Josže? Mám výhodu, kávu beriem z kaviarne detí, takže nemusím hľadať kde kúpim
Domáce spotrebiče
Janulik03 já si zavedla, že večer do automatu doplním kávu, vyprázdním odpad a naleju vodu. Ráno bez kafe nefunguji a zásadně měl přístroj nejvíc požadavků ráno, když jsem se dopotácela do kuchyně![]()
Jak mám teda pocit, že ty automatické kávovary jsou takové novodobé tamagoči. Nasypat, vysypat, vodu dolít, vyčistit.... Horší než batole. Když jsme u ségry, výjimečně se mi stane, že mi udělá to kafe bez keců a cappuccino není žádná hitparáda. Zlatá konvička a elektrický šlehač na mléko. Není to jak v kavárně, ale podstatně lepší než kafe někde z Costy.
Kammila tiež, ono len keď je u nás zo 10 ľudí, tak už si to niečo vypýta.
Janulik03 ty pody to jsou jakoby ty kapsle nebo něco uplně jiného? Kapslový jsme mívali v práci...
Lenka22 ano
continuity koukám, že ty zkušenosti jsou tak různorodé a protikladné, že v tom aby se prasa vyznalo:-)
Lenka22upřímně, já bych hlavně doporučila někde ten vybraný kávovar vyzkoušet.
Naším jsme kupovali přístroj za dvacku, když jim odešel stejný. Mléko si nasává z nádobky přes hadičky, což je katastrofa na čištění. Jenže oni jsou doma, táta je takový puntičkářsky Monk, navíc v důchodu nemá co dělat, tak opečovává kávovar.Takže oni jsou spokojeni, ale ta údržba je šílená.
Ségra má jiný, taky říká, že je spokojená, no mně by z toho proudu požadavků trefilo, mléko sice šlehá přes trysku, což je super na údržbu, ale výsledek je takový rozpačitý. Navíc po pár letech už ta těsnění netěsní (možná jde koupit náhradní díl, nevím).
Ted jsem narazila někde na chalupě na levný pákový ETA a teda nepřesvědčil mně vůbec. Kafe velmi průměrné a mléko nenašlehal vůbec, akorát do toho načůral dost vody. To už je lepší ruční šlehač z Tchibo za dvě stovky.
Takže mám slehac za osm stovek, konvičku za pět a jsem spokojená. ![]()
continuitymlíko je zoufalý vždycky. To jsem ještě nepotkala, že by bylo dobré. Ještě tak na cappuccino, ale já ráda flet white, tak na ten holt musím do kavárny a doma piju černé z french pressu. Ten zabírá přesně tolik místa a vyžaduje přesně tolik crcání, co jsem ochotná tomu věnovat ![]()
Evaevadoporučuji ten ruční šlehač z Tchibo. Ten z IKEA je blbý, tento je nabíjecí a nestojí tak moc. Vozím ho na cesty, akorát je potřeba to mléko nějak ohřát.
https://www.tchibo.cz/products/298009949849/dobijeci-napenovac-mleka?article_id=146340865105
Nebo pak elektrický napenovac, ale to už je trochu větší heblo a větší investice.
continuitydíky, ale nechci. Ten flet s tím stejně asi neudělám a mi to doma ani moc nebaví, vystačím s tím černým, tak jednou za dva měsíce vytáhnu takový ten vibrující drátek.
Ehm tak jsem to rozklikla a to máme. Já myslela, že mi doporučuješ ten velký![]()
Potrefenáhusa V automatu se dá nastavit, jaké množství kávy to vezme na jednu porci. Ale když jsem pracovala v té kavárně, měli jsme cca 7g, tak se toho držím. :-)
Garfie to u toho našeho asi na gramy neslo, jen velikost podle obrázku
Ja nerada to teply našlehaný mléko z domácí výroby, dostali jsme loni ten napenovac k vanocum a vubec to nepouzivame, doma si dávám mléko do kafe, aby šlo pit hned
continuity ono je to fakt individualni. ja piju kafe bez niceho a kavovar mam vedle drezu. vysypani a doliti vody me nijak neobtezuje. zmacknu cudlik, piju kafe. druhy. treti.
s moka konvickou nemyslitelny a french pres je pro me proste turek, chutna to stejne jen toho logru je min, no a vic kafi po sobe stejny problem. Potrefenáhusa to plytvani nechapu? pro me je desny plytvani ten french pres, maji ho nasi "pro navstevy", jinak pijou rozpustny. aby to bylo pitny tak musim dat na hrnek kafe vrchovatou polivkovou lzici kafe, to by me doma zruinovalo:-)
viktorka_od splavu jo, turek bez lógru je pro me zcela ok, prijde mi to fakt lepsi než z tech domácích automatu (meli jsme nejakej drahej velkej delonghi, co dostal muz na odchod z prace, a presne furt to neco chtělo, dolejt vodu, vysypat lógr, nasypat kafe...
u frenchpressu dávám dvě vrchovatý kavovy lžičky na konvicku 0,6, automat byl o dost nenasytnější (ten náš, údržba nesrovnatelná, ještě máme hodně tvrdou vodu, takze krom čištění jeste častý odvapnovani...jako vyzkoušeli jsme si to, na návštěvě si to ráda dam, ale doma mi stačí frenchpress nebo bialetti konvicka
Přiznám se, že na jednáních si kafe nikdy nedám, vesměs ve všech firmách, kam prijdu, mají ten delonghi automat a to stejné i na návštěvě, když ho vidím. Měli jsme ho sami ve firmě a po třech letech, byť pravidelného rutinního čištění a proplachování pred i po kafi, šla kvalita kávy rapidně dolů. Shodli se na tom vzácně vsichni. Do servisu na kompletní vyčištění šel až po těch třech letech a podle servisaka by tam pri frekvenci cca 15 kav denně měl být co půl roku. Nedělám si iluze o tom, že to někde dělají.
continuity ono je to fakt individualni. ja piju kafe bez niceho a kavovar mam vedle drezu. vysypani a doliti vody me nijak neobtezuje. zmacknu cudlik, piju kafe. druhy. treti.
s moka konvickou nemyslitelny a french pres je pro me proste turek, chutna to stejne jen toho logru je min, no a vic kafi po sobe stejny problem.
![]()
Turek z french presu by mi vůbec nevadil, mám takovou kávu ráda, ale jeho příprava 2 - 3x denně je oproti údržbě automatu mnohem teda větší voser.
Pinot Noir já ho akorát před použitím vypláchnu, to mi jako voser nepřijde. A jednou za čas jde do myčky.
viktorka_od splavu jo, spotřebu to má, já dávám hodně vrchovatou lžící na větší hrnek (tak 1,5 deci). Jinak počet kafí záleží na velikosti, my máme malý a velký![]()
Evaeva no ale mletí kávy, vaření vody, čekání... To jsou další tři vosery.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje