Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30146 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 12:48

mirajo AI mi zatím do salátu nesere. 

Kokoskahele, tisíce lidí si kočky zabezpečit dokážou. Doufám, že jich bude přibývat a tak jako už na vesnicích nehoní cyklisty psi, přestanou i kočky být spotřebním zbožím, které se každých pár let obnovuje, protože tu předchozí zase přejelo auto.

Offline Kokoska
35254 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 12:53

mirajo puvodni plan byl dort-garaz, ale pak jsem ubrala plyn

Offline Malvin
1654 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 13:03

Pinot Noirsousedka na chatě má 5 koček a všechny vykonávají potřebu doma ( samy chtějí, kočce to nenáridíte) jinak si chodí, kam venku chtějí. Další sousedka ji tvrdila, že chodí k ní vykonávat potřebu. Jí to přišlo divné, neb její kočky zahrabávají a tahle lezelo na hlíně. Kamerami zjistili, že to dělaji kuny. Těch tam máme hodně. Po dvou dnech parkování, už byly jejich packy na motoru meho auta.  

Offline Pinot Noir
30146 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 13:34

Malvin to o tom zahrabávání je taky takový oblíbený kočkařský mýtus, tvrdí to všichni, jejich kočky chodí kadit k sousedům. Na vlastní oči jsem mockrát viděla kočku kadící doprostřed trávníku, dokonce i na kopeček ozdobné trávy kostřavy, pak tak dvakrát nonšalantně hrábnou za sebe a odkráčejí. To zahrabávání ostatně taky není výhra, u toho většinou právě zničí tu výsadbu a hovno tím stejně nezmizí. 

Offline Sweet Potato
40705 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 13:36

Pinot Noir Někteří kocouři si tak bohužel označují teritorium.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. zaří 2026 15:10

Mně hrozně překvapuje, že se vám po zahradách potuluje tolik koček. Na chalupě občas přijde jedna nebo dvě od sousedů, ale fakt minimálně. Písek máme teda zakrytý, ale jinde poklady nebývají. Ťapičky na stole dvakrát za sezónu.

Offline Gatita
8734 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 15:15
Reakce na Kokoska:

Pinot Noir ale kdo ji ma a ma je rad, asi se ji nebude chtit zbavit. Ja fakt nebojuju za volny chov a pohyb kocek, jen si u nich neumim predstavit to omezeni.

​Ja si to také neumím představit. A naprosto chápu, že ne každý má kočky rád a nebo je nechce je na zahradě, pokud mu tam kálejí nebo jinak škodí. Ale pokud to není nějaká vyšlechtěná kočka chovaná od narození v bytě, tak si myslím, že ta kočka bude zavřená doma dost strádat. Ta naše je pořád nalepená na dveřích a chce ven (a chvíli zas dovnitř), motá se sice kolem domu, ale ven potřebuje. Kastrace a kočičí záchod je samozřejmost, ale na zahradě ji neudržím. To bychom ji museli mít zastřešenou, nějaký ohradník by to nevyřešil. Ona se umí dostat přes strom na střechu a ven z pozemku. Spis bych se bála, ze ho nějak překoná směrem ven, ale už to nedá zpátky. Co mi vadí strašně, je ponecháváni koček vlastnímu osudu, že příroda si to vyřeší. Tady byla kolonie přemnožených koček, koťata X krát ročně, plná červů, polomrtvá hlady... řešilo se to tu i s úřady, majitel byl identifikován, ale tím to taky skončilo a řešení to nemělo. To i ti venkovani dřív ta koťata zabíjeli , což bylo strašný, ale jiná možnost tenkrát nebyla. Dnes to vyřeší malý zákrok u veterináře...

Offline Gatita
8734 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 15:23

Evaeva tady jich je hodně. Kdykoli kouknu na zahradu, nějaká se tam prochází. Naděláno od nich ale zas tak noc nemáme. Dřív jsem něco občas našla v pískovišti, ale když jsme ho začali přikrývat, tak pak už skoro nic. Tak asi některé zahrady jsou pro ně lákavější než jiné, ony určitě chodí do hezkého a úpravného prostředí. 

Offline Kokoska
35254 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 15:35

Gatita rekla bych tam, kde je volna hlina. My nic nepestujem, kvetinace jsem zasitovala, tak kocka projde a mizi u sousedu. Jsou tu dve, ktere podle kozichu poznam, ale vlastne nevim, do ktereho domu patri. Driv jich byvalo i vic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. zaří 2026 15:53

Gatita u nás je hlína i pěkné prostředía naše kočka se tu vyskytne tak jednou ročně, že by si bránila teritorium. Asi jich tu tolik není. Jako jestli jen přeběhne na vedlejší pole, to si samozřejmě nevšimneme.

Offline MP Marge
6935 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 19:43
Reakce na Pinot Noir:

AI mi zatím do salátu nesere.

​Dej tomu cas!

Offline MP Marge
6935 příspěvků moje polička 13. zaří 2026 19:49

Ja tedy jako milovnice psu i kocek zastavam nazor, ze kocky patri domu, z duvodu, ktere uz zde byly uvedeny. Nedovedu si predstavit poustet kocoura ven tady v tom provozu, to bych porad trnula hruzou. Navic se to leckde ani nesmi - na nekterych predmesti Chicaga je to treba zakazane.