Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 08:14

Garfie já piju taky černý, ale tohle nepoznámAle nejsem si jistá, zda ty domácí páky dokáží udělat kafe jako z kavárny. (Z mých malých zkušeností ne.) Přecejen tam mají stroje za desítky tisíc.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 08:15

Garfievlastně občas si dám v kavárně cappuccino a tam poznám když neumí udělat pěnu..

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 08:20

Evaeva to bych musela posuzovat v jeden moment, že by v té kavárně měli i domácí kávovar a udělali jednu porci toho samýho na profi a domácí verzi.

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 08:30

Evaeva Asi ne, přece jen ten tlak tam není tak silný.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 09:18

bublifuk Garfiejá taky u kafe nic nepoznám, pokud to neni nějaký extrem, ale já jsem houby gurmán na všechno, ať už je to kafe, víno, nebo i jídlo.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 09:27

Lenka22 bohužel mám smysly dost naprd (včetně čichu) a to mám dobrý jídlo fakt ráda, ale že bych poznala jednotlivé složky, nebo že v základu něldo víc opekl cibulku, to nemohu říct.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:05

bublifuk ja spíš mám pocit, že prostě mi chutná skoro všechno, ačkoliv mám smysly snad v pořádku. To už musí bejt, že bych se nad něčím ošklíbala, a ani to není nějak moje extra zásluha, buď je to výchovou nebo nastavením mé osoby:-). 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 21:14
Reakce na Myrtila:

Lenka22 Máme ten jako RoSa už 5 let, v rodině byl/je v dalších 5 vydáních, když odešel, bylo to po 10+letech, snadno se udržuje, kafe na jedno zmáčknutí, neměnila bych pákový jsme kdysi měli u nášich, vyměnili ho pak právě za tenhle automat, já jsem teda houby znalec kávy, ale přijde mi to pohodlnější

​Já trochu znalec jsem a pohodlnější to je.
Lenka22 Zvážila bych ještě ty alternativní přípravy - mokakonvičku, french press, V60. Je to levnější, skladnější. Kafe si můžeš kupovat mletý nebo mít z mletí rituál (toje určitě lepší možnost).

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 11:55

Aranel Mokakonvičku mám, tu jsem už opustila, french press aktuálně používám, V60 nevím, co je? 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 12:20

Lenka22 to je dripper, takový trachtýřek na překapávání. Já piju nejraději kávu z džezvy, to si dělám v práci. Máma má automat a tchyně pákový a ten pákový mě teda vůbe neba a ani kafe mi z něj nepřijde lepší. To už raději moka konev, tu je sice potřeba mýt, ale kafe mi z ní chutná moc. A v autě jsem přešla na aeropress, má snadné čištění. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 12:23

Moka konvičku nemůžu používat, co jsem před rokem přešla na el.sporák, tak na něm mi moka nefunguje. 

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 12:27

Lenka22 a ještě: ke všemu krom automatu potřebuješ pro kvalitnější kávu mlýnek!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 12:45

Lenka22 dělají se jednak i konvičky na indukci a nebi takové kolečko jakoby plotýnka, co jí dáš mezi to. 

Mně doma vyhovuje ten french press. Zatím jsem z domácích kávovarů nepila takové kafe jako v kavárně. Jedinou výhodu vidím v té jednoduché obsluze automatu.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 12:47

RoSa jj, to jo, mlýnek mám.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 12:49

Evaevatu plotýnku mám, tak to vyzkouším, nějak mě to doteď nenapadlo:-) 

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 13:08

Mne chutila v Taliansku káva na byte z tých kávových podov.

My teda máme automat, neviem si to momentálne bez neho predstaviť, aj keď potvora vždy mu chýba voda, alebo chce vysypať, alebo vyčistiť práve vtedy keď chcem kávu

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 13:50

Mohučanka podle mě u pákového kávovaru už taky trochu záleží na "baristovi", jde tam toho víc pozitivně ovlivnit, ale i víc pokazit. Já jsem ho kdysi sháněla pro mámu, ona byla silnej a vášnivej kafař, ležela jsem kvůli tomu v článcích a diskuzích o tom asi týden. Pak jsme nějaký koupili a máma se s ním naučila fakt dobře a dělala to kafe dobrý, ale z těch svých 5-6 kafí denně si takhle dělala pro sebe tak jedno, zbytek jela postaru, protože se jí s tím nechtělo pokaždý klohnit. 
Tak to může být taky faktor.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 14:22

RoSa mne ten automat prisel na drahy kafe strasne nehospodárnej, to se fakt nedalo tam sypat neco drahyho 

frenchpress mi vyhovuje doma mnohem vic a na dobry kafe chodit do kavárny. Z toho automatu stejne kavarnovy nebylo a jeste to vopruzny čištění 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:51

Mam od lonska Delonghi Magnifica Evo. Kafe dela dobre, sam se proplachuje, udrzba intuitivni. Jednou za cca 3 mesice vyzaduje odvapneni, to trochu flakam, protoze vubec nemame tvrdou vodu. Predtim jsem mela asi 11 let Krups a uz bylo znat, ze to kafe je takove nedobre, nedokazu popsat. Kupuju vetsinou pulkilovky kavy, cokoli od Tchiba po lepsi prazirnu, v tomhle jsem barbar a treba kava z vyhlasenejsich kavaren jako je Dok mi az tak moc nechutna. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:52

Janulik03 vsechno najednou! Vzdycky splnim ukon a dostanu dalsi