VIP, na které je příjemné koukat;-)

01. zaří 2014 21:45
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 05. července 2023 13:37
Reakce na slniecko:

​Nie "budú" oni sa už mnohí maľujú. Na excence očných liniek viac ako v butokoch Pupa...nechty tiež nevidím prvý krát...a jeden čas robil v miestnom Douglase chlapík, ktorého sme s dcérou chodili okukovať ako inšpiráciu, lebo býval veľmi dobre, decentne a elegantne nalíčený.

​Mně se nalíčenej chlap nelíbí, jakkoliv by měl makeup decentní. Vždycky je to poznat a mně to skoro houpe žaludkem. 

Ani barvený vlasy mě neberou, většinou na postarších pánech, včera jsem zrovna takovýho potkala, hezky oblečenej zřejmě cizinec, ale jak bych se na něj jindy podívala se zalíbením, tak ty nepřirozený (a nijak hustý) vlasy mě odrovnaly. Interesantní šediny by bejvaly byly mnohem lepší!

A nalakovaný nehty? Proč? Manikuru nezpochybňuju, vídám tam poslední dobou dost chlapů a upravený ruce/nehty jsou fajn... ale zvlášť na takovým Brzobohatým, vlastníkem to jemných ruček a útlých prstíků, se mi to nelíbí rovněž. Jo, pokud by měl aspoň ruce jak lopaty, jakože echt mužský, tak by to byl třeba zajímavej kontrast...

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 05. července 2023 13:41

Ale kochám se zrovna Bartoškovou... na tu je vždycky pěknej pohled

A pak si přečtu tohle. Co jsme to za národ buranů, prokristapána. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. července 2023 13:52

barbucha Prosimtě blesk, to je plátek třetí kategorie, vůbec bych se nedivila, kdyby si ty soc. sitě nějaká šmudla nevymyslela.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 05. července 2023 14:03

Kan 

No nevim. Mně tam chyběly eště hladem umírající samoživitelky, kterejm by ty šperky asi měla dát. Kdyby byly její, což samozřejmě nejsou.

(On Bartoška jak bydlí v tý Maislovce, tak tam má kolem spoustu klenotníků, který mu je rádi - asi jen na ksicht - půjčej, sama jsem viděla jak se sebral a zajel pro prsten, kterej byl jakože zásnubní, aby to pořádně vypadalo - anžto kostymérky dodaly nějakej hnusnej lacinej šmuk na plac. To jsem tehdy velice ocenila protože je to vždycky poznat, blbá bižuterie... mimochodem i v tom seriálu Koruna mě to někdy dost zarazí, zejména když se jedná o anglickou královnu, proboha)

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 06. července 2023 22:14

barbucha Tak jiste, je potreba poradne kazdyho pomluvit. Ja jsem takhle nestacila zirat, jak strasne hnusny komentare vyfasovala Paulina Porizkova, jak je stara hnusna a strhana, neumi cesky, je uplne blba blablabla... No moc pekny poctenicko na ig.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 07. července 2023 06:57

barbucha Nejvíc mě pobavilo, že se tam přišel zadarmo nažrat :-). Ta kombinace blbosti, omezenosti a závisti je až fascinující.

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 07. července 2023 08:34

barbucha to máš z toho, že lezeš na pofidérní stránky.

A přispíváš jim tak na živobytí.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. července 2023 08:39

Luna Tak ta Paulina byla teď u Krause s M. Formanovou a byla jsem překvapená, že si na spoustu českých slovíček nemůže vzpomenout, mluvila fakt jak cizinka s přízvukem.

Offline Tak Betty
6041 příspěvků moje polička 07. července 2023 08:50

Tak ona snad vic než 40 let žije v cizině. Možná je pochopitelné,  že nemluví dobře česky. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 07. července 2023 09:45

Tak Bettymě se to slovenštiny pletou česká slova úplně strašně. Speciálně je problém s výrazy, které jsem začala aktivně používat až v ČR. A to jsem tady jenom 16 let a slovensky si čtu. 

Rozhodně už to není ten plynulý tok myšlenek, který byl předtím. 

Já tohle hejtovani expatů od lidí, kteří nejenže nikdy déle nebyli, ale ještě k tomu ani nemluví žádným cizím jazykem, vůbec nechápu. 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 07. července 2023 10:16

Kan Vždyť je pryč od 10 let.

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 07. července 2023 10:36

kdo nezil dlouhodobe v zahranici, nedokaze si predstavit. hlavne kdyz v cizim jazyce zijete kompletne, tzn prace, partner, kamaradi.

ja obcas ctu v cestine a stejne se urcitemu upadku nevyhnu :)

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 07. července 2023 10:42

999 

Jo, zadarmo nažrat... to nevymyslíš

Kan 

Já se nedivim. Málo lidí si uchová čistou češtinu, když je x let někde v tramtárii. Vzpomeň si na Lendla - ten mluvil "americky" snad ani ne po roce.

Jedině snad takoví ty starý bardi, jako Voskovec, Haas... ale ta řeč byla jejich živobytí, to modelka nebo sportovec nepotřebuje...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. července 2023 11:17

barbucha Já to chápu, jenom mě to překvapilo. Oproti tomu sestra Krause, Eliška, ta odešla taky mladá a mluví úplně perfektně česky. Ono asi záleží v kterým tom jazyce uvažuješ vnitřně. Paulínu obdivuji, četla jsem tu její knihu o emigraci i tu kterou napsala o ní Martina Formanová.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. července 2023 11:18

continuity   Pokud bereš úvahu jako hejt, tak seš dost mimo.

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 07. července 2023 16:56

Kan to by mě ale zajímalo, jestli je vůbec možný zůstat uvažovat (jen) v češtině, když člověk dlouhodobě žije mimo ČR. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2023 17:02

Tabea to je zajímavý! A uvažuješ buď česky nebo německy a nebo se ti to úplně prolíná a míchá? Nebo si přešla úplně do němčiny?

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 07. července 2023 17:18

Naši emigrovaní příbuzní mají češtinu perfektní, ale obě rodiny jsou velmi široké a mluví spolu česky. I sem minimálně jednou ročně jezdí. To dělá podle mě hodně. Kdo nemluví česky běžně a často, tak je to holt poznat. Ale naopak bych řekla, že i po desítkách let v zahraničí mají v ang trosku ještě pořád cizí přízvuk.

A já jsem po týdnu na hanacku schopná do svého moravského nářečí začít patlat hanácké nářečí. Předpokládám, že po nějakém čase v cizině by moje čeština byla pěkný paskvil

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. července 2023 17:24

Tabea No to by mě zajímalo taky. Jestli si v duchu řeknou : koupit chléb, nebo köpa bröd. Třeba. Ono asi záleží na velké spoustě věcí, někdo psal, že s dětmi mluví česky, aby se o prázdninách domluvily s rodinou v Česku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2023 17:40

notna to jsem přesně já, bych tak asi taky dopadla