Mrakoplas naši usnou, když je uložíme. Starší by mohl chodit spát později, ale musí kvůli mladšímu, ten by sám nešel. Ale oni potřebují dost času na usnutí, pokud nejdou spát vyloženě vyčerpání. A to nechceš
Ve školce neusnou ani jeden. U staršího už se nespí vůbec, mladší usne prý velmi výjimečně a na večer to nemá vliv. Právě by se nám i hodilo, kdyby chodili spát o něco později.
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas Hele, u nás jedno dítě ve školce usne vždy a jedno neusne nikdy. Takže jejich uložení a ospalost je pak fakt o tu hodku a půl rozdílná. Navíc mi přijde, že tím spaním ve školce má malamalá takový divný režim, spí přes noc jen 8 hodin a pak si dvě naspí ve školce. Mi to nepřijde zas tak vhodnej režim pro čtyřleté dítě.
Karja já si myslím, že ty, co tam usnou, to spaní potřebují. Ale měli by je budit po hodině třeba.
U nás je to podle mě hlavní důvod, proč tam mladší nechce zůstávat, protože prostě dvě hodiny musí ležet.
Karjadeset hodin celkem mi přijde ok. Hlavně některé děti si to rozdělí, protože jinak je to pro ně dlouhé. Pokud není přes den nějak v nepohode nebo unavená, je to v pořádku, i když chápu, že vám to asi nemusí doma vyhovovat.
Tomu spaní ve školce nezabranis, pokud jim tam usne, tak ji spát nechaji.
Evaeva jj, to je klasika no. U nás taky, prostě je to pro tu starší otrava.
no jasný, tak když mi malá usínala doma v 8, a pak ještě usnula ve školce, tak bylo jasné, že to spaní potřebuje. Ale tohle je pak takový začarovaný kruh, neusne v 8, protože spí ve školce a tam usne protože usnula doma až po 10 hodině....
continuity V souvislosti pohody mojí osoby a provozu domácnosti, je to asi jedno, na sebe už nehledím hodně let:D, ale ted jak vyrostla asi a prostě si to spaní upravuje do pozdějších hodin mi ten kratší noční spánek přijde prostě pro děti takovej nevhodnej,ale asi se to bere prostě celkem. V nepohodě teda bejvá přes den dost, ale těžko čemu to přisuzovat:-D
Evaeva u nás ty, děti, co neušly, prostě po dvaceti minutách zvedli a poslali dělat něco jiného.
Ale že je budit nechtějí chápu, ne každé dítě se vzbudit nacha a moje mladší po násilném vzbuzení řvalo třeba hodinu. Udělali to jen jednou, kolikrát kvuli spaní nestihla svačinu. ![]()
Karja u nás už předškoláci neodpočívají od dubna vůbec, mají akorát klidový režim. I před tím odpočívali chvilku. A on byl v předškolácích už loni. Ale mladšího i příští rok čeká normální třída.
Karja no vsak ja by som to tiez radsej mala tak, aby v skolke nespali a o osmej doma zalahli, ale v skolke nic nenarobim. Tak mi ostalo len sa s tym zmierit :)
continuity tak to ste mali super. U nas musia povinne ticho lezat a to zaspi aj ten moj starsi, pre ktoreho je spanok normalne strata casu.
continuityjenže on je skoro jediný. Navíc se bojí, že bude hlučet. Podle mě by to teda šlo, na táboře tak loni fungovali. Domluvila jsem mu aspoň, že si může brát něco do postýlky. On tam teda zůstává jednou, maximálně dvakrát týdně. I mně víc vyhovuje je brát po obědě. Jinak bych to řešila víc, kdyby tam musel zůstávat denně.
Mrakoplas můj mladší neusne ani v tichu a přítmí. Starší teda taky ne.
Mrakoplasmě starší nespala přes den už jako tříletá, to byla první věc, na kterou jsem se u zápisu ptala.
Zato druhá, ta si zalezla do kuchyňky ještě ve školní družině, aby si zdrimla ![]()
Evaeva minulý rok starší v škôlke nespal. Ale tento rok zas spí. Asi sa už aj on poddal :D No a jemu stačí aj 10 minútový šlofík aby večer robil party.
Lukáško poobede spaval do 6 a štvrť roka, v škôlke teda, ak si dobre pamätám, to bolo 3-x, a ten posledný rok, keď ho babka vyberala po obede, to bolo psychicky veľmi náročné, v kuse sa naňho sťažovala, ako sa mne uľavilo, odkedy je v škole!
A drží si režim nastavený pri zimnej zmene času, o siedmej sa chystá do sprchy, najneskôr o pol 8 leží, a do 8 zaspí vždy ![]()
continuity starší ten první rok ve školce spal a to doma už nespal rok. A tvrdě, u něj jsme dojeli na to, že se vždycky počůral (vadilo to jemu, ne školce). Mladší loni na táboře taky kolikrát usnul, ten program je mnohem náročnější než doma.
Mrakoplas jo, to je blbý tyhle párty. To kluci nemají ani, když usnou v autě. V předškolácích spí jen pár dětí, oni už to měli takové volnější.
Kdo máte děti v 1. třídě, jak počítají slovní úlohy? U nás chce paní učitelka i celý zápis, např. červených 6, modrých 4, celkem x, výpočet 6+4=10 a odpověď celou větou.
Koukala jsem do učebnic po mých dětech a ty dělaly jen výpočet a odpověď. Zápis měly třeba předpřipravený v učebnici, zapisovaly tam jen čísla do okýnka.
Máme specifickou třídu, to už jsem tady psala, a mě začíná trápit, že se nepřistupuje individuálně ani jednotlivcům s papíry, ani k celé té třídě.
Ale že je budit nechtějí chápu, ne každé dítě se vzbudit nacha a moje mladší po násilném vzbuzení řvalo třeba hodinu. Udělali to jen jednou, kolikrát kvuli spaní nestihla svačinu.
no, mymu nejmladsimu to taky udelali jen jednou. Pak uz jsem vzdycky vyzvedavala dite, ktery hluboce spalo uprostred herny vyskajicich deti...
Povedl se mi módní majstrštyk. Na cestu k prarodičům jsem oběma dala světle šedé tepláky, Rosťa měl modré kecky, bundu přecházející ze zelené do modré a modrou čepici. Šárka měla zelené kecky (stejný model), zelenou bundu a zelenavou čepici. Škoda, že jsem si je nevyfotila.
No a teď sedím sama doma, muž jel s Bonnie navštívit kamaráda na chalupu, a nevím co počít. Naštěstí zítra ráno jedu na brigádu ![]()
dzizisketa hlavně neuklízej! (Já bych věděla a závidím
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články