Evaeva taky s nimi nevstavame, oni si pustí netflix a jsou nejšťastnější. Jidlo problém není, neb je musim spis nutit něco sníst. Jde mi o to, ze kdyby spal aspoň o víkendu do 7, dost se nám vsem zlepší život.
Vše o těhotenství a dětech
Malenge máte zatemňovací závěsy? To by mohlo pomoct trochu, udělat jim o víkendu pořádnou tmu.
Moje dítě teda taky vstává o víkendu zásadně v půl sedmé. Protože mu pak půjčím mobil abych mohla ještě spát ![]()
![]()
Malenge u nas se taky porad fnuka a za vsechno muzu ja:) A taky mi prijde narocne, ze si starsi dite porad stezuje a hleda na necem chyby. Treba cely vylet nuda, moc horko, proc tam neni kamarad, nebo na lyzich v hotelu blba postel, do kurzu nepujde, protoze je blbej...ale za tyden se rozplyva a vypravi, jak to bylo super a kdy pojedeme zas? My s muzem celi gumovi po tydnu poslouchani otravenych hlasek, premlouvani k jakekoli aktivite a reseni stiznosti.
Pinot Noir žluťásek tohle je pracovni sesit syna z konce 1.tridy a na tom listku je co musi vse do pracovnich listu napsat trida, kde asistuju. Vzdelavaci program skoly se nemenil. Chtela bych ji nejak natuknout, ze by na ne nemusela tak tlacit. Jsou z toho v silenem stresu. Vsichni, nejen integrovani.

žluťásek tohle je moc pekny pracovni sesit ![]()
Gatita haha, tohle taky znám. Člověk je úplně zpocenej, aby se zavděčil, dítě na všem najde nějakou mouchu. A pak o tom mluví, jak to bylo super, a kdy se to bude opakovat. A příště zas jede modrej vlak místo červenýho a v rychlíku došly hranolky, kamarad nechtěl jet, ... a jede de nanovo... ![]()
Tabea my uz se nad to celkem umime povznest. No ale nepotesi to, no
. Nevychazim z udivu, jak jsou nase deti rozdilne. Uplne jine povahy. Ten mensi je takovy nateseny, kdyby mel ocasek, tak s nim porad vrti jako stene. Chce vyzkouset vsechno, co vidi, ze vseho je nadseny, vsude se mu libi. No a kolem starsiho porad litame celi zpoceni...treba jdem na vylet, berem s sebou jeho kamarada, vsechno je super, ale celou cestu vedeme ztrapenou debatu na tema, proc u nas ten kamarad nemuze spat (nebylo to v planu a zrovna se to nikomu nehodilo).
Gatita úplně jako kdybys psala o našich dětech, alespoň starší je přesně takový. Mladší je taky ten nadšený typ, tam to teda ale naráží na jeho nepředvídatelné záseky v případech, kdy se ho aktivita začne nějak osobně týkat a není jen divákem.
Lamicka u nás takhle celou větou to mají napsat třeba jednou dvakrát za kapitolu, většina je předtištěná nebo doplní třeba dvě slova.
Syn už umí sčítat a odečítat celkem spolehlivě, ale ty obrázky a vybarvování ho někdy matou. Takže ve sloupečku příkladů chybu neudělá a jak má vybarvit deset koleček a tři škrtnout, občas se v tom zamotá. 10 - 3 je pro něj jasný :-))
Malenge jo, chápu, ale možná už je tak naučený režimem přes týden a rozumem si ještě poručit neumí. Švagrová musela dětem po ránu ty pohádky omezit, resp. můžou se dívat až od určitého času. Jinak vstávaly absurdně brzy.
Nám ty děti naštěstí nevstavaj, dneska mimino v půl 8, starší dite do 9.ale dostat je večer do postele před 9 je nadlidskej úkol.starší ve všední den vstava v 7 a se spaním ve školce je to tak Akorat. Když není ve školce, většinou už doma nespí a pak je to rychlá smrt v těch 9.
Potrefenáhusa mimino teď spalo do půl osmé několik dní, tak si říkám super. Takže jsme se vrátili k režimu, kdy vstane po šesté, pak se 20 - 45 minut válí v naší posteli a pak si ještě chvíli zdřímne. Moc mi to nevyhovuje, než usne, mám většinou hlad nebo musím na záchod a už neusunu, resp. se nevyplatí pak vracet do postele ![]()
Evaeva ono se to stejně porad meni, tak asi jen zatnout zuby a vydržet
mne nejvíc vadej bdely okna v noci, starší to měla někdy kolem 2 let, jak jsem byla těhotná, dělalo se mi nejvíc blbě v noci a ještě do toho uspavat a premahat pocit na bliti, to bylo hrozny ![]()
kez by se to mladší vyhnulo
Potrefenáhusa když jsem byla těhotná, starší dítě měl na starosti muž. Klukům se spánkový režim moc neměnil, to akorát mimino je nevypočitatelné co se týče nočního a ranního buzení.
Tohle je taky bdělé okno vlastně, ale až skoro ráno. Já bych potřebovala po něm ještě tak 30 minut tvrdého spánku a byla bych v pohodě. Dneska se vzbudil před sedmou a po půl hodině si dal tři minuty. Jako jeden by řekl, že nejlepší by bylo vstát rovnou, ale on je ještě na spaní, válí se vedle nás a nevypadá, že by chtěl vstávat.
Mladší v noci usíná dlouho od přestěhování do pokoje, vždycky to vypadá, že spí, ale strávíš tak 1,5h než pořádně usne. Naštěstí se to děje tak 1 týdně (a už víc jak rok, to není moje starost )
Evaeva muž je bohužel v noci úplně nepouzitelnej, spi strašně tvrde a z nevyspani se meni na zoufalou trosku strašně rychle, to proste neslo, dokud to nebyl úplně nevyhnutelnej mus.
Potrefenáhusa
my jsme nepoužitelní celkem svorně oba, ale míň než on teda.
Evaeva u nás bylo zcela jasný už dopředu, ze žádný noční stridacky nebudou. Ale jeho dite ťukťukťuk teď spi dlouhodobe dobře, maximálně chodí na malou, a pak hned zas usne, tak teď dobrý.
Potrefenáhusa starší syn se od odstavu v noci taky prakticky nebudí, i ten mladší většinou spí celou noc. Ale občas k nim musí. Chůvičku má na své straně, já ani nevím, že byli vzhůru, jak mám ty cykly dané kojení a mezi spím tvrdě.
Evaeva já už ji byla kolikrat zachranovat uprostřed noci, když mě to vzbudilo ve vedlejším pokoji a muž 10 cm vedle ni to vůbec neslysi ...
(ona fnuka, když se ji chce na malou a není úplně vzbuzena, stačí posadit na nocnik a pokračuje ve spaní, ale chce to, aby to slyšela ta příslušná osoba, no
Potrefenáhusa naše děti nefňukají, ty se prostě počůrají
(ne vědomě samozřejmě, mladší má pořád plenu a staršímu to občas nevyjde).
Ale hele, mně už se párkrát stalo, že mně nevzbudilo mimino ve vedlejší místnosti, resp. mi docela dlouho trvalo než mi došlo, že to není sen.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články