Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. května 2024 21:43

dynda drzim palce, at se to zlepsi. Hlavne, ze ma vstricnou pani ucitelku, to je to nejdulezitejsi. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. května 2024 21:43

Lamicka 

Děkuju! 

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 03. května 2024 22:02

Lamicka jste skvele. V nasi tride take pusobi AP a s ucitelkou jsou krasne sehrane, benefituje z toho cela trida, ony maji ty deti nakoukane a neberou nic na lehkou vahu. Ve tride se resil asi tyden nejaky problem a krasne se to, pokud vim, urovnalo. Ja jsem z toho dost nadsena, vlastne ani nevim, kvuli komu tam ta AP je, jak ta trida krasne funguje. A to jsem se nastupu do skoly bala, syn je sice sikovny, ale dost specificky. Taky si trochu myslim, ze s necitlivou ucitelkou by se uplne zablokoval, nosil treba i blby znamky a byl by nekde ta okraji kolektivu.myslim, ze i dost rodicu (znam osobne asi 1/4) si toho vazi a ani nedutame, aby nam to vydrzelo aspon do pate tridy.

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 03. května 2024 22:53

Když jsme u dětí, které nechtějí pracovat na úkolech - dnes jsem se koukala na školkové fotky z posledních dnů a tohle teda vždycky zabolí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. května 2024 23:02
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. května 2024 23:07

dynda nas adhd ma tiez hroznu motoriku, ma 7 a nedokaze si ani rezen odkrojit. Jedine, co mu ide, je lego .

Inak prave dnes som si vyzdvihla v packete knizku "Ako sa uspesne ucit s ADHD", v podstate rady pre rodicov. Zatial som ju len zhruba prelietla ale niektore rady sa pre nas urcite hodia.

Ale syn zatial ulohy od spec.ped robi rad. Pozornost je teda strasna, ale aspon ho to bavi. Zato bojujem s cvikami od fyzio, to musim kuskovat po 5 minutach a strasne ma to vycerpava, rozbija mi to cele vecery. Lenze viac ako par minut sa nedokaze sustredit a to uz potom nema zmysel (blbe dycha, robi nespravne pohyby..)

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 03. května 2024 23:15

Pinot Noir ...ale tak velke pokroky udelal, pamatuji si ten nesnadny zacatek...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. května 2024 00:22

Pinot Noir 

Ach, kulíšek maličký Co se mu asi honí hlavou...

Online letfenixa
10852 příspěvků moje polička 04. května 2024 02:15
Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 04. května 2024 02:27

dyndasyn má kamaráda s adhd a ten není hyperaktivní. Zvládne si dlouho hrát s něčím, ve škole ale spoustu práce nedodělal, nebo ani písemky nedopsal, protože ho něco napadne a začne si tu myšlenku pro sebe rozvíjet a zapomene na svět okolo. Teď už jsem se s maminkou pár měsíců neviděla, ale než měli diagnózu, tak už chodil na ergoterapii, kde měl skupinový trénink koncentrace a strategií (Marburger Konzentrationstraining). Dost mu to pomáhalo. Nevím, jaké jsou v ČR možnosti, ale třeba bys prozatím našla prozatím pomoc i u ergoterapeuta. Držím palce, ať brzo někde dostanete termín, ať víte, na čem jste. A ještě líp, pokud z toho do termínu vyroste sám.

Online letfenixa
10852 příspěvků moje polička 04. května 2024 02:33

Máme šiestaka, ktorý laicky má ADD a dyspraxiu. Oficiálne diagnozu nemá. Spolužiaci aj učitelia to tolerujú, vedomostne je to jednotkar, treba naňho dohliadať, aby pracoval a vedel, kde je. Akurát začína vstupovať do puberty a zdá sa mi, že sa zhoršuje. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 04. května 2024 08:56

Gatita dekuju, snazime se. Vse neni idealni, nechci to tu rozebirat, prece jen nikdy nevis :) 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 04. května 2024 08:57
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. května 2024 09:51

Tabea ja to chapem tak, ze ADD sa oznacuje porucha pozornosti a ADHD je porucha pozornosti s hyperaktivitou, to H je hyperaktivita. 

Offline Karja
44568 příspěvků moje polička 04. května 2024 21:44

Potrefenáhusa Ty jsi psala o těch Zlebech viď? Daly jsme s dětmi komentovanou prohlídku a daly to. Mě to třeba absolutně vůbec nezajímá, myslím, že v životě jsem byla jako bezdetná vevnitř ve ctyrech zámcích, ale velkamala všude vleze, všude chce:D. Takže já se ještě díky nim něco dozvim:D. Průvodce se mi nezdál, takovej klučík, říkám si, to holky nezaujme, ale pak jako čtvrtou větu řekl, že druhé sklepení má velmi úzké chodby, že to neni pruchozi, ze tam by mohla asi jenom ,,tady paní,,  tak tím si mě získal no, zbytek skupiny asi spíš ne:D

Online letfenixa
10852 příspěvků moje polička 05. května 2024 00:02

Vlani na záhradke L. vykopal jamu, ktorú potom rôzne  maskoval ako pascu, staval cez ňu most a pod. Tento rok kope jamu 'krížom cez ulicku', s ktorou má bohaté plány, dnes sa už skoro podkopal pod chatku, a vykopanu hlinu vozil a zasypaval ňou vlaňajšiu jamu. Na záver dňa do nej nalial betón, lebo najväčší plan je vodná nádrž

Online Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 05. května 2024 07:02

Karja ehm a vy jste tam byli včera?  My jo!!!!ale v pokladně nám to rozmluvili, ze pro ty děti to videj max na vez (mne se teda moc nechtělo, vlacet je v ruce po schodech, ale starší porad vyprávěla, jak z veze zařve jako dinosaurus), tak jsme šli nejdriv do obory, kde byla akce lesů ČR a pak na vez bychom museli cekat další hodinu, tak jsme jeli na Kačinu a ta prohlídka bez průvodce je pro nás tak akorat, běhaly a řvaly tam jak šílený, ještě jak jsou dvě, tak se strašně poňoukaj, no, to ti asi nemusím vyprávět! 
a ještě jsme cestou zastihli otevrenyho Jakuba u kutny hory, ale obe děti spaly v autě, tak jsme to jen na stridacku rychle probehli bez výstupu na vez, ale i tak to bylo parádní 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 05. května 2024 07:55

Pinot Noir Ach jo.Máte k tomu nějaké info od učitelek? Já nečekám nic lepšího, skupinové aktivity se ignorují, pokud k tomu nemá zrovna vlastní motivaci.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 05. května 2024 07:58

PotrefenáhusaPřemýšlím , jestli vám to rozmlouvali kvůli návštěvě Karja s rodinou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2024 08:14

Potrefenáhusa já si s kluky klasickou prohlídku představit neumím. Ale je to možná i tím, že zámky je nezajímají, loni v Dánsku jsme byli v krásném honosném zámku, bez průvodce, myslela jsem si, že budou ohromení tou okázalostí, ale vůbec. Když jsem byla se starším před dvěma lety ve vodárenské věži na Letné, tak poslouchal a ještě měl doplňující dotazy.

Zato na rozhledny/věže popohánění oni nás