Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40227 příspěvků moje polička 03. května 2020 09:41

Zuzuli Moc gratuluju!

Poradkyni zkus, i když mi přijde, že to máš vymyšlené a nastartované dobře. Bohužel, pokud chceš laktaci udržet, bez nočního odsávání to asi nepůjde. Držím palce.

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 03. května 2020 09:43

Zuzuli Jasne pujc si ji, kamaradka zvladla to odsavaci martirium ctyri mesice a to mela doma rok a pul starsi dite. Takze to rozhodne neni nezvladnutelny nejak delsi cas. Urcite prijdete casem na neco co bude vyhovovat oboum;-).

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 03. května 2020 09:48

Evaeva No ja ji budu nechavat asi vic jecet nebo nevim:-D. Tohle delala ta starsi uz teda od narozeni a jak to s ni dopadlo - full time pozornost do roka a pul:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2020 09:53

Karja právě že starší vydržel třeba půl hodiny i dýl pod hrazdičkou, a když už nechtěl, tak další půl hodiny na mě koukal z košíku, dávala jsem ho tam i na bříško, takže na to vůbec nejsem zvyklá. Taky ho nechávám někdy ječet, co mi zbývá.

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 03. května 2020 09:58

Zuzuli moc gratuluju k miminku a přeju, ať to v pohodě zvládnete!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. května 2020 09:59

Zuzuli gratuluju k holčičce.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:03

Zuzuli Moc gratuluji. Mám dobrou zkušenost s touhle LP http://www.dulapetra.cz/ 

Držím palce, ať se máte spolu co nejlépe!

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:04

Zuzuli Moc gratuluji a pevné zdraví oběma přeju! 
s laktační neporadím, ale u prvního mám velmi dobré zkušenosti s tou nemocniční odsávačkou, stejně jako ty, takže myslím, že plán máš dobrý. Navíc jak malá bude sílit, tak jí to půjde líp a líp, když už teď někdy zvládá sama plnou dávku, tak jste určitě na dobré cestě! A taky mysli na sebe a pečuj o jizvu, ať jsi brzy fit

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:53

Zuzuli  gratuluji :) kromě LP bych doporučila si půjčit domů kojeneckou váhu, jestli máš kde. Já měla taky malou holčičku, i když větší než ty, která moc nepila, u kojení furt usinala, mě to strašně bolelo. Byla jsem u dvou LP a obe mě potvrdily ze mame techniku dobrou, ale já pořád stresovala že nepije. Až mi pak kamarádka půjčila tu váhu a já si ji po každým kojení zvážila a když jsem viděla že postupně roste to množství,které vypije, tak jsem se uklidnila a časem se to zlepšilo. Pokud dokážeš odsát a ona se aspoň občas pořádně napít, tak jste na dobré cestě

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:57

Zuzuli Gratuluji k holcicce  ty drobne deti jsou casto velmi sikovne a drave a zrave, jen to sani dlouho nevydrzi, musi se na ne pomalu. Ale zas je donosena, tak ty pokroky budou rychle a kazdym dnem bude sikovnejsi, uvidis

Odsavacku si urcite pujc elektrickou, za mne doporucuji Medela Symphony, tam muzes odsavat z obou prsou najednou, usetris tim cas. K zachovani laktace je nocni kojeni/odsavani dulezite, v noci se nejvic produkuje prolaktin. A take miminko kdyz je tak male, potrebuje jist casto. Mozna by ses mohla domluvit s partnerem ze jedno nocni krmeni zvladne on sam ( z lahvicky, pokud se nebojis ze by mohla zkazit kojeni,lepe strikackou po prstu, ale to je u vetsich davek uz dost opruz). A Ty bys za tu dobu jen odsala a uklidila odsavacku, mela bys vic casu se vyspat. 
jinak nejlepsie pro podporu laktace je kontakt- ja to furt rikam i maminkam j nas v porodnici- zalezt na 2 tydny do postele, kontakt skin-to- skin, prilozit ji kdykoliv chce a nechat ji sat jak dlouho chce, klidne i dumlat prso ( to se ale moc neslucuje s vazenim kojeni a objektivizivanim davek, to uz zalezi na Tobe zda to zkusis a treba jen si miminko denne nahate zvazis zda prospiva, alebo budes chtit vedet presne kolik toho vypije a podle toho ji dodat presnou davku mleka).

Laktacni poradkyne je urcite dobra investice, minimalne jako psychicka podpora. Ty nemocnicni jsou casto sestricky ktere to maji narizene shora a tak nejsou uplne presvedcene o prospesnosti kojeni a nesnazi se treba tolik, resime to v praci bohuzel casto...

Offline continuity
42962 příspěvků moje polička 03. května 2020 11:10

Zuzuli gratuluji. Už bylo asi všechno řečeno, tak přeji ať se vám daří a hodně zdraví oběma. 

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 03. května 2020 11:26

Dekuju vsem za prani. 

Mala je nastesti velmi zrava, pred chvili vypila behem par minut svych 45ml, takze o jeji apetit obavy nemam. Ma i velmi silny saci reflex. Odsavacku mam sama pro sebe prave tu medelu symphony, je to ted moje nejlepsi kamoska, mliko ze me zvlada dostat behem ctvrt hodinky. Svym zpusobem mam stesti, ze mi malou odmitli vzit kvuli vaze na sestinedeli, tak jsem k ni nastoupila jako doprovod prave na neonatologii, kde se fakt snazi nas rozkojit. Ja tady sla z nuly na sto behem dvou dni, ctvrty den po cisari uz byla mala plne na mem mlece. Mame kazda k dispozici vlastni odsavacku, neomezene mnozstvi lahvicek na mleko, mikrovlnku na sterilizaci a naprosto uzasne sestry. Mleko mam taky odsate dopredu, ted zrovna dostala varku z druhe v noci, coz se hodi, kdyz nejdriv zkousim prikladat a pak si pripadne jdu poprosit o ohrati mleka. Pije z lahvicky, kterou mi muz prinesl, mum anticolic 0+. S nocnim odsavanim a pomoci tatinka se pocita.

Laktacni si tedy najdu, minimalne jako tu psychickou podporu, ze to nejak dam.

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 03. května 2020 11:26
Reakce na continuity:

uz v těch osmi letech jsou schopne pochopit, že do hor potřebuji nepromokavou bundu, maximálně se řeší, kterou.  

Představa, že v 18 letech mě bude dítě činit odpovědnou za to, že mu chybí nějaký stěžejní kus výbavy, se mi vůbec, ale vůbec nezamlouvá. 

​No přesně. A eště by mě svlíklo z mojí bundy?! Ani bohovi!

Náš mladý pán si balil na tábor úplně sám (byl dvakrát někdy ve 12 a 13 letech, než mi pevným hlasem sdělil, že příště ani náhodou), i na jiný výlety na hory a tak - anžto na tom trval a nedovolil mi ani nahlídnout. Pokládal to za urážlivou rodičovskou šikanu... a jestli mu někdy něco chybělo, radši by zdechnul než by to přiznal

A zjistila jsem, že Emma si taky balí sama, už tak dva roky.  A cajk. Když jsem žádala zetě o kontrolu, přiznal že se přes ty její oči v sloup prostě nevodváží

Někdy je mít v rodině zarytý individualisty docela výhoda!

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 03. května 2020 11:34

Zuzuli tak to je krasny, jsi uplnej profik!:) tak si ji hodne ňuňej, cerstvy miminko je proste bozi

jen teda ja jsem tym "doma rozhodne nevazit", budete chodit kazdy tydek k pediatrovi a to bohate staci. Ale kdyz by te to melo uklidnit, tak zas jo no:) 

Offline Garfie
28514 příspěvků moje polička 03. května 2020 11:44

Zuzuli Moc gratuluju, to je prcek!  Já tedy měla taky pidi děti, ale takhle ne. Pokud chceš kojit, laktační bych pozvala. Ony mají spoustu dalších zkušeností, jak s dětmi pracovat, určitě to nebude ztracený čas. Ten koloběh, odsávání, krmení, sterilizace, odsávání, krmení....ad zblbnutí jsem absolvovala a vydržela tři měsíce, než jsem se zhroutila (a to i s dokrmováním, protože mléka jsem měla vždycky málo), držím pěsti. Pokud se umí přisát, jsi na dobré cestě, syn se to nikdy nenaučil. 

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 03. května 2020 11:58

Zuzuli ó, krásná zpráva v neděli . Moc gratuluji a přeji malé hodně štěstí do života. A ať je na tebe hodná

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:13

Zuzuli tak to je uzasne, uvidis, vsechno bude den za dnem lepsi a treba do tydne bude mala plne kojena a na vazeni a odsavani se budes moct vykaslat. Preji hezke szivani se s miminkem

Offline viktorka_od splavu
49257 příspěvků moje polička 03. května 2020 12:55

Zuzuli gratuluju, hodne zdravi!

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:02

Zuzuli Gratulace veliká!

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:42

Zuzuli jee, gratuluju! Neboj se, male deti jsou sikovne. Syn mel 1900, zhubnul na 1750, uplne ve mne hrklo, kdyz jsem ho videla poprve (kdyz jsem se probrala z narkozy a sla se kouknout, tak byl zrovna na svem vahovem minimu...). No ale s jidlem problemy nebyly, s prospivanim take ne, je hrozne snazivy a motoricky pomerne zdatny. Prekvapive je to mnohem "snazsi" dite nez jeho bratr, ktery mel o pul kila vic. LP si klidne pozvi, ale nemej depku, kdyz nebudes schopna/ochotna dodrzovat vsechna jeji doporuceni. Ja to treba nedala, nevydrzela jsem dyl jak do konce sestinedeli, ale ty mas asi uz trochu lip rozbehnutou laktaci, tak to treba bude o necem jinem:)

PS co me trochu zaskocilo, byl hrozne silny gastrokolicky reflex. Asi 14 dni bylo mimino temer nenakrmitelne. Ale preslo to, musi tem drobkum trochu "dorust" zazivaci trakt;)