Karja já na koupališti taky moc neodpočinu, ale třeba biotop v Radotíně je dost podobný, prostě hlava na hlavě
Vše o těhotenství a dětech
@Gatita jo, tak pocity máme hodně podobne, až stejné řekla bych. Taky už mám pocit, ze školka super, spokojeni jsme byli hodně, ale už stačilo a chce to postoupit na další level, tak jsem zvědavá na jednu stranu a na druhou poněkud vystresovana, i když je to asi zbytecne. Jen proste bude prakticky všechno na mě, muž má tak specifickou práci, ze s nějakým jeho zapojením nelze moc počítat. A je to holt náročné. O své práci se ani nezmiňuji. Plus budou tahat bacily ze dvou různých prostředí, tak to už je vůbec silena predstava. No a aktovka, načítám ty recenze a bavím se, vhodná i pro drobné prvňáčky okolo 120cm, ehmmm, syn se teď přes léto poskočil zázračné skoro o 3cm, takže má 115... no, vecer, až dorazi od babičky, něco objedname, mám x zalozek otevřených, tak snad se mu bude něco aspoň trochu líbit.
budeme si držet palce, ať to probíhá od září pokud možno snesitelne.
Evaeva díky, na dozrávání imunitního systému spoleham, i když syn není nijak moc nemocny, tuk tuk na dřevo.
a už ale opravdu se musim donutit najít nějakou tu chuvu. Když mě se tak moc nechce! A ani nevím proč ![]()
Ja jsem tady už delší dobu chtěla napsat o té starší dceři, které jsou čerstvé 4 roky. Ja mám z té školky letos docela obavu. Ona nastoupila minule září, tak tři týdny plakala, ale pak to bylo úplně v pohodě, sice tam nikdy nechtěla spát, ale měla to tam fakt hodně ráda, kolikrát tam šla o půl 7 ráno, že nemohla se doma dočkat, běžela, učitelky objímala.....No a pak na začátku léta jsme je dali přes její nelibost na hlídání k babičce a od té doby školka největší peklo, nesla vůbec předat, ne že by brečela, ale rvala, utíkala,schovavala se po budově, nechtěla jezdit na výlety, na učitelky byla ošklivá, když bylo nějaké společné odpoledne s rodiči, vůbec s dětma nic nedělala. Ale když jsem tam nebyla, tak učitelka rikala, že je to dobrý, prostě ta předávání byla tezka. Měla i silnou averzi ke všemu hlídání, když jsem ji nechala na chvíli u ségry, seděla celou dobu u ní před domem a čekala na mě,to samé když je meli naši, malamala v pohodě a velkamala tu moji nepřítomnost probuli, většinou se jedná tak o hodinu hlídání za 14 dní, plus je teda na ségry a prarodice docela ošklivá, jak to smrdí nějakým hlídáním
No tak jako silná averze ke školce pokračuje i přes prázdniny, vůbec na to nějak nezapomněla, máme sice ještě tři týdny, ale myslím, že to bude maso. Kamarádku tam má jednu, na kterou je nezdravé upnutá, musí chodit za ruku s ní, když chybi, tak s učitelkou nebo buli když jde s někým jiným. Skamarádit ji s nikým nemůžu víc, nejsou tam v jejich tride maminky se kterými bych se bavila. Ale jiné kamarády má, a je hodně pratelska, jen v té školce to nějak neklaplo, Myslela jsem si, že na to přes prázdniny zapomene, trochu ji ,,otrkam,,, budeme furt někam jezdit na výlety, někam vyrážet, protože upřímně v tom červnu se na ni nemohla ani v dětské dílničce podívat cizí ženská a něco s ní vyrábět, všechno musela máma. Tak to se trochu zlepšilo, neni to až tak extrémní, ale stejně rozhodně ne jako dřív. Jak tohle v září umístím, nebo co se jí to děje, to mi povezte....
Karja to je mi fakt líto! Ale vůbec nevím, co s tím. Zkus se nějak dobrat k tomu, co byl ten spouštěč, vrátit se k tomu hlídání a k té nechuti. Třeba se něco dozvíš.
Jinak jsem četla spoustu rad, jako dát dítěti fotku rodičů do skříňky, mít nějaký rituál loučení, drobnost do kapsy, ale nevím no. Syn nechtěl ve školce spát kvůli tomu čůrání ve spaní. Nakreslil si obrázek, dali mu ho tam na nástěnku, ale nepomohlo to ani trochu. Ale potěšilo mně, že když ho přinesl na konci roku zpátky, stálo na něm Nesundavat, Olíkova psychická podpora.
Evaeva To je hezký! No určitě je to hlídání u prarodičů, ona tam nikdy nechtěla a my jsme ji tam vždycky dali, tak to jednou ruplo a prostě už zcela. Myslím, že prostě nechce být bez nás a to je celý. Protože když tam jede s nima sambo nebo já, tak ji to ani nevadí, ale stejně musí všechno dělat máma nebo táta:-D.
Nevím no, jako teď vystavím víc fotek ze školky a tak jako budeme pozitivně motivovat. Ji by určitě víc pomohlo se s někým kamosit, ale já jsem tu jejich třídu probrala celou křížem krážem a jediná moje kamarádka je maminka chlapecka, a o kluky dcera ve školce nestojí a navíc je hrozně divokej, to by nebylo dobry. Jinak jako dvě, co mi přišlo, že bych si s nima mohla rozumět mě dost ignorují, takže já ji s nikým fakt neskamaradim.
Malenge a kde budes tu chuvu hledat? My bychom vytezili nekoho, kdo by deti povyzvedaval a dovedl je do krouzku nebo domu a pockal, dokud neskoncime. Ale to je asi dost utopie, to nevim, kolik bychom museli zaplatit, aby to nekdo chtel delat. Nastesti skola ma druzinu a nejake krouzky take nabizi, tak by to nemusela byt takova hruza. Ale ty prazdniny a nemoci hrozne budou. A to si ani nepripoustim moznost, ze by mohly byt zas nejake covidove nebo topne "prazdniny".
Gatita no projela jsem hlidacky.cz nebo zkusim nějaké ty náhradní babičky apod. Přesně na to, co píšeš, vyzvednout, dovést na kroužek a odevzdat. Plus pak ty nárazové nemoci. O covid a spol. prázdninách odmítám byť i uvažovat, to se proste nestane, nesmí! Ale vybrat takhle nějakého cizího člověka je pro mě strašně těžké, rozhoupavam se k tomu už rok a pořad se mi nechce. Ach jo.
Malenge moc ti rozumim. Navic je tu i faktor na strane tech deti, uz vidim, jak je syn nadseny, ze ho vyzvedava cizi pani a vlece ho s tremi prestupy na nejaky top kvalitni krouzek, ktery jsem mu vybrala a o ktery nestoji... takze bude mit nejspis proste krouzek v te skole, treba ne tak kvalitni, ale aspon bez dojizdeni.
Jinak super pani mela kdysi kolegyne. Byla to takova aktivni pani v duchodu, ktera vozila deti mhd ze skoly do zusky, tam na ne hodinu cekala a pak je vezla domu, nebo si je kolegyne vyzvedla v te zusce. Ale ta pani tim takto zaplacla min. 3 hodiny denne, a ja sama mam polovicni uvazek, tak mi uplne nedava smysl, abych jakoby platila cloveka na temer puluvazek na vyzvedavani![]()
Gatita já myslím, že kroužky ve škole nemusí být úplně špatná volba. Syn nějak využije ten čas a tobě to dost ušetří práci. Co jsem koukala, tak u neteře těch kroužků mají hrozně moc a ne všechny pořádá škola.
Karja třeba bys přišla na to, že to spustila nějaká blbá poznámka od tchýně nebo by jí ten rozhovor pomohl to nějak zpracovat. Zkusila bych to nějak naťuknout, jako musíme koupit bačkory do školky, tobě se tam nechce, ale před návštěvou u babičky se ti tam líbilo,... Nevím, no. Je to těžké, chudák malá.
Karja úplne, úplne, úplne ti rozumiem. Synova nechuť ku škôlke teda bola od začiatku, tento rok v máji som mohla povedať, že voila, ani tri roky to netrvalo a zvykol si
ako psychická podpora u nás funguje pusa na ruku perami namalovanymi červeným ruzom (to som niekde vyčítala), síce vyzerá, že ma na rukách krvavé rany, ale je mi to jedno. Tento rok chcem, aby tam už aj spaval, any som čo najmenej potrebovala moju mamu, dosť, že u našich bude, keď bude chorý. A to ešte neviem, či vôbec v septembri nastúpi, keďže stále ma nohu v liečbu a tam naňho nikto nebude dávať pozor, že nebehaj a neskac.
Karja tys myslím psala že máte nějakou whatsupovou skupinu ve školce? Nechceš tam zkusit napsat něco ve stylu že bys chtěla ulehčit dceři nástup a udělat jí nějakou kamarádku, jestli se tam toho některá z maminek nechytne? V důsledku je asi jedno jak moc si budeš ty rozumět s tou maminkou, prostě se jen potkávat teď, ať má velkámalá nějakou další spřízněnou duši, pak už spolu stráví čase ve školce a ty se toho nemusíš dál účastnit. Příšerce teď její jediná pořádná kamarádka ze školky odchází do jiného oddělení, ale naštěstí tam nastupuje další z naší vesnice,takže to řešit nemusím, ale jinak bych an takovou to nabídku od jiné maminky ráda reagovala.
Sairon Já ty maminky vícemene znám, takže bych je mohla kontaktovat i naprimo fakt ty se kterými myslím, že bych si rozuměla. Ono udělat kamarádku tady na vsi (no spíš v sousedních vsich, tady vlastně tam žádna holka nechodi)fakt znamená, že to dítě musím naložit a odvézt k někomu domu a bejt tam s tou maminkou taky:-D. No moc se mi do toho nechce, navíc ta naše dcera fakt ty poslední týdny vypadala dost problémove, kdo ji zna takhle ze šatnicky, tak se do přátelství hrnout nebude.
Evaeva Já si myslím, že ona řekne, že tam nechce být bez mamky a tatky, že to je prostě to, že nikde nechce být sama bez nas. #
Karja a ségru ještě nevzali, že? Třeba by to pomohlo, kdyby tam byly obě..... já jsem jako dítě dělala scény se školkou, když se narodil brácha (bylo mi 5 let) a já věděla, že je s ním mamka doma.
Karja no mně přijde trochu divný, že to začalo tak najednou po skoro roce, no. Ale jasně, klidně mohlo přijít nějaké nové období;)
Evaeva Ne, podle mě to bouchlo prostě. Že to odloučení od nás u ty babičky bylo tak těžký, že už nechce vůbec nikam od nás. Prostě nám rok říkala, že tam nechce, my jsme to nerespektovali, tak to prostě nějak přeteklo.
dupali Ségra půjde v březnu, snad, je to ústní slib, nemám to nikde psane, takže kdoví jak to bude. I jsem si říkala, že bych ji tam nedávala, ale holky jsou dost společenské, mají rády akci, výlety, jako den stravenej doma či na zahradě fakt není harmonickej, musela bych furt něco vymyslet, což upřímně je zátěž jak na moji energii a nervy, tak na finance a stejně se té školce nikdy nevyrovnam.
Karja jo, to dává smysl. Uvidíš, třeba to nakonec půjde a za pár dní si zvykne. Já se obávám, že u nás to taky nebude úplně brnkačka. Starší se zatím netváří nijak a mladší nechce.
Gatita Hele, já bych ty kroužky ve škole zase tak úplně nepodceňovala, myslím, že je to podstatně lepší, než kroužky ve školce, ty mi vždycky přišly dost k ničemu. Jen teda nevím, jak je to u vás, ale u nás bývaly kroužky až na výjimky hned po obědě, třeba do půl čtvrté max. A co se toho vyzvedávání týká, myslím, že na to jsou nejlepší (a nejlevnější) nějaké mladé holky, třeba nějaká studentka, dcera sousedů nebo tak někdo, třeba by tě někdo napadl?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí