Jinak já se kolektivně přidávám k vám ostatním. Naštěstí taeda do klubu střevní chřipky:-D:-D. Teď já, jsem zvědavá, jak s bacily naloží dítko;-).
Vše o těhotenství a dětech
Tak já nevím, já budu asi radši doma s ditetem, co je vzhuru, než abych šla ven v minus deseti nebo tak něco
Doufám v mírnou zimu, popr. mám v plánu jet vozit do obchodaku!
letfenixa Nejkrásnější mi přijde pořád, protože jiná novorozená mimina se mi nelíbí vůbec, ale musím si objektivně přiznat, že jsem ho tehdy viděla jinak
Edit: a samozřejmě nepíšu o současnosti, teď pochopitelně JE nejkrásnější
jojo, přesně tak aktuálně je nejkrásnější a ještě k tomu nejšikovnější
ale s čtyřletým odstupem musím zkonstatovat, že hezké miminko byla tak od třetího měsíce - trocha novorozenecké vyrážky tomu hubenýmu dlouhýmu dítěti moc nepřidala![]()
Achjo, tak jsem se těšia, až mladší dítě nastoupí do školky a já budu konečně moct fungovat v práci, ale padlo to zrovna na nějaké období vzdoru nebo co, takže se tam ta naše jinak mírumilovná holčička kvůli všemu hrozně vzteká. Nejvíc, když má jít po obědě spát. Problém je ten, že ona už přes rok po obědě nespí, a tudíž to odmítá ve školce praktikovat. Učitelky si zas odmítají připustit, že ty děti nejsou podle jednoho mustru a spát tam teda musí, i kdyby se měla uvztekat. Dneska vzbudila prý vzbudila řevem i třídu o patro výš...už do té školky každý den chodím úplně vynervovaná, co si zas vyslechnu :-(((
Tak já nevím, já budu asi radši doma s ditetem, co je vzhuru, než abych šla ven v minus deseti nebo tak něco
Doufám v mírnou zimu, popr. mám v plánu jet vozit do obchodaku!
No tak to musíš mít doma evidentně rozkošnýho andílka. Protože celej první půlrok jsem radši jak zombie bloumala ulicema a parkama i v dešti, než abych poslouchala řev mezi čtyřmi stěnami
Jednou se mi podařil husarskej kousek zaparkovat ho spícího před okny restaurace na zahradě a dát si mezitím oběd. To bylo božský!
MP Meri S větším jít musíš, protože jinak ho neunavíš. Jen pár dnů ve svém dvouletém životě nebyl Rišák venku a ty večery si vybavuju velmi živě ![]()
MP Meri S větším jít musíš, protože jinak ho neunavíš. Jen pár dnů ve svém dvouletém životě nebyl Rišák venku a ty večery si vybavuju velmi živě
Jak se psem ![]()
dzizisketa Přesně
Když je fakt hnusně, nebo je mi blbě, vypustím ho jen na zahradu, ale to není úplně ono - stejně jako se psem ![]()
Pherenike klid, syn byl kdysi malem vyloucen z jesli, ale sedlo si to. Ted ho tety opevuji, jak je hodny;)
Ale soucitim, byl to stres pro vsechny, dodnes mam v pameti stazeny zaludek. Zkus s ucitelkami promluvit, co by doporucovaly. Minimalne budou mit dobry pocit, ze je snaha to nejak vyresit. U nas to zafungovalo. Ze nechce dite spat, je uplne standardni "problem". Drzim palce.
žluťásek ja tiez radsej chodim unavena a nevyspata v zime (uz som par raz bola aj v dazdi s dazdnikom), len ked syn spi. Ak sa mam priznat, ja by som asi vydrzala pol dna chodit s nim v nosici, nez ho doma zabavat ked je hore, to ma bohovsky nebavi, aj ked sa uz smeje a reaguje na mna aj hracky...
Gatita díky za podporu. Já jsem se právě ptala, co doporučují a prý neví. Že si o tom s ní mám promluvit, což samozřejmě dělám. Ani nejsem úplně ten typ, co by si nechal dítě nechat skákat po hlavě a nedala najevo, že takhle teda ne. Přemýšlím, že si dám příští týden homeoffice a zkusím jí nějak na to spaní/odpočívání po obědě zvykat, aby si to zase nějak zažila. Už si udělala asi nějakou negativní asociaci. Musím teda uznat, že dneska je ultravzteklá už od rána, jestli na ní něco neleze. Od ledna jsem zpátky v práci, pořád homeoffice, řešení hlídání střídané s jesličkami, tak jsem se těšila, že budu moct začít fungovat trochu normálně a pořád to na něčem vázne a stres snad ještě větší...
Pherenike no mne skor pride hrozne, ze si tie ucitelky myslia, ze sa dieta lusknutim prstu na ich zelanie prestavi a zacne na obed spavat.. Neda sa s nimi doodnut, nech ju nechaju iba lezatt a si trebars citat a ked sa jej bude chciet, tak zaspi?
Gatita Tezko rict, asi je to na dobre ceste, ale otazka je, jak dlouho to bude trvat. Nevim, jak stareho syna mas, ale ja bych to nechala byt, dokud se nebude budit delsi dobu se suchou plenou. Treba moje kamaradka se zkusila s dcerou domluvit, ze kdyz bude mit 7x suchou plenu, tak ji na noc prestanou davat, ale prijde mi, ze tohle nemusi u kluku uplne zafungovat.
Ja tady neco podobneho resila vloni, kdyz mu byli tri. Ze ma mokrou plenu v noci, ze nekaka na nocnik ani na wc, ze si pocka na tu vecerni plenu. Jestli mu nemam pleny vzit a bylo mi receno, ze ma jeste cas. Ted jsou mu 4 a teprve v lete zacal kakat na wc, rozhodl si o tom nakonec sam, jen jsme se aktivne kazdy vecer ptali. Na noc ma plenu porad, i kdyz obcas byva sucha (a je fakt, ze zacaly byt suche, kdyz mu to zacalo v noci vadit). Nedavno jsem mu plenu na noc zapomnela dat a mel z toho v noci hrozny stres. Nase doktorka rika, at mu ji urcite neberu, ze se musi propojit spoje mezi mozkem a mocovym mechyrem (asi hodne lajcky receno) a ze je na to cas treba do 5-6 let.
Pherenike mela jsem dlouhy prispevek, ale jsem se uklepla a prisla o nej.
moje starsi dite ve skolce uz rozhodne nespalo (nespala tak od 2.5 let, takze ve skolce ani ranu). obdobi vzdoru s tim nema co delat, spis se ten odpor jeste posilni.
urcite bych ji na spani pres den nepreucovala, pokud spat opravdu nepotrebuje, protoze to jednak nebude moc fungovat a kdyby se to nahodou povedlo, tak ti bude zas doma vecer v 11 skakat po hlave. zkusila bych si to vyresit ve skolce jeste jednou a trvala na tom, ze spat nemusi (u nas si musely deti lehnout a vyslechnout pohadku a kdo nespal, tak si sel tise hrat vedle). ony si to ucitelky obcas takto resi, aby meli odpoledne hodinku klid.
kdyz nebude zbyti a ty budes porad na HO tak bud bych si brala domu po obede nebo hledala jinou skolku. mam ze skolky jedine trauma a to, ze nas nutili po obede spat a kdo nespal, tak mu zakryvali oci. to mi prislo jako trest a ja se fakt snazila usnout!
Pherenike Nase dcera nespala od 2 let a ve skolce musela odpocivat na luzku, ale nikdo ji nenutil spat. Mohla si treba prohlizet knizku. To by neslo domluvit? Kdyz pujdu do extremu, tak myslim, ze oni tebe ani dite nemuzou nutit odpocivat. Jednou to resil nejaky extremni otec v jedne skolce tady, bylo ztoho hrozne halo. Taky to obdobi vzdoru muze souvist s praci praci. Nas syn chodil do skolky pul roku, byl zvykly, ale jakmile jsem nastoupila do prace, tak to vycitil a zacal kazde rano brecet.
žluťásek Tak je fakt, ze já nemám zatím úplně dostatečný referenční vzorek dni s dítětem. Ale svůj odpor k zimě rozhodne nepodceňuju ![]()
Prisla mi nosicska mikina a zistila som, ze navrch budem potrebo at aj.nosicku bundu
.
DrowRanger no a o čem tady už drahnou dobu mluvím?! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025