Mha malinko, kota postel dobyta, tak to hnedle zvedlo moralku v muzstvu
Čeština - chrám i tvrz
![]()
TTeď mě napadlo, že jsou ještě říkanky při otloukani píšťalky, ty, co jsem slyšela, byly taky nepochopitelné. Jako ty krávy pod vodou.
U nás bito jako žito!
Mha otloukej se pistalicko, nechces-li se otloukati, budu na te zalovati? Cisari panu, ten ti da ranu ![]()
Mha otloukej se pistalicko, nechces-li se otloukati, budu na te zalovati? Cisari panu, ten ti da ranu
.. až odletíš ke zlatýmu džbánu ![]()
Asi jsem vyrostla na Kavkaze nebo co, ja z toho skoro nic neznam![]()
Ale znama z Ostravy mela upgrade Varila mysicka kasicku:.....Tomu dala, tomu tez, tomu malo, tomu ves.
Jsem to znala jinak.
Poved se mi babovicko, podíváš se na sluníčko. Poved se mi babovicko, buchy buchy buch, pojď na cerstvy vzduch!
moora .. až odletíš k Pánu
Asi jsem vyrostla na Kavkaze nebo co, ja z toho skoro nic neznam
![]()
Zato si matně vybavuju knížku nějakých říkadel, kde byla věta: náš tatíček hodný byl, koupil maso plné žil. A to byl teda pro mě opravdový horor! ![]()
Pinot Noir vedeš!
Šnečk, šnečku, vystrč růžky, dokud držím v ruce nůžky. A asi tak ve třiceti, někdy v masopustě, mi došlo, že písnička, Včera jsem byl u muziky, je prostě o š...ní.
Jako mala jsem nikdy nechapala, proc cert pada z tramvaje, kdyz mel vyletet ze zasuvky.
no přesně ![]()
My máme doma říkanku (houpe se v objetí dítě a pak se z legrace padá): My se máme rádi, jak prasata v ráji, my se máme vesele, až padáme z postele.
No a dcera se ptá, proč prasata v ráji. Moje máma říka, to maminka říká odmalička, ale je to v hrádi (ohradě). To bylo zjištění! ![]()
Moje babička říkávala: Svatá Dala, nevěděla komu...
Bábovičko, poveď se mi, jestli se mi nepovedeš, nikdy domů nepojedeš. (kam a proč by bábovka jezdila "domů", jsme se asi neptali)
Kan Šneček ohroženej nůžkama je tuším upgrade od Karla Plíhala ![]()
a proč se dával šnečkovi tvaroh na parůžky?
Aranel u nás bylo "ty do Prahy nepojedeš" ![]()
RoSa my dávali krejcar na tvarůžky a troníček na tabáček, bude z tebe hajdaláček
Asi byl z Olomouce a chtěli mu dopřát.
RoSa jaké parůžky?
Krejcar na tvarůžky!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“