Sweet PotatoBosch athlet
Domáce spotrebiče
Evaeva atlet ![]()
Mohučanka jo no, ani nevím proč, nijak ohebný není ![]()
tohle vypadá dobře... ![]()
RoSa To je něco jako mám ten Kärcher. Špagetama bych to teda nekrmila, ble.
Dneska u nás proběhla taková rychloakce s vysavačem, vzpomněla jsem si u toho na zdejší dlouhosáhlé výběry spotřebičů, ale nesměju se jim, sama tak běžně taky vybírám. Ráno jsem zjistila, že nejede vysavač, mimino má rýmu jak trám, takže vysavač je teď životně důležitý, muž zrovna odjížděl něco vyřídit do Brna, tak jsem během 5 minut vybrala a zarezervovala na prodejně nový a muž ho za hodinu přivezl
vybalili jsme ho, vyzkoušeli nejen na miminu, a dobrý, poměr čas vybírání/výkon asi nemohl dopadnout líp
kéž by to takhle vyšlo pokaždé.
Myrtila
to je ušetřenýho času, co?
Makara Byl to superrychlý proces, teď bych ještě podobně potřebovala vybrat sekáček, ten minulý jsem vybírala asi týden podle recenzí a je tak zoufalý, že poprvé v životě uvažuju, že vyhodím zcela funkční věc a pořídím si jiný.
Nemáte někdo nějaký tip? ![]()
Vybírání kávovarů tu už sice někde proběhlo, ale to šlo ještě mimo mě. Teď jsem se o to začala zajímat a neumím se rozhodnout mezi automatem a pákovým. Já jsem se rozhodla pro automat, že se nebudu crcat s tou pákou a dělat pracně takhle 4-6 kafí denně, že mě to nebude bavit. Syn mi rozkopal bábovičky s tím, že se automat musí pracně čistit, vyndavat kdesi cosi, a že je z pákovýho taky lepší kafe. Jak to máte vy se svými kávovary? Jste spokojené se svými automaty? Nebo litujete? A vy s pákovými jste spokojené?
bude to rok, co jsem se tady radila, a jsem šťastná za ten automat!
když si představim po každým kafi čistit tu páku, tak teda argument pracnýho čištění automatu považuju za čirej nesmysl! fakt to neni nic složitýho, jen nesmíš nechat zplesnivět ty "puky" v odpadní výsuvné nádobce, já to dělám po posledním kafi toho dne, ale určitě by to dva dny vydrželo - jen to vyklopim do nádoby s bio-odpadem (šlo by i do směsného odpadu)... pak asi jednou za měsíc opláchnout nějaký píst - to záleží na modelu, ten můj je krásně přístupný z boku... u automatu nemusíš nic utemovávat do páky, čistit, oplachovat.... jen nasypeš do zásobníku kafe (lze zrnkový i mletý - to má jiný zásobník) a do druhýho zásobníku vodu, zmáčkneš čudlík - hotovo!
RoSa děkuju, to vypadá dobře, i když cenově je to výš, než jsem zamýšlela.Ale asi to za to stojí.
Budu si to ještě převalovat v hlavě, moje rozhodování je zdlouhavý:-)
Lenka22 no já platila myslim nějak přes 8tis. a připadal mi levný
ono když se podíváš na další modely (např. s nádobkou na mléko - to jsem nechtěla), tak je to nižší cenová hladina... a hlavně tenhle model chválej všichni opraváři! ![]()
Lenka22 ona ta paka je levnejsi, ale uzivatelsky komfort uplne jinde
Lenka22 Máme ten jako RoSa už 5 let, v rodině byl/je v dalších 5 vydáních, když odešel, bylo to po 10+letech, snadno se udržuje, kafe na jedno zmáčknutí, neměnila bych
pákový jsme kdysi měli u nášich, vyměnili ho pak právě za tenhle automat, já jsem teda houby znalec kávy, ale přijde mi to pohodlnější ![]()
Lenka22 zkušenost mám s obojím.Mám pákový a hodlám u něho zůstat. Dělám kafe jenom pro jednoho. Nejpohodlnější je používat pody, odpadá veškeré čištění. Ale pokud je člověk trochu kafomil, tak to chce i mlýnek na zrnkovou kávu. Pokud se dělá víc káv najednou, tak je to trochu opruz s tím čištěním. Navíc když dá člověk káva moc, tak se blbě utahuje páka a může to téct kolem.
Automat člověk zapne, kávomat se nahřeje, zmáčkne další čudlík a má kávu. Což je plus hlavně u víc káv v jeden moment. Maximálně to řve, že chybí voda nebo kafe nebo je potřeba vyprázdnit kávový odpad.
Zrovna mi kávovar dosloužil. Tak přemýšlím, jeslti koupit jenom čerpadlo, nebo celý kávovar. Akorát já bych zůstala u toho stejného, maximálně novější verzi (mohla by mít lepší trisku na mléko).
Lenka22 Přidávám se k ostatním, dobrý (=ne každý) automat je určitě lepší než pákový. Hlavně teda když děláš víc káv, to u páky prakticky nezvládneš. musíš ho pak mít i dobře umístěný, abys mohla kafe vysypávat hned, je třeba to oklepat a nemluvě o tom, že to musíš fakt utlačit, brigádničila jsem kdysi v kavárně a od té páky jsme měli normálně vytlačený důlek, aby to kafe bylo "lepší než z automatu", jak říká tvůj syn, potřebuješ fakt velkou sílu.
Navíc ta možnost použít zrnkový i mletý kafe je taky výhoda. Zrnkový má pochopitelně menší možnost nějakých plísní a podobně (jasně můžeš mít páku + mlýnek, ale to už by mě úplně štrajchlo), ale zase někdy třeba dostaneš nějakou speciálku mletou, takže se to hodí.
bublifuk Kdybych dělala kafe jen pro jednoho, tak se asi vyprdnu na kávovar a koupím si moka.
RoSa viktorka_od splavu Myrtila Garfie bublifukdíky za zkušenosti, začínám mít pomalu jasno, asi to bude přece jen ten automat.
Garfie moka konvičku teď mám. Je s tím víc crcání než s pákou. A je to jiný kafe.
Jinak rovnou přiznávám, že asi na chuti nepoznám jestli je káva napěchovaná moc nebo málo.
bublifuk Já poznám i hrubost mletí
Ale já piju černý preso bez mlíka a bez cukru, tam neodpustíš nic.
Garfie no.. piju to samý, ale nepoznám nic ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025