DrowRanger já dceři nic neplánuju. Ona je zas už velká, určitě by ji zajímalo, jak to malý miminko mohlo jít koupit dárek. Myslela jsem, že bych jí pořídila kočárek s panenkou, aby měla taky, ale ona nechce, tak ušetříme ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka možná, že až tě uvidí, rozmyslí si to. Ale ona asi bude hodně ve školce, ne?
Evaeva to doufám, že bude ve školce...A kdyby si to rozmyslela, tak má pár dní po termínu narozeniny.
DrowRanger náš starší dárek jakože od miminka dostal, ale vůbec to podle mě v těch 2,5 letech nepochopil. Strašně důležité je, co píše Evaeva - ohlídej, aby staršího ostatní kvůli miminku nepřehlíželi, nedej bože nebuzerovali. To byla jedna z mála věcí, kterou jsme museli důrazně vysvětlit prarodičům, ze dne na den byl najednou ten malej pinďa v jejich očích snad skoro dospělý a neustále ho napomínali kvůli kravinám, ať neběhá, nebouchá, nekřičí, neskáče, protože miminko něco... Hrozné to bylo, do té doby z něj poprdění a najednou dělal všechno špatně. ![]()
DrowRanger nie, nedostala. Ani mi nenapadlo, že by mala, ani som o tom nevedela, že sa to tak robí.
No mne tu mala plače od únavy už hodnú chvíľu, jedine, co by pomohlo, zobrať ju v kocari von, ale to už fakt nevládzem.
Pinot Noir toho se u nás taky obávám...Dcera teď sice říká, že už není miminko, ale holčička, ale stejně určitě pro jistotu připomenu mámě i ségře, že i když jí bude 5, tak není "velká"...
Mohučanka to bylo úplně nepochopitelné, oba jsou rozumní, tchyně učitelka, Ríšu viděli skoro denně, takže to nešlo omluvit tím, že by nedokázali odhadnout schopnosti a vyspělost dvouletého dítěte (což bych asi uměla pochopit u někoho, s kým se stýkáme jednou za měsíc třeba) a přesto na něj měli najednou nároky jak na dospělého. ![]()
Pinot Noir už som tu spomínala, ako keď som prišla z pôrodnice, svokra do Alice niekoľko hodín hučala, ako mi ma dat pokoj a nič odo mňa nechciet, lebo ja sa teraz musím starať o bábätko a nedovolila jej sa ku nám ani priblížiť a potom ju nechcela ani pustiť s nami domov a nasilu ju chcela nechať ešte niekoľko dní u nich. Viem, že to myslela dobre, ale Alica bola z toho úplne rozhádzana
Pinot Noir Mohučanka u nás bylo dobré, jak byl malý spavý. Takže po půlhodině každé návštěvy šel spát a babička se tím pádem mohla věnovat staršímu. Nebo vzala oba ven. Ono dost brzy přijdeš na to, že i pomoc s jedním dítětem je velká pomoc, takže klidně pošli babičku ven jen se starší dcerou. Dárky nikdo druhému moc nenosil, ale někde jsem četla, že má mít člověk nějaké drobnosti schované, kdyby návštěva staršímu nic nepřinesla. To mi přijde jako dobrý tip.
Evaeva u nás návštevy ešte neboli žiadne, jedini, s kým sa stretavame, sú svokrovci, a u nich nefrcia žiadne darčeky nikdy, ani pri narodení, ani na vianoce, takže tam ôk. A teraz sme boli cez víkend u našich, išli sme povzbudiť otca po tej mozgovej príhode a darček dostala len Alica, takže tiež fajn. Mama je v tomto zlata, chápe, že Alica teraz tu pozornosť potrebuje oveľa viac. Vlastne Klára ešte vôbec žiadny darček nedostala, ani ja som jej ešte nič nekupila a ešte aj na vianoce bude výrazne ukratena
Mohučanka syn je akurat vo veku, kedy uz chape darcek a este si nevie spocitat, se mu ho nemohla doniest sestricka, z tych dvoch rpedtym sa velmi tesil. Pinot Noir Evaeva to je dobra rada, budem to musiet prizvukovat najma muzovi, ostatne navstevy som zatrhla az kym nedostanu pozvanie s tym, ze najprv sa potrebujeme zzit my.
Este ma napada, zo zaciatku budili starsie deti tie mladsie?
betsey ta historka so svojrou je strasna. Co si vlastne urobila? Ja by som asi vypebila a riadne...
betsey Já na vánoce malému dárky koupila z výchovných důvodů, právě aby bylo jasné, že je to rovnoprávný člen rodiny, jemu to bylo samozřejmě ukradené. Rodina jim taky asi nic nenesla, a když tak spíš staršímu. To se týká podle mě spíš nějakých kamarádek a tak, těm bezdětným to nemusí dojít. Ale to odhánění mi přijde fakt blbé, to úplně odstaví to dítě na druhou kolej.
DrowRanger u nás se moc nebudili, ani starší mladšího ani opačně. Ale zase úplně křičet hned vedle jsem ho taky nenechávala, pokud to šlo.
Evaeva áno, aj ja som kúpila Klare darček, len to bude také skromnejšie oproti Alici
DrowRanger zobrala som Alicu do náručia, povedala ze ju ľúbim najviac na svete a ze ju ľúbi aj Korálka a samozrejme, že ide s nami domov. A svokru som poprosila, aby Alici už nič nehovorila, že sa o to postarám sama a mam to pod kontrolou
betsey mně v tom jeho věku přišlo, že je důležitý počet
takže malý dostal opravdu drobnosti, možná jsem mu i pleny zabalila
něco.taky.dostali.spolecne.
Evaeva aha, tak to mam problém. Alica dostane štyri darčeky a Klára jeden. No nič, idem aj ja baliť plienky ![]()
betsey tak to byl můj pocit, těžko říct, kde je pravda
syn byl opravdu malý, takže to nakonec podle mě moc nevnímal. Pleny dostal několikrát, protože i babičky mu samozřejmě chtěli něco koupit![]()
Evaeva no našťastie mam zrovna pre Klaru objednanú kozmetiku, tak dostane ešte tu teda. Keď zabalím každú fľaštičku zvlášť, tak sa to akurát vyrovná ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.