Zuzuli četla jsem nějakou velkou chválu na tuhle magnetickou knihu, ale je dost draha a u nás by to za tím bylo ze série rozsyp a ztrať, tak třeba za rok

Zuzuli četla jsem nějakou velkou chválu na tuhle magnetickou knihu, ale je dost draha a u nás by to za tím bylo ze série rozsyp a ztrať, tak třeba za rok

dzizisketa tak mi napiš do SZ, na jakou Zásilkovnu je budeš chtít poslat![]()
tina nášho tiež moc nezaujali, ale ako čítam dostal ich asi neskoro, v roku a pol.
Zuzuli od Anne Suess jsme podedili Na statku a je to vazne moc pěkný, u nás jsou všechny knihy úplně top hračky
Mrakoplas naše je taky dostala někdy mezi prvním a druhým rokem, asi pozdě no..
S tom dudlikem jste mi připomněly, jak nám v porodnici prvorozeneho vrátili z pod lampy s dudlikem. Tak jsem ho vzdorovitě odhodila, že moje dítě ne. Pak jsme přijeli domů. Dite se velmi rychle pokazilo a nechtělo přestat řvát, ač byl několikrát nakojený, převlečený atd. To jsem si vzpomněla na dudlik, zakřičela na manžela, ať ho vytáhne z té nevybalené tašky , diteti jsme narvali dudlik, to se uklidnilo a byl klid.
Druhorozeny měl dudlik asi 2 měsíce, tretirozena vůbec. A že jsem se snažila
dzizisketa
ty prsa, to je dobrý! Mladší si nás nahé zkoumavě prohlíží, ale prsa ho vůbec nezaujala. Za to, když se vrátím ze záchodu, dokáže ocenit, že jsem se nepočůrala![]()
dzizisketa Já mám dítě ujetý na prsa. Už mi to dost vadí, takže se vždycky ohradim, ať mi dá ručičku na krk a ne do výstřihu. Ne vždy to zabere. A to jako kojení neměla ráda, kojila se třeba do pěti minut a mimo polobdely stav i s nechutí.
letfenixa hele, já neříkám tobě, ani nikomu jinému co a jak děláte špatně a jak to máte dělat líp. Neradim nikomu.
Jen jsem přidala svou zkušenost a taky jsem predeslala, že jsem měla děti velmi dobře spavé.
A nepletu si pravidelný rituál s výjimečným událostmi, třeba nemoci, nočním desem apod.
Často tu někdo naříka, že musí uspavat, dlouho uspavat, že pak nejsou klidně večery. Někdo jiný zase napíše, že mu to nevadí, že přitom sjíždí internet.
Mne je absolutně jedno, jak si to kdo udělá, je to jeho boj.
Ja jen napsala, že já jsem to měla jinak. Tak, jak jsem si to udělala.
Protoze, a to se třeba můžete opupinkovat
nněkdy mi tady připadá, že jediný správný a možný způsob mateřství je ten, jaký tady a teď děláte tady vy.
Vážně nic ve zlém, každý podle svého, ale vážně kvalitní mateřství a správná péče o dítě nepřišla až s vaší generaci. A jestli měl někdo studený odchov a rodiče ho nechávali jako mimino vyrvat, určitě to nedělali všichni.
Kdysi mi připadalo hrozně, že mého bráchu musela máma dávat do jeslí už někdy v roce. Musela.
Pak mi přišlo jako úžasná vymoženosti moci být s dítětem doma třeba do tří let. Nestresovat se, nehonit, nedávat maličké dítě do institucí.
A dnes? Už zase jedou jesle, čím dřív do školky, tím líp.
Takže jsem sice děti naučila usínat samotné, ale byli jsme doma v klidu a pohodě řadu let.
Místo, abych s nimi seděla večer hodinu či víc a čekala až usnou, abych je ráno soupla do skolky nebo jeslí a běžela do práce.
Pak bych tu hodinu večer s nimi asi i potřebovala. To úplně chápu. I důvody k tomu chápu.
Je prostě jiná doba. Život jde jinak.
A znovu zdůrazňují! : já vám neříkám, že to děláte špatně a máte to dělat jinak. Nehodnotím a nesoudím nikoho.
Kazdy podle svého, jak může a musí.
Jen jsem přidala svou vlastní zkušenost.
Peace? ![]()
Zuzuli a co Vánoční městečko? My máme zvukové Rolničky a taky dobrý, ale vaše už na to možná bude velká...

Dadoo ten poslední příspěvěk
vždyť ten je plný odsouzení a hodnocení, to fakt není popis toho, jak si to měla ty.
Dadoo Já si myslím, že dnes spíš právě jede ,,rozmanitost,, ne jesle a školka. Prostě už si tolerujeme spoustu přístupů;-). Ty máš vzdycky, zrejme nevědomky, nějaký malý popichnuti v tom příspěvku.
Nemate tip ma mikroskop pro dite? Proc nekde maji za litr s maximalnim zvetsenim az 1200x a jinde s max zvetsenim 400x za 1700? Na co si dat bacha?
Nj, my si to zase udělaly tak, abychom nefrustrovaly děti, které samy po položení do postýlky usnou neumějí.
dzizisketa Přesně, prostě sebefrustrace:-D :-D
Dadoo Dočítám se zpožděním
"Uklidnit, pohladit, utisit a odejít. Třeba se zase vrátit, i několikrát, ale vždycky odejít. Nikdy jsem nenechavala plakát, to ani náhodou."
Tady je pro mne rozpor. Řvoucí novorozeně, které uklidní pohlazení? Takových asi moc není. Podotýkám, nejsem úplně "moderní" matka, plakat jsem leckdy nechala.
MPLee to je krásný! Mám vítěze.
Diky všem za rady a tipy.
Evaeva Karja určitě nevědomky, nemám důvod.
Smysl měl být v tom, že ne všechno, co se dělalo dřív bylo špatně a ne vše, co se dělá dnes je dobře.
Takže ty bláboly o frustraci dítěte z usínání bez přítomnosti matky jsou úplně mimo.
Je to na každém, jak si to udela. Já napsala jen vlastní ověřenou zkušenost.
Přičemž respektuji právo každého uspavat či neuspavat dítě dle vlastního rozhodnutí.
No bohužel tady ta cena za to udělání si po svém často je tak vysoká, že ne každý ji chce zaplatit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.