Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:26

Gatita zkus na něj něco přehodit, co ti nebude tolik vadit, když nebude úplně tip ťop. Třeba zrovna ty popelnice a faktury bych určitě přehodila já. Mě celkové přijde nejefektivnější a nejméně konfliktní mít rozdělené ty sféry vlivu. Čekat, že dá prát prádlo, když vidí plný koš, je zbytečné, pokud to pokaždé děláš ty. Ale domluvit se, že ty řešíš nákupy a on luxování a vytírání mi přijde lepší.

Online Karja
44704 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:30

Dneska jsme měli normální běžný marieuden vice méně doma. Děti mě nestvaly a jako stalo se neskutečne, velkamala i když přišel taťka večer domů, chtěla abych ji v pokoji četla knížku a pak při vaření večere za mnou odběhla od tatínka od hry, zda bych to nepřečetl ještě jednou. To se ještě nikdy nestalo, vždy je upřednostněn taťka a velkamala mi vlastně nákladnost ani nikdy moc nedává najevo. Jako já ji několikrát sáhla na čelo, jestli na ní něco neleze! 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:31

Gatita No zrovna to vyvalení popelnice v den svozu mi zrovna nepřijde jako tradiční ženská domácí práce

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:31

No a s uklidem se nehlasim, bordelari jsme oba a ted s tritydennim miminkem je to vubec kalamita. Ale hrozne se snazi, i kdyz chodi do prace, tak pomaha, co muze, ale precejen kojim (eh, snazim se) a dokrmujem odsatym pres strikacku (ted uz muzu muzu rict jen prevazne, nevim, co se deje, ale hlady rvouci miminko by mi utrhlo srdce, tak uz jsme pridali castecne i umelou). 

Vytreno je tu naposled den pred vanoci, stejne tak jako umyta vana, jsem ted rada, ze stihame nadobi, pradlo a odpad.

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:32

Solathis Za první tři mesice o 6 cm 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:33

Solathis s takovým miminkem je jakýkoliv bordel naprosto v pořádkuJí je to stejně jedno, že jo.

Online Karja
44704 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:35

Gatita No takhle je to přesně u nás, ale já to omlouvám stavbou, já taky neřeším kolik koupit polystyrenu a nerozesilam poptávku na topení. Vůbec. Takže ho kromě toho nejtěžšího ,,sluzkareni,, nechávám v klidu. Ale víš co, jak se to naučí, aby to tak nezůstalo navzdy....Seger muži si taky stavěli svépomocí, ale kolikrát jsem je viděla doma zapojené, že vařili večeři, leccos dětem koupili, dělali nákupy. Tak mám asi velká ocekavani. Ale jak říkám, jak se to jednou zavede, asi budu ještě hodně zkuhrat. No nic, jdu si vyplnit daně, abych toho nemela malo, Pak pověsit pracku a uklidit nádobí. ;-) 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:40

Isca u nás vyvaluje popelnici tradičně babička

Jako sice občas trousí nepříjemné poznámky o bordelu, ale musím říct, že bez ní bychom měli barák obrostlý mechem a místo zahrady džungli. 

Online Gatita
8631 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:41

Karja no meni se to blbe, ty zvyklosti.  Ja to plus minus zvladam, ale brzy nastupuji do prace a potrebuju pustit alespon cast techhle kravovin z hlavy. A taky bych rada, aby se naucily zapojit i deti. Aby necekaly, ze se vsechno nejak samo zaridi.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:44

Evaeva dcera cizího instruktora lyžování kategoricky odmítla, tak byla dnes dopoledne s tatínkem, a vrátili se nadšení oba  manžel si tedy musel dát po obědě na rozdíl od dcery šlofíka, jak byl vyčerpán

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:51

Potrefenáhusa Neni problem, to je akorat, kukla je do 40cm.

Evaeva Jo no... A my mezitim resime malo mlika a bolave brisko. Pomalu v tom zaciname mit praxi... V pondeli ji budou tri tri tydny.

Offline letfenixa
10879 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:53

A ja teda zapájam syna, resp. ho neodhanam, keď chce pomáhať. Takže večer pred sprchou sa ma spýta,  či má dať všetko oblečenie do spinaveho pradla , a toto robí už fakt dávno.  Z obývačky si musí riad po sebe odnasat sám.  To teda ešte zautomatizovane nemá.  Vysávať chce hlavne on. Aj umýva podlahy. A včera si zo susica zvesil všetko prádlo a  poskladal si ho do skrine. Keďže nezehlim,  tak mi to vyhovuje. To prádlo som teda nenapadne mierne preskladala, ale nebola to katastrofa. 

Offline letfenixa
10879 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 20:53

Pinot Noir krásne lode a šikovný korculiar

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:00

Mohučanka to je hezké a šlofíka chápu. Mě by popravdě i mrzelo, kdyby se to učili úplně bez nás. Syn se bude pořádně učit teprve letos, loni jsme nikde nebyli a před tím mu byly jen dva, tak jsem zvědavá. Máme v plánu mu zaplatit instruktora na pár hodin, až se trochu rozkouká, ale právě nevím, jestli bude chtít.

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:01

Gatita jak už bylo psáno, složenky, popelnice mu předej. Bundy z kočáru shoď na zem a nech ležet. A nákup? Nenakoupils, nemáme co k večeři. Pro děti mám naštěstí zbytek od včera (výslužku od babičky, cokoli) a já si dám jogurt. Ty si něco najdi. 

Prostě nezařizovat a neřešit za něj.

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:02

Evaeva instruktora bych normálně taky neřešila, muž hrál závodně hokej, bruslit umí nadstandardně a jistě ho naučí bruslit bezvadně. Ale jak jsem psala, Ríša je speciální povaha, nic se učit nenechá, obzvlášť od nás. Takže ještě neumí jezdit na kole. Jakmile mu něco nejde, okamžitě to zuřivě zavrhne a nic s ním nepohne. Některé činnosti trénuje, když se nekoukáme, nebo myslí, že nekoukáme, ale třeba u těch bruslí to nelze. A trochu funguje ta cizí autorita, jak jsem psala. 

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:02

Gatita Já ti hrozně rozumím, u nás je to úplně stejně. Muž je fajn, žádný macho, udělá všechno, co mu řeknu. Ale v tom je ta potíž, sám od sebe neudělá nic. Já jsem dost tolerantní, navíc se mi hrozně protiví pořád po něm něco chtít, takže to dopadá, že všechno dělám sama. K tomu navíc pracuju z domu, takže spoustu věcí udělám automaticky když není doma. A musím tě varovat, že "přehodit něco na něj" nemusí vůbec zabrat, my už se párkrát domluvili na nějaké konkrétní povinnosti, ale po týdnu to dělat přestal. A on jako klidně uzná chybu, i napraví škody (třeba ty nezaplacené faktury nebo tak), ale příště to zase neudělá. Je to strašně vyčerpávající, být ten manažer domácnosti a ještě ježibaba, která po někom něco furt chce.

Offline Tabea
8114 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:03

Evaeva Jo, oni jezdí. Syn sám, já s dcerou. Když po nich chci, aby třeba za jízdy vyskakovali, tak to parkrat udělají, ale ne tolikrát, aby jim to něco přineslo. A když bude jezdit sám dokola, tak mu to taky moc nepřinese. Já na ledu nestala víc než 15 let, takže se třeba bojim naprudko zabrzdit, jako to dělají hokejisti, natož to někoho učit. Na rybníku nejspíš nikdy hokej hrát nebude, na to je tu malá (a čím dál menší) zima. No přijde mi to sexy, když chlapi dobře jezdí na bruslích, no....

Na hokej jsem ho jednou prošvihla přihlásit, 2020 ani přípravku neotevřeli, v září 2021 jsem to už ani nezkousela. Synovi bylo koncem roku 7, takže by pro ně byl starej. 
Bohužel tady ty kurzy pro veřejnost vedou krasobruslařky, takže to není moc akční. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:04

Pinot Noir já to vůbec nemyslela na tebe, ale tabea si stěžovala, že její děti instruktora nechtějí. Jinak to chápu i bez speciální povahy, třeba pro zpestření, jen mi to zrovna u bruslí nepřišlo důležité.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:06

Tabea jo tak skákat by mě ani nenapadlo