Kokoska u nás teď hodně vede tahle knizka, ne, ze bych predtim takhle nemluvila, ale tady je to takový hodně navodny (ještě to má pokračování)

Kokoska u nás teď hodně vede tahle knizka, ne, ze bych predtim takhle nemluvila, ale tady je to takový hodně navodny (ještě to má pokračování)

Evaeva u nas taky ty mentalni dovednosti rozviji cca ve stejnem veku. Motoricky je mladsi ale uplne jinde, nez byla M.
Pinot Noir Tak co se týká váhy dětí, tak dcera je o čtyři roky starší než syn a jenom cca o čtyři kila těžší, to je holt dost daný a člověk s tím moc nenadělá.
Schopnosti radši moc neporovnávám, bych si pak připadala jako špatná matka, co nedává dětem dostatečně podnětné prostředí k vývoji :o)
betsey ja si s klukama rada povidam, ale uznavam, ze je to obcas o nervy, zvlast mit to doma 24/7 ![]()
Potrefenáhusa ja si delam legraci, ze Ema nemluvi, protoze ji bracha s mamou nepusti ke slovu. Ale doma snad par slov uz pouziva, to asi fakt jen to srovnani je takovy zavadejici. U nas pak ke konci neco broukala plysakum, mozna to bylo i prostredim, zatim u nas nebyva tak casto jako kluci.
mnum já z toho právě usuzuju, že pokud se vychytají ty opravdu chybné odchylky a dítě vyrůstá v normálním prostředí, tak se vyvine tak, jak má vrozené. Že se to nedá extra vylepšit ani pokazit.
Kokoska Mam podobne stareho kluka a umi ham, haf, hap(neco spadne), tata a konecne pridal cilene mama (kdyz je veeeelky problem). A tom to hasne. Ale minimalne ham mu vyresi 99% jeho starosti![]()
Jos vsak spokojeny brisko, zaklad vseho ![]()
Já už jsem tu několikrát psala, ze kamaradka má o 40 minut staršího chlapečka, takže člověk se nejakymu srovnání nevyhne...ale ty děti byly tak strašně moc jiný už v porodnici...
on je jakoby hodně vyspelej, už dlouho běhá, spoustu věci umí davno před našim ditetem...a když se vidíme naživo, je to proste úplně stejně malý mimino jako to naše
Jos mě to přijde úplně normální. Praktická se mě na 18m prohlídce ptala jen, jestli rozumí.
Evaeva mne tohle teď přijde úplně senzační, ze řeknu : a kde jste byli s tatou? A ona udela š-š-š, já řeknu: vláček jste viděli a zamavali jste mu a ona zamava rucickou, je to úplně megasladky
Jak to byvalo ve slabikarich? Ema ma misu. My mame Emu. Ó, my se mame! ![]()

My mame doma prekladac, ctete starsi sestru. Nedavno byly holky na vikend u nasich na chate, a ti maji ovce. Mamka delala polivku a jehneci, a maly dite zacalo u polivky ze chce bébé, tak mamka sbalila polivku v domneni, ze dite vyzaduje druhy jidlo, a nastal hysterak. A starsi rika ze segra chce oveckovou lzicku k polivce, nikoliv druhe bez polivky. A mamka vylovila lzicku, mala ji vzala do ruky a se stastnym bébé pokracovala v jidle![]()
Potrefenáhusa tie knižky máme aj my, len v slovenčine sa chlapec volá Kubko :))
Schopnosti a dovednosti mě nechávají v klidu, protože dcera sice dělala všechno mnohem později, ale v těch necelých 5 letech je na úrovni vrstevníků, nebo i výše, tvrdí ve školce, ale jak se blíží pětiletá prohlídka, začínám se zase děsit rozměrů (15,3 kg a malá teda není).
Kokoska ó vy se máte:D
Mohučanka mam ti napsat, kolik meri a vazi muj syn? Sest uz mu davno bylo a vase vaha je pro nas nedostizny milnik
. No a jeho mladsi bratr ho dost kopiruje, budem chodit po stejnych doktorech i s nim. Ale sikovni mi prijdou strasne, jen teda nesmim srovnavat:)
Na starsim diteti me akorat trochu mrzi, ze je takovy zabedneny. O nic se nezajima, o nicem nechce ani slyset. Kdyz mu zacnu neco vypravet nebo se vytasim s knizkou, zacpe si usi, aby se nahodou nic nedozvedel. Tak jeho vyvoj tomu dost odpovida;)Jedine, co nasava jako houba, jsou sprosta slova. Ted se obohatil o ta uplne nejhnusnejsi, takova nerikame ani my, a nevim, co s tim, tohle fakt rikat nikde nemuze. Vcera jsme spolu chvili koukali na zpravy, tak jsem mu aspon nazorne ukazala, jakou ma pan premier za hrube slovo celostatni ostudu.
Gatita jejda, to mě mrzí, že máte takové problémy. Dcera je právě takový kolohnát, kostra potažená kůží, jeden kamarád říkal "Na ní je všechno dlouhý". Teď chodí už půl roku na všeobecnou sportovní přípravku, tak jsme konstatovali, že na lýtku se objevil pidisval
Zkoušeli jsme jí doma lyžařské boty a lyže a já měla pocit, že jí to ty nožičky hůlčičky musí ulomit, ale prý to na svahu docela ovládala. Jako u nás doma nikdo neváží moc a nikdo není malej, já bych byla celkem v klidu, nebýt těch tabulek
Potrefenáhusa mě přijde, že tu spectru nakonec využije každé dítě, jen některé v roce, jiné ve 4... Ale drahý a velký to je, aby to člověk skladoval do doby, než to dítko možná začne bavit. U naší opice jsme se trefili a leze po tom denně. Ale jestlinto Housátko nezaujalo, tak bych to nepořizovala. U naší podle mě hraje hodně roli to cvičení, kam chodíme. Tam většinu hodiny lezou něajaké opičí dráhy a jak na tom vidí ostatní děti, tak jde i tam, kam by se jinak bála. Jsou i tyhle "tělocvičny" kam se dá jít mimo hodinu jen tak si pohrát - ale je to v Praze a nebude to uplně bezpečný ohledně covidu asi
Dost se mi líbí Bobles (na fotce jsou ty zelený potvory), mají spoustu prvků v takové tvrdé pěny. Ale je to ještě dražší než utukutu a už nám taky dochází místo. Tohle máme půjčené ze školky a občas nám to na týden dva prý budou půjčovat ![]()
MPLee juu, prekazkovy dráhy miluje syn, ale musím to běhat s ním, v našem pidi obýváku. Stavím z toho, co je po ruce, vylézt na židličku, podlezt stolek, pohoupat se na prkně, chvíli na balanční podložku, na velký míč.
Vy to máte úplně profi ![]()
U nás Spectra na svůj okamžik slávy ještě pořád čeká. Krám jeden neskladný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.