Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 00:32
Reakce na Gatita:

Evaeva tak to si zas pripadam jako póvl, pul desaty, a jedinej, kdo spi, je muz. V detskem pokoji. 

​Přeskočila jsem hodně stran, protože to tu už nestíhám, tak úplně nevím, na co to navazuje, ale neboj, póvl jsme my, kluci už usínají nejdříve ve 22:15. Pořád se to posunuje. Mně to připadá úplně neskutečné, takhle fungovat. Když si představím tu zátěž, kterou Ríša ve škole má, je tam od 8 do 17 hodin. Mám budík na 6:45 a tak 4 ze 7 rán vstanu a kluci už jsou v obýváku, že prý už jsou vyspaní, přitom šli spát o půl jedenácté! 

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 00:37

Lamicka v naší učebnici jak kdy, někdy je půl věty předtištěné, někdy to píšou celé. Vyfotím zítra.

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 01:04

Lamicka Vůbec nerozumím otázce. V naší škole se v matematice žádné věty nepíšou.

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 07:14

Pinot Noir Vcera usnuli skoro v jedenact, dneska jsou vzhuru od sesti. Nastesti uz neuspavam, přečtu pohadku, dam pusu a jdu dolu. Pak pulku vecera posloucham z chuvicky ten bordel, co nahore delaji.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 07:44

Vari jo ten čas je blbý, ale to, že si tam sami hrají a pak se uloží, mi přijde super 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 07:45

Pinot Noir prosím tě, šlo o to, že jsem poprvé dávala spát všechny tři děti sama. Čas byl náš standardní, o ten vůbec nešlo

Ale vůbec nechápu, na co ti tvoji kluci jedou

Offline letfenixa
10852 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 08:12

Lamicka naši prváci zatiaľ píšu len do prac.zositov, a tam je zápis predtlačeny.

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 08:21

Evaeva Taky jsem je cvičila jako psy, ze zacatku vzdycky dostali rano odmenu, kdyz to zvladli sami :-D.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:21

Pak jsou ještě případi jako naši, teda malej ne, ten je v pohodě, ale starší, z něj teď rostu. V týdnu je budím cca 6:10-6:15, malej vyskočí jak pružina a jede, vytáhnout většího je boj, celé ráno je boj, cesta do školy protkaná fňukáním, jak je straaaašně unavený, pak zmerčí prvního kámoše a únava zapomenuta. Celý den v zápřahu, má sportovní kroužky, ve družině klidně hrají 2 h fotbal s kluky o 2 roky staršími. Pak vykročí ze školy a celou cestu poslouchám, já jsem tak unavenýýýý, a mááám hlad a svačina, cos vzala, se mi nelíbí, chtěl jsem X místo Y (ráno chtěl Y). Takže si zafňuká, všechny své frustrace na mě přehodí, a doma pak postupně ožívá, nahnat ho v podvečer do sprchy je boj, vlézt do postele boj, konečně zmlknout boj, jemu se spát nechce. Ráno tudíž jedeme další kolo. Okořeněné je to tím, že o víkendu vystřelí z postele klidně o půl 6 a jede celý den jak fretka. Je to únavné, štve mě to pekelně, ale ještě jsem nebyla schopna vymyslet, co s tím.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:28

Malenge tu únavu s fnukanim po škole má i můj syn. Když jdeme s kamarády, jsou živí, lítají. Jen se rozloucime, začne hlad, únava, nemůže nést aktovku, chce hned domu, nakoupit neee, běž sama.

Asi jsem si na to zvykla už natolik, že s tím počítám. Ale otravný to je, ne že ne

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:33

Malenge cha, my sdilime děti? Holky teda ženu do postele po 7, večerní kolečko sprcha, zuby, prevlect, rozcesat vlasy a pohádka, 3x se vrátit dát pusu a pak ať si tam vykecavaj jak je jim libo. Když jsem s nema teď sama, tak zůstávám nahoře, ale jinak jdu za mužem dolů. Většinou teda vytuhnou tak do půl 9. Ráno vstávají v 6 až 6:30, podle toho jak já spěchám nebo podle programu ve školce.  A mám vypozorovane, že když vstanou v těch 6, je se starší snadnější pořízení, cti je brzo nakrmena, to je u nás lifechanger. A když je vyzvednu až po 4, tak vím že musím dovalit svačinu, ale ne sladké. Trpí na inzulinove propady. Dojde cukr a dítě je na uskrceni, ale stačí se najíst, a mám do chvíle zas normální děcko.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:41

Lamicka Matýskova matematika

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:46

žluťásek jo, já už s tím vlastně taky pocitam, ale vytaci mě to pořad. I bych si třeba chtela v klidu popovídat s menším, ale ne, pořad řešíme fnukani. Tak mě uklidňuje, ze v tom nejsem sama.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:47

Malenge rasaNori kluci usínají mezi půl devátou a devátou. Vstávat by měli v sedm, starší se vzbouzí okolo půl sedmé, ale dostat mladšího z postele je někdy boj. On ještě v létě vstával po osmé. Dneska se samozřejmě vzbudil v půl sedmé, ale dost často to dospává. Naštěstí večer proti spaní neprotestují, akorát vypínat televizi se jim nechce.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:49

Malenge fňukání je děs! U nás fňuká spíš mladší, když je v nepohodě, a vadí mi to mnohem víc než ty hysterické scény staršího. Je to takové nekonečné.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:50

rasaNori to máme režim podobný, včetně toho jídla. Jako já vím, ze on ma deficit a ze by se nutne potreboval najíst, protože to je nezerka a ve škole sni mnohdy kulový, do toho ten šílený vydej, takže prave uz do nej cpu vlastně cokoli, tuhle nám zachránil den uzasnej lidl donut takovej sajrajt od pohledu, ale strašně se mu líbil, myslela jsem, ze to skončí v kosi, ale vdechl ho asi za 10 vteřin a za chvíli bylo lip. Ale je to náročný, dneska už 4 h likvidujou obývák, energie na rozdávání, já to proste nechápu...

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 10:00

Evaeva jo fnukani je nejhorší, fakt mě strašně rozčiluje a učím se s tím žít, co mi taky jiného zbývá, ze

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 10:11

Malenge no to co popisuješ je typická sova. Já jsem ráno unavená, během dne to tak normálně kolíse, ale po deváté večer začnu nabírat energii. 

Moc se s tím nedá dělat, muž dělal na směny 20 let a na ranní vstávání si nezvykl nikdy. 

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 10:28

continuity jo já vím, já mu vlastně rozumím, protože to mám sama hodně podobne, na VŠ jsem se zásadně učila tak v 11 v noci, ale je to proste strašně vyčerpávající to věčně řešit. A taky máme vyzkoušené, ze když si v sobotu nebo neděli přispi, je to pak výrazně lepší, ale to ne, to by mohl o něco prijit, takže místo, aby se otočil na druhy bok a spal o víkendu dal, jak chce dělat každý všední den, tak musí jit smirovat, co kde lítá. Začarovaný kruh.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 10:43

Malenge my s nimi o víkendu nevstáváme, maximálně uděláme snídani, ale vločky s mlíkem už zvládají. Pak si na chvíli pustí tv a pak už teda většinou někdo z nás vstává, protože mimino, ale před tím se občas podařilo, že si hráli sami třeba až do devíti, desíti.