ... Argumenty, ze jsme vzali vodní schválně, aby to tam na návštěvě děcka nezamazaly a že i vodovky vlastníme a používáme, vůbec nebyly reflektovány

No, shodly jsme se se švagrovou, ze příště vezmeme na návštěvu prstový barvy a třeba akrylovky, at tchyně vidí, že děti umí

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:38

MP Meri tak to je hustý

Ty vodní omalovánky ale byly už před čtyřiceti lety, už i my zralé ženy jsme z nich celé zdegenerované!

Online Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:43

MP Meri moje tchyně jede opačnej monolog, dite nutne potřebuje zvukovy hračky, aby mělo rádo hudbu a pozor!!! aby se naučilo mluvit...jako nejlepší je pouštět to jedním uchem dovnitř, druhym ven-moc tezky!!!!! A taky se na nej musí mluvit ve zdrobnelinach, jinak tomu nebude rozumět!!! Protože žabička je asi jednodušší než žába...

nekterejm lidem se člověk nezavdeci, se 711990 jsme například vyslechly přednášku na tema Ty dnešní maminky blablabla, protože jsme s detma koukaly, jak popelari vysypavaj kontejnery na tridenej odpad 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:46

MP Meri to je hodně dobrý! A tvůj syn už vybarvuje? Můj začal až nedávno, po čtvrtých narozeninách, do té doby absolutní nezájem. (Asi kvůli vodním omalovánkám)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:48

Pinot Noir No mě fakt překvapilo, že něco tak nevinného jako malování vodou, může spustit tak nenávistnou litanii. Na závěr navrhla, at jim radši pustíme pohádku. Takže tak