Aha, to mě doma trhali jako hada
Čeština - chrám i tvrz
Co tady se čovek nedoví!

Prastýc byl za první republiky financ na slovensko-maďarských hranicích. Historky vykládal různé, ale o kozách se nezmiňoval. Tak nevím...
Pilulka.cz, sekce potřeb pro děti:
- hrneček s ouškami
- díky této lahvi se vaše dítě více neobleje
- díky více jak 50-ti letému výzkumu
- tento zábavní hrneček
neobleje je genialni zkratka!![]()
Podle me nemysleli Nepolije :-D
Nepsala to slovenka, to oblitití? Vzpomínám, jak v jinak krásném filmu Návrat do mladosti (?) vyzývala v milostné scéně Tereza Pokorná Maroša Kramára "Oblij ma! Oblij ma!"
jak pise SP, to bude slovencina
Celá pilulka vypadá, že ji psal nejmíň Slovák, ale spíš Maďar nebo Tatar
Dnes v potravinách, paní co platila přede mnou: "Budu platit stravčou." ![]()
Tak nechcem vedieť, čo chcela v tom filme po Kramárovi, lebo "oblij" ma...je...no dobre, rôzni ľudia, rôzne chute...
Po slovensky ba bolo "nepoleje"
Povedala by som, že Teraza chcela, aby ju Kramár objal ("objím ma") (pre Čechov "obejmi mě").
Já ten film asi zkusím najít. Opíjeli se vínem a milostně proplétali a ona se na mou duši dožadovala, aby ji tím vínem poléval.
Já ten film asi zkusím najít. Opíjeli se vínem a milostně proplétali a ona se na mou duši dožadovala, aby ji tím vínem poléval. Ovšem co přesně říkala?
Já ten film asi zkusím najít. Opíjeli se vínem a milostně proplétali a ona se na mou duši dožadovala, aby ji tím vínem poléval. Ovšem co přesně říkala?
V tom prípade by to malo byť "oblej ma" (neurčitok "obliať").
(Film som nevidela, asi si ho tiež vyhľadám :-). )
Oblej jako oblij![]()
Dík za vyjasnění. https://www.csfd.cz/film/29036-vylet-do-mladosti/prehled/
Ja ďakujem ![]()
oblej možná ještě lepší ![]()
jinak kolegyně měla kdysi zážitek z nějakého filmu o samurajích ve slovenštině, kde padaly věty typu: hej, poďme sa usalašit a tak se samurajové někde usalašili :-D
![]()
V tom prípade by to malo byť "oblej ma" (neurčitok "obliať").
(Film som nevidela, asi si ho tiež vyhľadám :-). )
Neurčitok je úžasný slovo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje