Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38380 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 16:58

Zuzuli  tak s takovou fobii by se asi naše musela od nás odstehovat, zatím to teda vypadá zcela naopak na velkou lásku 

(my máme tipy jako surikata nebo cibetka, ale to se nam

nezda ani jedno. Taková jedna stylizovana kocka tam už ale je)

Online Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:04

Dadoo a ted si predstav, ze jsou i matky, co jsou s detmi v poklidu doma nekolik let. Den travi spolecne, ctou si, hrajou si, spolecne treba vari a povidaji si... Nikam do prace se nezenou, uzivaji si ten cas s detmi. A stejne pak vecer travi hodinu uspavanim

A zavinovacku nevedem, polohu na brisku mala nesnasela do doby, co zacala lezt. Do te doby jsem ji musela v noci otacet na zada, kdyz se nahodou sama pretocila a zacala rvat, ze na nem byt nechce . Frustrovana se byt necitim, celkem si to uzivam. I to, ze je moje dite takova prisavka, mala je jen chvili a ja jsem rada, ze jsem s ni. Jen proste neni spac a neusina sama, i kdybych se na hlavu postavila a vubec to neni o tom, jak si to udelam, ale jaky spolecny kompromis najdeme. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:06
Reakce na Anema:

Můžu k tomu usínání typu "položím do postýlky a jdu" dotaz, bylo to s dudlíkem nebo bez? Nemyslím to nijak provokativně, fakt mě to zajímá - první dceři se mi ho vnutit nepodařilo, tak jestli se mám napodruhé snažit víc

​U nás to bylo několikaměsíční období a bylo to bez dudlíku. Ani jedno dítě o něj nestálo.

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:14

Resch To máš dobrý, že ti usínají nastejno. U nás zatím mladší usíná až o dvě hodiny dřív než starší a tudíž se taky o dvě hodiny dřív budí. Ale to dítě je na údržbu tak nenáročné, že si po probuzení spokojeně sám v postýlce hraje :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:17

betsey pět hodin kluci vydrželi snad až kolem deseti měsíců

Online Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:19

DruI presne v takovy druhy kus doufam, kdyz jsme ted s muzem tema druheho ditete nakousli. Druhy nespavy exemplar asi nepotrebujeme

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:21

Zuzuli u nás si hrál starší, on to má pořád, že potřebuje být i sám. Na víkend u nás byla tchýně a v neděli po obědě se syn zavřel v pokoji a křičel na ní Nechoď sem!

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:22

Dadoo Kan Já si myslím, že to uspávání a jesle spolu vůbec nesouvisej. Já jsem s dětma pořád a ted poslední dobou, když jsou spokojené (tj neřvou celej boží den a třeba si dojdu sama na záchod nebo normálně uvařím za jejich přítomnosti), tak jsem s nima spokojená taky. A večer i za poledne uspávám. Nemyslím si, že zrovna to by mě tak vyšťavovalo, že bych přešlapovala před jesličkami kdy si je vezmou:-D. I do školky chodí velkamala spíš kvůli sobě než kvůli mně. Že vidím, že ji to tam rozvíjí, než kysnuti se mnou doma, ted je nastydlá a je se mnou doma hodná ale taková jakoby jak to rict bezpodnetna, trochu otravena?. Prostě za to pitomý dopoledne ze školky přinese domu tolik, ja teda moc nechápu, jak to tam ty učitelky delaj. Je tam čtyři hodiny z toho dvakrát jí, hodina vycházka, a věčně je to nová písnička, novej výrobek, cvičební prvky, nějaké naučné povídání, nová hra....nechápu nechápu.

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:25

Zuzuli No je to vyloženě skvělé mít prvního nespavce a druhého spavce. Jak člověk očekává i podruhé masakr, tak je pak strašně příjemně překvapenej :o)

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:26
Reakce na Evaeva:

Dadoo jo, tyhle rady se mění pořád, každých pár let se říká něco jiného. 

​jojo, tohle chápu, ale nechápu nebo obdivuji, že třeba naše dětská doktorka, když je ji 60, tak prostě si co patnáctlet převezme něco jiného nebo se to trochu změní. To je takové z určitého úhlu pohledu zajímavé. 

Online DruI
5463 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:28

Karja Já učitelky ve školce obdivuju, co všechno s těma dětma zvládají. Ale teda dceru tam dávám krom jiného i kvůli svému duševnímu zdraví, ale já jsem slabej kus :o)

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:29

Karja mňa dostáva, že po jednom poldni v škôlke odtiaľ vyjde sebavedomé dieťa, ktoré sa nemaminkuje.

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:29

Evaeva Já nesmím chodit za velkoumalou při polední siestě, chvíli uklízím a pak musím být v ložnici a nejlip pít kafe. A beda mi, když dělám něco jiného, třeba mluvím:-D Protože pejsek a Táňa spinkaj...Tak samozřejmě mne to nevadí, to je jasný:-D Nejlepší návyk:-D:-D ale když je u nás tchán a ona mi to říká i před ním, tak to je mi takový trapny, že jsem doma nesvéprávná a nemůžu se volně pohybovat:-D

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:33

DruI Jo, ale tvoje je starší a mimino zas menší, mají jiné potřeby, i jseš treba unavenejsi z nočního provozu,  já už mám víceméně dvě stejné deti. Víš co ten půlden, pro mě je to fakt doma kolikrát klidnější, než se ráno vypravovat, o půl 12 tam zas letet. A to to mám na dohled:-D. Ale jako fakt tu změnu a jinou aktivitu potřebuje, pak z toho profitujeme samozřejmě i doma. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:38

Karja syn taky chodí do školky kvůli sobě, je vidět ten pokrok. Teď, jak jsme byli doma, jsem o nich půl dne nevěděla, to se mi jen s mladším nepoštěstí.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:42

Karja Taky myslím, že nesouvisí jesle a uspávání. Každá to máme nastavené prostě jinak, já jsem matkasaurus, nedovedu si představit mít na rukou dítě většinu dne, ono teda za mého mateřství byly ty nosítka dost odsuzovaný doktorama, takže byla postýlka nebo ohrádka v každé místnosti. Co je a není dobře já nevím,pouze to, že některý věci teda nejsem ochotná tolerovat a žiju, dokonce jsem spokojená já i dítě. Hele syn šel do školky tak pozdě, protože ve třech tam při loučení plakal a když byla možnost, tak jsem ji využila. Někdo nenechá plakat mimino, někdo respektuje, že děcko řekne, že do školky nechce. Každá jsme jiná a je dobře. Hlavně né komnatu ozvěn.

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:55

Kan No taky jsem si myslela, že nemůžu mít dítě na rukou většinu dne, ale co máš dělat jinýho? Ja se třeba i párkrát hecla, že to vydržím a nechám ji bulet a tak se to casem odnaučí. Ale ona bulela tak hrozně, to se nedalo vydržet, ne že by mi ji bylo líto, ale to se prostě fakt nedalo vydržet ten zvuk slyset:-D. Já si myslím, že každej to dělá tak jak to zrovna jde/nejde. A dneska je tak nějak tendence upřednostňovat ty potřeby dítěte, aby bylo spokojené. 

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:56

Kan čo je komnata ozven?

Offline Anema
1272 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 17:56

Kan Jo, v tom podle mě tkví to jádro pudla, že každý to může mít jinak - ale i matka i dítě. Dadoo tu podle mě sklidila takovou vlnu nevole tím "a rozhodně ho nesmíš vyndat, jinak to budeš mít blbý!". Protože to 1) generalizuje (jsou děti, který pohlazení po hlavičce neuklidní) a za 2) hází to vinu na tu matku, že si za to může sama svým přístupem.

Offline Aranel
6396 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 18:06
Reakce na Potrefenáhusa:

Zuzuli takže prosím te, když už to máš nastudovany, co je tohle za zvíře? 

​Nosál červený?... jestli to mají být česká divoká zvířátka, tak asi lasička. (ale matou mě ty pruhy)