Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:17

711990 Karja nejsou na to nejsky hry? (Asi ne, co) my jsme v ty úvodní fazi a ta logopedka tam na to má serii puzzli o Petovi, kdy se k sobě skladaj činnosti a souvislosti, ale je to pro ty nejmenší děti, kde o nějakou  výslovnost ještě vůbec nejde, tak jestli neexistuje i něco zábavnějšího pro starší 

Offline Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:18

Tohle prudeni se vsim dela mala tatovi. Jemu pak pokazdy rupnou nervy, a rekla bych celkem rychle. Takze pak rve a ja rvu na nej, ze on je tady ten dospely, tak at se ovlada. Proste pohodicka. Ale co ma chudak dite delat, kdyz matka je celkem flegmatik a je jen velice malo veci, kterymi me zvladne vytocit. Zvlast ted, kdyz jsem v praci a nejsem s ni cely den. Vytaci me akorat ten neovladajici se dospely, co chce po trilete, aby se chovala "dospele". 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:19

Potrefenáhusa u ty vyslovnosti je blby, ze proste musi nastavit spravne tu pusu, takze hra nehra, musi se snazit:D tajze i kdyz Tonda treba k tomu L dojde hrou, tj. vytleska si ho, oznaci si kde v tom slove je  atd. Tak jakmile se to nepovede napoprve, ztraci zajem a odmita opakovat.

Online Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:20

711990 no, naše dite taky nerado opakuje a zároveň nerado dela věci, který neumí 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:21
Reakce na 711990:

Karja . Ale obavam se, ze s timhle typem ditete to nasilne nenatrenujes:D a asi ji to bude i jedno, kdyz bude ve skole sislat:D

​Jo, já myslim, že ona to tak bude i chtít!:-D

Teď nosí takovej hrozně ujetej učes, ale to z ní prostě nedám dolů "mně je to jedno, že se mi děti smějou, nevadí mi to, já chci aby byla sranda"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:26

Zuzuli já taky lecos vydržím, a obvykle mi nervy u tohohle kňučení nerupnou. Ale dělá nám to oběma, i když reakce jsou jiné. Ale už si ve školce evidentně zvykl, kňučí míň a začal se ve školce oblékat sám.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:26

Karja no lituju vas. Mozna byste ji uz ted meli zacit rikat, at otehotni v patnacti, aby si poradne utvrdila ze to nechce

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:27

Karjamě to přijde dost cenná vlastnost, že ji na mínění okolí tolik nezáleží. Má to starší a ve výsledku je to paráda, protože když se jí něco nelíbí, velmi snadno se vymezí a zamete s tím. 

Naučit to mladší je prakticky nemožné. 

Takže vyhlizej světlý zítřky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:28

Já obdivuju každého, kdo dokáže tříleté dítě donutit k logopedii. Kluci většinou nekladou velký odpor, aspoň ne takový jako někteří experti tadyale k pravidelnému cvičení bych donutila možná tak staršího teď v šesti letech.

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:32

Karjajá jsem dost přesvědčena, že šišlat nebude. Zrovna tvoje starší je dost chytrá, takže si to zrovna v hlavě časem sama. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:33

Evaevamě to přijde hlavně strašně brzo, pokud se jinak dítě vyvíjí jak má - teda mluví, ale patla, rozšiřuje se jim slovní zásoba a tak. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:34

Tak to pozeram. U nas sa chodi na logopediu cca raz za tri mesiace, kde nam ukaze co robit a zhodnoti pokrok. Cvicit musime doma kazdy den. A aj tak trvalo starsiemu skoro rok nez ten zlozvyk s vyplazovanim jazyka odstranil. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:37

continuity Já si taky myslim že ne, ale třeba moje sestra má vadu řeči i přes logopedii. Jako takovou ne příliš nápadnou, ale někdo to občas slyší a jí to vadí, vadilo ji to i v dospívání a tak. Tak je to takové zbytečné, aby si to nesla. Dcera teda nešišlá, ale neumí R, a nějaké další hlásky š,č,ž...no prostě jako asi to nejsnažší co jde odstranit;-). Ale přijde mi fajn, aby mluvila pěkně.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:42

711990 Karja naše mi včera suše oznámila, že "ale já musim zlobit a být na vás protivná. To je moje práce. A ježek mi nic nosit nemusí. Schválně řikám ježíškovi ježek, ať se taky zlobí. Já mám svoje peníze, koupim si dárky sama!" Ano, má přesně 6 korun, co našla někde na zemi  To je materiál, 3 jí ještě nejsou a už má takhle jasno. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:43

continuity to záleží kus od kusu, některé vady jsou v normě, některé je lepší řešit (nebo se aspoň pokusit )

Online Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 08:58
Reakce na continuity:

Evaevamě to přijde hlavně strašně brzo, pokud se jinak dítě vyvíjí jak má - teda mluví, ale patla, rozšiřuje se jim slovní zásoba a tak. 

​ono není zas tak snadný se ve 3 letech k logopedovi probojovat přes pediatra, musis mít nejakej problém - ale většinou jinyho rázu než výslovnost 

a donutit tříletý dite - tam to neni o trubka tudubka, my mame procvicovat souslednost děje, logicky vztahy, činnosti, vytleskavani, jsou to všechno hry, seřazuje obrázky, doplňuje puzzle, skládá barvy. Akorat ty český knihy jsou dost pitomy a osklivy (podle mě, s dortama, kompotama, jitrnicema a mámama, co perou a žehlej)

proste spis taková podpora pro rodiče, jak s ditetem pracovat 

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 09:49
Reakce na Pinot Noir:

My ke klinické logopedce chodíme pravidelně,  Anema (díky za odkaz, mrknu), ale co zmůže s dítětem,  které nespolupracuje (to je slabý výraz, to byste musely vidět,  co tam vyvádí, myslím, že možná Karja si to umí představit ).

​Nemám vůbec dočteno, ale to, že tam chodíte, mi přijde fajn, byť průběh je teda těžkej, uf. Ale aspoň jí to můžeš popsat a zeptat se . Hodně by mě zajímalo, co ona na to. Já bych to každopádně považovala za pokrok .

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 09:59

pilgrim Evaeva chcete vědět, že to vysírání po školce pokračuje plynule i po škole?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 10:07

MPLee To mi přijde jako hodně vtipný a myslím si, že s takovým postojem se fakt ve světě neztratí.

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 10:08
Reakce na Karja:

Teď mají ve školce focení vánoční, dobrovolné. Cena dobrá, zamluvila jsem ji to se ségrou a ona zase spustila litanii, že nejde, že se nechce fotit a prostě vyrval. Tak ji říkám ,,no tak se nemusíš fotit, mně je to úplně jedno, je mi to ukradeny,,  ,,Ne, tobě to není ukradený, ty chceš abych se fotila,,....Tak o co jí jde sakra?:D. Mě nasrat, že jo?:D

​A co kdybys jí řekla, že má pravdu, není ti to ukrademý, chtěla bys mít její fotku, babičky by taky chtěly fotku, ale když se fotit nechce, tak nemusí. A taky ji nikdo k tomu nedonutí, protože vyfotit někoho, kdo nechce, nejde. Nechytí se na to takovou diskuzi? U nás by to fungovalo. Asi by se to rozvinulo do debaty, jestli jde fotit někoho, kdo nechce, jak pak takové fotky vypadají, ale že ve školce na to není ani čas ani chuť a ty bys takové fotky nechtěla platit ani se ně dívat, takže vlastně je to dobře, že to říká dopředu, že se fotit nebude atd atd. Bych jí i poděkovala, že mi to říká dopředu. Mně tvoje velkámalá přijde fakt chytrá a myslím, že na sebe upozorňuje. Bych na ni naoko v některých věcech přenesla to rozhodování sama za sebe, ale taky pěkně vylíčila následky jejího rozhodnutí. Ale samozřejmě se možná mýlím. Tahle metoda mi fungovala nejen na dceru, ale i v kroužku, který vedu se mi osvědčilo s dětma diskutovat a nechat je rozhodnout si. Pravda, dost často je nabídkou variant a vylíčením následků z toho rozhodnutí si je nasměřuju, kam potřebuju. Většinou to funguje. Ale tak jsou odolně kusy, kterým je to fuk. Ale to jsou podle mě trochu méně přemýšlivé děti nebo fakt s nějakou poruchou chování. Jo, a taky to teda žere čas. Strašně.

edit: Jsem ten konec napsala blbě. Jsem se tam zamotala do těch vlastních případů. Mělo to být, že ta diskuze a přenesení rozhodnutí často funguje u těch dětí, které mají ta vzdorovitá rozhodnutí v oblibě a zároveň je s němi možná diskuze. Ježíš, furt to zní blbě, jak kdybych měla patent na rozum. Asi jsem neměla psát níc :-)