Kan Já myslím, že to bylo proto, že Karel vyzval k civilnosti.
VIP, na které je příjemné koukat;-)
barbucha A nevíš proč bylo to doporučení, žádné korunky a tiáry? Já se těšila na pomazání krále Karla a oni ho zakryli paravánem. :D
Protože to měl být tzv. skromný obřad
(paravánem to pomazání zakrývaj vždycky, to není pro oči obyčejnejch smrtelníků)
Ale to co má Kate se dá označit za tiaru, myslím.
Byla látková, byť vyšívaná stříbrem. Do obvyklýho zlata a diamantů měla daleko.
barbucha No a právě to mě zajímalo že všeho toho nejvíc. A ještě teda vůně toho oleje.
No, ten bude asi vonět hezky! Základ je z olivovýho oleje (z Olivetské hory), vonný složky (taky oleje) jsou sezam, růže, jasmín, skořice, benzoin, neroli, pomerančovej květ, ambra... já si to představuju trochu jako Shalimar ![]()
Jinak to pomazání, ten akt, je vidět akorát v tom seriálu Koruna. Jen je otázka, jak dalece je reálný, když to nikdo na vlastní oči neviděl ![]()
barbucha No nadělaj s tou ceremonii dost, na to, že to pomazání praktikují jen 1000 let a převzali to od katolíků...
Ale představují si to jako svátost pomazání nemocných, co se dělá u nás v kostele za vočumování všech farníků a teda bez toho zeslíkání/ převlíkání. :D
Možná je zakrývaj kvůli tomu svlíkání... jsem zahlídla na chvilku - nějakej nezbednej kameraman využil výhledu - Karla, jak tam sedí jen v košili, a byl to celkem dost veselej pohled ![]()
barbucha rikali, ze je to zakryty kvuli tomu, ze je to zalezitost mezi kralem a bohem, tj neni to pro oci nikoho jinyho. A mel pak mastnej krizek na cele....
Jasně, to je soukromá svátost... mastnýho křížku jsem si teda nevšimla!
barbucha No dyť to píšu, poslední pomazani jak vyšije.
Videly jste Tima Hiddlestona na YT tančit na Rasputina? I na jine? Dneska jsem to videla asi 20x,je to krátký. Pokud jdu s nejakou starou veci,tak sorry, ale stoji za pripomenuti. Nejde mi dat odkaz....
stes tohle?
Kokoska ano![]()
stes dokonalý! ![]()
nechávám si to otevřený v záložce
stes tohle?
mě na tom fascinuje, jak si třikrát rozepíná sako, ale ani jednou nevidím ho zapínat. Tak furt přemejšlím, jestli je to sestříhaný, nebo jestli se pravému gentlemanovi samo zapne
OliveOyl asi tam nejaky strih bude
OliveOyl Je to zostrihané, tu je toho vidieť viac, plus zopár iných tančekov: https://www.youtube.com/watch?v=aOmvcPiEfCY
Videly jste Tima Hiddlestona na YT tančit na Rasputina? I na jine? Dneska jsem to videla asi 20x,je to krátký. Pokud jdu s nejakou starou veci,tak sorry, ale stoji za pripomenuti. Nejde mi dat odkaz....
Staré to bude dost, viděla jsem to, když dcera ujížděla na filmech od Marvelu, což bude tak cca 2 roky zpátky. Tady máš ještě další marvelovskou tančící hvězdu :-) https://www.youtube.com/watch?v=jPCJIB1f7jk
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje