slniecko A nebylo to spíš Grüss dich?
Čeština - chrám i tvrz
Tak nevím, jestli nejsem až moc velkej šťoural... ale chození naboso pro mě znamená v botách bez ponožek
Na rozdíl od toho, když někdo chodí bos/bosa, to jest bez bot ![]()
barbucha Pro mne taky. Ale zdaleka ne pro každého. Velká diskuze se o tom vedla už kdysi na MP. K mému překvapení to vyšlo tak 50:50.
To mě teda taky překvapuje! Ten rozdíl je přece úplně jasnej!
slniecko A nebylo to spíš Grüss dich?
Hm, vidíš, to by mohlo byť
....s tym som sa ešte nestretla.
barbucha Haha, přesně nad tím jsem se taky pozastavila!
Sweet Potato Imo budeme na most Mánesa ještě se slzou v oku vzpomínat, protože to bude Mánesmost a Pyrrhawin.
Zina no to je dost presny :))
Au. Pokud teda ta jména někdo vůbec udrží.

Sweet Potato No konečně! Někteři teda jako koza drbání!:D
jjak to probíhá?
Kde můžu přihlásit dvojčata?
Co to znamená mít — nebo nemít — skrupule?„Skrupulózní“ je jedno z nejzajímavějších slov v naší slovní zásobě. Jeho první definice je: "pochybnost nebo váhání, které zasáhne mysl ohledně toho, co je správné nebo špatné."Ale odkud toto slovo skutečně pochází?
Skrupolo pochází z latinského scrupulus, což doslova znamená "malý špičatý kámen". Ve starověkém Římě legionáři během dlouhých pochodů často nacházeli zrádné kamínky ve svých caligae, vojenských sandálech. Tyto drobné kamínky se klouzaly mezi podrážkou a chodidlem, což způsobovalo neustálé nepohodlí.V tu chvíli musel voják učinit těžké rozhodnutí: vydržet bolest a pokračovat v chůzi, nebo se zastavit a odstranit kamínek, s rizikem, že bude potrestán za zpomalení jednotky.Mezitím senátoři, tribunové a další mocní lidé cestovali pohodlně na koni nebo voze: žádné kamínky, které by je obtěžovaly. Bez skrupulí.
Odtud pochází myšlenka, že mocní lidé jsou často „bezskrupulózní“: necítí to morální nepohodlí, které zastavuje obyčejné lidi.Postupem času se tento malý kámen stal symbolem svědomí: vnitřní pochybnost, která nás hlodá, když se něco nezdá správné. Takže „mít skrupule“ se stalo znakem morální citlivosti.
Nakonec ti, kdo nemají skrupule, jsou prostě ti, kteří už necítí ten malý etický kamínek v botě svého svědomí.Zaki Benameur
RoSa -ďakujem, zaujímavé .Ja to slovo vnímám aj v súvislosti , že niekto robí niečo, aj keď si je vedomý, že je to nepatričné , ale proste nemá žiadne zábrany . Ale to vlastne nie je v rozpore s tým, čo píšete .
Bubeneč - ta nebo ten? ... vím, jen se ptám ![]()
RoSa no já vyrostla na Chinaski a ti zpívají pitomÁ Bubeneč...![]()
Pro mne ta.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025