Taky znám krejcar na tvarůžky.
Čeština - chrám i tvrz
Lamicka my mame My se mame radi, my jsme kamaradi, my jsme z jedny vesnice, krademe tam slepice :)
Kokoska to je hezky:)
U nás tolar na parůžky ![]()
koukam ze u nas je to nejaky surovy, babovicko jestli se mi nepodaris, dam ti facku az se svalis!:-)
a jak se nepovedla tak flak ji jednu lopatkou![]()
viktorka_od splavu U nás "ránu" a flák.
Pardubická verze "bábovičko šošovičko, jestli se mi nepovedeš, tak do Prahy nepojedeš" není zdaleka tak úderná. ![]()

koukam ze u nas je to nejaky surovy, babovicko jestli se mi nepodaris, dam ti facku az se svalis!:-)
Potvrzuju, zřejmě krajová verze ![]()
Jé, říkání. U nás bábinka měla jednu, úplně nesmyslnou. Znáte někdo Hou hou Bartoši, pojedeme na koši, do Olomóce, na ty starý hrnce, hrnce byly ďóravy, házime je pod lavy? A pak spousta dalších divných slok a končí to Hop hop hop dědek babku kop?
Úplně největší zásobu šílenejch říkanek má moje maminka z východního Slovenska. Absolutní top je tahle (Slovenky nechť mi odpustí, jestli tam nasekám milion chyb):
Genglivá rúčka, išla na jablučka, ojedla še pupavy, přišla domu bez hlavy. Bum biely mešac von
![]()
žluťásek Tak z tohohle na mě jdou zimomriavky![]()
Překlad ![]()

Mha asi škrobenka... ![]()
RoSa To by tu šlo na dračku![]()
Teď na ČT ve Zprávách někdo vypráví, jak šel Rudolf Těsnohlídek se svými dvoumi dětmi do lesa, moc au.
Se tak snažil, až vypotil dvoumi?
Prosimvás teď jsem se dočetla Hou hou, krávy jdou, nesou mlíko...?
Pod vodou? Houby s voctem, po dvou jdou!
dočítám a teda! Jelito jsem ještě rozdejchala, ale tohle?!
ještě, že jsem mívala vlastní verzi: hou hou, krávy jdou, nesou mlíko. Jak se maj?
Kdyby vám někdy chyběly peníze a máte šicí stroj...
"Státní rozpočet je v katastrofálním stavu. Ke konci listopadu byl ve schodku 401 miliard korun, přesto jsme našili peníze na zvýšením platů aspoň některém zaměstnancům,“ uvedl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).
Kokoska to je moje dětství
ve verzi "my jsme z jedné vesnice, kradem husy-slepice". Teď už to znají i moje holky, vždycky je u toho houpu do rytmu na klíně-zásadně obě dvě namačkaný na sebe.
a k těm krajovým rýmovačkám "hety hety hetoňu, kam ty jedeš Bartoňu. Od kokota (kohout prosím) do vsa, pro věrtelík ovsa. Posypeme pod plotem, slepička to s kokotem: zob zob zob zob zob zob zob" - dítě se do rytmu houpe na kolenou jako při "tak jedou malý páni" a zobání se naznačuje ukazováčky do zad, aby lechtalo.
Mha to vážně bolí do očí ![]()
Mha a ja blbec cely roky chodim do prace a misto penez jsem sila tricka a oteplovacky detem!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“