Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 10:56

viktorka_od splavu nerozumím otázce? Že je ke mně přitisknutý, hladí mě ručičkou atd, ne?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 11:02

DrowRanger zalehnutí bych se nebála.... měla jsem malou takto pár nocí v posteli na ukojení do uspání (musela jsem to teda zrušit, protože jak mi těmi svými ostrými nehtíky šmátrala po bolavých bradavkách tak jsem to nedávala) a od té doby se pravidelně budím tak, že těhotenský polštář, na kterým usínám, držím v náruči jak miminko, aby se mu nic nestalo   i ve spánku ta hlava ví a dává pozor.

Jinak mé v noci spící miminko se mi rozbilo poslední 4 noci usíná tak ve 2 ráno :/ doufám že je to nějaký dočasný spurt a ne snaha zavádět nový režim.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 11:11

žluťásek kdybys spala, tak o tom nevis. klidek:-)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 11:25

žluťásek Díky, zkusím ty Strašnice, Suchdol jedině když neseženu nic jiného, to by pro nás byl celodenní výlet. 

A díky za připomenutí Pohádek po telefonu!  jo a taky díky za tip na Jaro, Léto.. pořídila jsem Léto a manžel si v té knížce včera dost zaujatě ukazoval 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 11:31

Sairon Nepis to sem, nebo se mi taky rozbije. Ty noci me drzi nad vodou!

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 11:45

viktorka_od splavu já jsem v klídku. Párkrát za noc se kvůli dítěti probudit a hned to zas zaspat mi přijde úplně v pohodě. Tys psala, že s dítětem v posteli Drow ranger nikdy pořádně neusne, s tím nesouhlasím.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 11:48

Mohučanka na těch leporelech jaro, léto atd. je super, že navazují na sebe, že příběhy v nich pokračují. Můžete oblíbenou postavu sledovat i dále :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 12:19

viktorka_od splavu  vďaka za vysvetlenie 

žluťásek no ono ja by som nerada syna učila práve na to spoločné spanie, mám rada celú posteľ pre seba, ale včera mi to prišlo jednoduchšie ako 20x k nemu vstávať. Inokedy sa budil len 2x za noc na kojenie a spal ďalej.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 12:20

Sairon môj sa tiež začína kaziť, nielenže nespí cez deň, včera nechcel spať ani v noci! :D 

49363 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 12:31
Reakce na žluťásek:

viktorka_od splavu já jsem v klídku. Párkrát za noc se kvůli dítěti probudit a hned to zas zaspat mi přijde úplně v pohodě. Tys psala, že s dítětem v posteli Drow ranger nikdy pořádně neusne, s tím nesouhlasím.

​no a pro mě je to to samý:-)

- někdo do mě v noci furt drbe

- co chvíla su vzhůru

= nikdy pořádně neusnu

a nevyspím se vůbec, hnus fialovej. s děckem ani se zvířetem (=to co se furt vrtí, mele, budí, mlaská, funí...)  spát nemůžu. teda jasně, s děckem jsem spala. ale bylo to po počátečním okouzlení zlatíčkem drobečkem strašný, strašný

DrowRanger v nouzi si ho v té posteli klidně nech, ale než začne trochu rozum brát, pokud to máš jako já, doporučuju trpělivě udržovat v postýlce. tak cca od 3 měsíců nejpozděj

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 12:52
Reakce na Gatita:

Nemate prosim tip na knizku pro trilete dite? Neco, kde jsou kratke pribehy, cca na par stranek (pred spanim).Zadna rikadla, ani klasicke pohadky, toho mame furu. Mel by tam byt hezky jazyk. Dnes jdu do knihkupectvi, vyber knizek miluju, ale vzdycky se tam zaseknu na hodinu a rada bych sla najisto;)  co treba žluťásek ?

Jinak jsem zjistila, ze detske knihy uz neobsahuji doporuceni, pro jak stare ctenare jsou urcene. U vlastniho syna to odhadnout dokazu, ale je to vzdycky porod, kdyz mam vybirat pro cizi.

​Eduard Petiška miva takove pribehy. U nas je hitem O jablonce (nedavno jsem zahlidla v knihkupectvi, takze znovu vydano) a ted frci O nejbohatsim vrabci na svete, ale tu mame z knihovny. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 12:54

Gatita Díky za tip, Stuchlíka omrknu, měla bych to hodně blízko, i když by se mi taky líbilo, kdyby měl zubař na tu prevenci smlouvu s pojišťovnou...

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 12:56
Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 13:58

žluťásek Díky za tip na Kahouna, to se mi líbí, určitě něco vyberu 

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 14:06

žluťásek Já taky vždycky spala/spím s miminy v posteli dobře. Dokonce jsem si je několikrát do postele přinesla a potom se divila, jak se tam dostaly. Za mě rozhodně lepší, než běhat k jeho postýlce nebo čekat, až se mimino v noci nakojí, abych ho přendala. To jsem praktikovali zezačátku s prvním a byla jsem jak zombie. Ale nejspíš, pokud bych měla děti, co spí hned odmala x hodin v kuse a netřeba k nim běhat, tak bych je nechala v jejich vlastní posteli. 

49363 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 14:30

ziginka martínkova čítanka je úplně skvělá.

49363 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 14:33

Tabea no však jo, s malým miminkem je to jednodušší takhle, ale větší dítě už by pak mělo přespat noc a ne si navyknout na neustálé buzení. mluvím tedy o situaci, kdy to buzení/společné spaní rodičům nevyhovuje, když vyhovuje jejich věc.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 14:37

viktorka_od splavu ok, vim, že ohledně děti se málokdy shodneme. Měla jsem za to, že DrowRanger chce poradit, jak se s miminkem v noci vyspat. Pokud ho chce ale spíš naučit na postýlku, budou tvoje rady určitě uzitecnejsi.

Z krátkých příběhů jsem vymyslela ještě knížky Arnolda lobela, ty jsou milé. Kvak a zblunk, pan sova, myška a pohádková polévka, strýček slon aj.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 14:42

Ja jsem prte vyhnala z nasi postele uderem 9 mesice. A to prituleni rozhodne nevyvazi moc se vyspat celou noc. Akorat nevim jak udelat, aby se nebudila ve 4 rano. Prvni noc se jenom napila vody a spala dal, dnes uz napiti nepomohlo a ja se zdekovala dolu. Manzel ji chtel prikryt a to ji uz probralo a zacala jecet. V 6 rano ovsem z postylky koukalo usmevave miminko:D

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 04. zaří 2018 14:43

Pinot Noir Kahoun má knihy pro menší i větší, z těch pro mladší bych vzala třeba kamarady v kožíšku, chumelenii nebo knizkoveho pejska. moc hezká je i pidibabka z Brd, ale to už je jeden dlouhý příběh.