711990 epidural nefunguje? Za mne vynalez stoleti! Po 16 hodinach kontrakci a brance furt na 3cm mi bylo najednou taak dobre ze jsem pak hodinu pospavala a behem toho se otevrela o dalsi 3 cm. Pak mi PA pripichla druhou davku a za chvili jsem na moje velke prekvapeni porodila na 3 kontrakce temer bezbolestne (i kdyz vim ze tam dolu uz by epi fungovat nemel). Takze ani u druheho porodu se mu rozhodne branit nebudu ![]()
Vše o těhotenství a dětech
bram Já si právě myslím, že kdybych si začala přehnaně moc zjišťovat, tak se jenom zbytečně vynervuju a začnu se bát. Že v tomhle je ta částečná nevědomost trochu ochrana. Kamarádka to ale měla úplně naopak, tím že se na to hodně připravila, tak to vzala jako věcný proces, který zná a je s ním ztotožněná. Tohle má asi každej jinak. Mně zatím vyhovuje spíš nevědět.
Ava Rajcak samotny je naprd, analgeticky je jen trochu a casto se po nem zvraci, nejsou to tedy zkusenosti z porodu, ale z ,,bezne praxe". Ostatni analgetika funguji taky jen zcasti, nalbufin ujde ale holky jsou pekne sjete, epidural je nejlepsi ale zalezi na smesi a vychytani okamziku podani...
Ava Za ten kojici polstar bych usetrila. Ja ho mela dokonce od nekoho zde a nevyhovoval mi. Staci nejaky proste polstar,nakonec jsem mela nejaky z Lidlu za stovku snad;-). Na druhe dite ani zadny nepouzivam. Proste uvidis po porodu, jak ti to pujde, ale kdyz chces trochu usporit, nekupovala bych to;-)
Jos Ten rajskej plyn nefunguje, bohuzel jsem si o jeho ucinnosti precetla v nejake brozure predem a to byla chyba, protoze jsem vedela, uz kdyz mi to privezli (namisto slobeneho anesteziologa:-D). Ale asi pomaha to dejchat, jako ta technika, ze se clovek zabavi a soustredi se.
711990 my jezdíme do domu zubní péče Pekárek do Strašnic, mají myslím pobočku i v kobylisich.úplně nej nej nej zubní, specializují se přímo na děti
mnum dostala jsem ho az po priprave na sale, takze asi po 12h kontrakci cca ve 3 odpoledne, tipuju na 6cm. Pospavat sem teda nemohla rozhodne, jen jsem se zvladla napit a pak jsem pokracovala v kontrakcich...jako trosku je to na chvili(treba pul hodky) ztupilo, ale teda zadna vyhra. Ale to teseni se na nej a doufani ze pomuze, mi hrozne pomohlo ze na chvili jsem se citila fakt lip. Druhou davku uz mi dat odmitli, ze uz je prej pozde, Tonda se narodil v 8 vecer. Tak nevim no. Ale jako doporucuju ho kudy chodim:)
Mohučanka takze za chvili vybiras porodnici ![]()
Karja já jsem si ho chtěla koupit už teď na spaní, protože jsem zvyklá spát na břiše, což mi začíná vadit, i když žádný břicho nemám, ale mám problém se vyspat jinak. Pak bych ho používala buď na kojení nebo děcku do postele místo hnízda.
žluťásek dekuju, jdu to omrknout! Uz ma 2 zuby, tak je nejvyssi cas;) edit:tak neprijimaj novy pacienty:(
Jos mně přišlo, že jsem se tím rajským plynem taky trochu sjela...![]()
Každopádně nebořit bábovičku, že nepomáhá! Ačkoli já jsem se šíleně bála epidurálu, takže mi ten plyn možná pomohl i díky tomu.
711990na 6 cm uz mozna bylo trochu pozde? nevim. Ja jsem ani takovy ucinek necekala, mne uplne prekvapil ten klid v brise najednou- jak posledni tydny tehotenstvi furt neco nekde tahne a tlaci v brise a najednou uplne uvolneni, ty kontrakce jsem citila, vedela jsem o nich, ale byly absolutne bezbolestne... Zato kdyz mi vyprchala ta prvni davka, tak to byla najednou naloz, mela jsem uz nuceni na tlaceni a PA mi to jeste zakazovala, ale mne to neslo netlacit :D Tak mi pripichla tu druhou davku a ani ona necekala ze ten zaver porodu nabere takove tempo. Mela jsem asi stesti. A treba druhy porod dam bez drog, kdyz bude rychlejsi, nebranim se nicemu :)
mnum ještě vážně nic nevím! Ale žádný strach, včas se přiznám ![]()
mnum jo, buhvi jak to bylo, ale prave ze jsem cekala to zklidneni a zrochu moznost si oddyvhnout a to teda neprislo. Ale hodnotim to pozitivne a zadny priste uz nebude, takze dobry:D
Tulipe flitry to samozrejme taky mit nesmi
ale aspon tam doplnim jednobarevnou a pruhovanou klasiku. A zaukoluju mamu, aby nam nejakrj metalackej skvost zase vyhrabala v sekaci.
mnum ty porodní konkrakce už tolik nebolí, vlastně je to po tom všem už téměř příjemné (zkušenost z porodu bez epi), strašne to bylo předtím, hlavně, co mi praskla voda. Jsem myslela, že se z té toalety už nikdy nedostanu, ale ten porod samotný, to bylo v pohodě.
Ava pokud to cítíš takhle, tak se toho drž, každý dle svého nastavení. Měla jsem to podobně, že pokud budu načítat doby porodní, akorát se vystresuju, tak jsem to nechala plynout a snažila se být v klidu. Můj porodní plán byl odejít za pár dnů domů zdravá se zdravým dítětem. Vyplatilo se. Hlavně když jsem se 39+6 dostala k primářce rizikového, paní tak po 35 letech praxe, která mě velmi důkladně prohlédla, zavrtěla hlavou a zavelela, že tohle teda nepůjde. Ráno jsem šla na sekci. Nijak jsem se z toho nehroutila, vysvětlila mi, co je třeba pro mě i dítě, tak jsem to přijala. Na emimino určitě slohy na téma doktoři mi ukradli porod sepisovat nebudu
takže dle mého klidně věř zkušenějším a pokud nechceš pročítat tuny článků, určitě nemusíš, prcek se nějak ven dostane.
continuity jo, hodne zen rika ze tlaceni uz je uleva.. Jak ale k tem zaverum porodu chodim v praci a videla jem jich stovky, tak jsem necekala nic dobreho :D Proto mne to prekvapilo. Take myslim ze to neni jen nejaky vzpominkovy optimismus, protoze jsme si to rekla hned po porodu ze jak to ze to nebolelo, jsem myslela ze tam budu hodinu umirat a ono nic. Tak jsem tento zazrak pripsala analgezii.
Škoda, Pekárka taky doporučuju (mají víc poboček a ze všech mám dobrý reference) jako insider (ne od Pekárka, ale z oboru). Jinak spousta zubařů nechce přijímat "cizí" děti, ale od svých pacientů registrují skoro všichni, v tomhle máš smůlu. Prakticky všichni, co znám, nepřijímají nové pacienty, ale nově narozené děti od svých pacientů registrují.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články