Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online MPLee
3034 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 16:51

Pinot Noir sprostoslov je bohuzel i nas mladsi kousek. Dneska sel poprve do skolky. Me poslal domu, ze na me nema cas a chce si hrat s masinkou. Ale u svaciny rekl ucitelce, ze ho to urazilo, ze ma jit jist. A kdyz navic zjistil, ze si nemuze vybrat, co bude ke svacince, prohlasil ze to neni fer a kucharka je bobek

Zaroven soucitim s jidlem! U nas to zdaleka neni tak hrozny, ale velmi nam zlepislo zivot, ze jsme dite donutili jist rizek a hranolky a ze ji to zacalo chutnat. Nezkusil by treba takovy ty peceny syry ala cricri od Moravie a podobne? Asi ne, co? U nas velmi prekvapive to nezrave dite miluje pecene cervy protoze si mysli, se jsou to krupky ve tvaru cervu ale za kazdy protein jsem rada, tak ji to nevymlouvam. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2025 16:56

MPLee kuchařka je bobek

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 17:15

Včera jsem si u chystani svacin pro obě připadala jak ty americké panicky:D

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 17:15

MPLee Hmyz všeho druhu má u nás taky velkej úspěch!

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 17:55

Pinot Noir mal včera kašu. 

Jej reakcia: Danka, a nemyslíš si, že to naše chudiatko už nie je bábo, a mal by mať na večeru riadne jedlo? no neviem, z čoho má ísť hore, keď žiadna zelenina, bohviečo v školskej jedálni, aspoň ho nauč na riadnu večeru, ktorú by si ale musela navariť.

Offline Potrefenáhusa
38934 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 18:01

letfenixa ja už na to kašlu, mladší dite je ve skolce čtyři dny a uz mi rikala učitelka, ze ji asi nejlip z cely  skupiny...starší dostala ted na konci roku diplom pro nejlepšího jedlíka? U babičky totéž, jeste si pridavaj...doma nežerou skoro nic, takze asi hnusne varim

Online continuity
43223 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 18:22

rasaNori nene, to je hotové obento. 

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 18:32

Potrefenáhusa tak školské (hnusné) špagety sú mňamka, raz som som vygooglila skolsky recept na ne, crcala sa s tým a nebolo to ono. Ale v nedeľu zjedol 2,5 cherry rajčiny a v Chorvátsku si dal kúsok papriky! Inak čerstvú zeleninu zje len v kebabe. Je vyslovene mäsovy. A tvrdil mi tento týždeň 2x, že zjedol na obed celú polievku aj druhé. Zas potom raz neveceral. On si drží svoju kaloricku prijmovu hodnotu a neprejeda sa.

Offline dzizisketa
9002 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 18:49

Potrefenáhusa 

No to mi teď nedávno Rosťa řekl, že nevařím tak dobře jako babička nebo paní kuchařky ve školce

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2025 18:50

letfenixa tak jestli jí kebab

Kluci celé léto jedli hlavně řízky a hranolky. Ale teď začali jíst třeba čočku. Zelenině moc nedají, drží se osvědčených druhů - paprika a okurka. Největší problém je u nás maso, to musí splňovat přísné standardy a nejí ho ani v institucích. Ale nejvíc mně štve ta konzervativnost, to je problém hlavně někde na výletech a dovolených, malá odchylka od jejich zvyklostí znamená, že to jíst nebudou.

Potrefenáhusa od babiček toho snědí mnohem víc než ode mě, to je klasika. Stejně jako, že doma to jíst nebudou, i kdybys to udělala přesně podle babičky receptu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2025 18:52

letfenixa tohle dělala ségra. Když do ní babička "nacpala" velkou svačinu, nejedla večeři. Byla vždycky podměrečná všemi směry.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 19:43

No mala se uz ted na pětileté prohlídce dopracovala k tomu, ze bude chodit na převáženi, měří 108 a váží 16,2 kg. Junior sice měří 111 a vazi 16,7 kg, ale ma velkej výdej, je furt v pohybu. Mala kromě ovoce a zeleniny nic nejí, uz i ve školce mi řekli, ze je to s ni trápení. Des tohleto...

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 19:48

Vari Lukasko mal vlani mesiac pred ôsmimi narodeninami presne 16,7 kg. Viem to presne, to bol odvazeny v rámci predoperacnych vyšetrení. 

Online Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 20:16

letfenixa Vari a Viktor má taky 16,7 . A měří 114.

Offline dzizisketa
9002 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 20:20

16,7 váží Šárka. 

Online continuity
43223 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 20:34

Vari no tak jsem zkontrolovala svoje děti a v pěti letech 109 a 16 - to bylo to vyšší.

To druhé 105kg/17 kg. 

Pokud můžu radit, pokud se propadá v percentilech, tak neřešit vážení, ale zařídit vyšetření alespoň na endokrinologii. 

Buď je v pořádku a nakonec vyroste, nabere a rozji se, nebo není a v tom případě převažování stejně k ničemu nebude. Akorát to všechny stresuje. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 20:41

Evaeva na vyletoch a dovolenkach ma ta ich priebercivost uz prestala bavit a so sambom sme zaviedli podmienku, ze ked chcu ist s nami na dovolenku, musia jest co tam maju. Samozrejme, ze obcas skoncia na pizzy alebo rezni s hranolkami, ale mame dohodu, ze musia ochutnat aj daco ine. A castokrat im to zachuti a zjedia to cele. A nastastie maju radi ryby, to sa da dat takmer vsade.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2025 20:50

Mrakoplas starší se teď odvázal a snědl nějakou polskou zapečenou placku. My je nemáme kde nechat, takže tímhle vyhrožovat nemůžu Mně nejvíc štve, že stačí drobnost a už to nechtějí, nebo si prostě nevyberou a to je samozřejmě problém. Když mají řízek, tak holt jedí řízek. Ale pravidelně vedeme přednášku o omezení komfortu během cest, ke kterému patří i jedení neznámých jídel.

Ale i doma máme pravidelně scény. Teď v týdnu kvůli vysrážené syrovátce v jogurtu (starší) a chybějícímu kolu od jogurtu na víčku (mladší). To, že starší jí pouze jeden jogurt jedné značky, je taková libůstka navíc.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 20:51

Malý dítě ma 17 kg a tak 110 kg, je to kostricka obalena svaly. Zato starší ma na svých cca 120 až 130 cm pekne 24,5 kg. Ten nepoměr je momentálně dost markantní. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 20:52

Vari dcera mela na petilete prohlidce 110 cm a 16kg a neprislo jim na tom nic k reseni. V ockovaku je jen poznamka "konstitucne drobna". Ale ona byla porad podmerecna, treti percentil, a ted to vytahla na desaty