Omfg

15. prosince 2018 14:31
Online notna
9266 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:00
Reakce na 711990:

viktorka_od splavu njn a jsme opet u toho, ze si za to holka muze sama, protoze nebyla dost opatrna

​Učit zodpovědnosti, eliminovat rizika apod. přece neznamená nechávat to jen na holce. Podle mě je to stejně důležité jako právě ta informovanost o tom, že nesouhlas se může vyjádřit jinak než slovně nebo akcí a je nutné respektovat toho druhého. 

Online notna
9266 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:02
Reakce na Jos:

Hele ja v 15 zacala jet na vlne sériových vrahů. K vanocum jsem dostala od taty Historii trestu smrti  atd. Takze ja byla opatrna az az. Ne ted vazne. Edukace obou pohlavi je dulezita, hlavne u chlapu. Vetsina sexuálně motivovaných zločinu je z blízkého okoli. Ale i venku hrozi riziko a to nejen znásilnění. kazdy si musi uvědomit, ze odpovídá jen a primarne za sebe. Takze veci jako nasedani k cizímu do auta, potulovani se sama v noci po Palmovce (omlouvam se, jestli to tam je uz lepsi) nebo chlastani do nemoty muze mit nasledky. Nikdo nevi, na koho zrovna narazí. Takze urcita opatrnost se s důslednou edukaci nastupující generace muzu nijak nebije, ne. 

​Taky si myslím, že je nutné obojí.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:07

Musim rict, ze jsem docela zklamana z reakci tady, ale jeste si rikam, ze to vlastne muze znamenat, ze jste se s nicim takovym nesetkaly, takze vlastne jedine dobre.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:15

Jako na zavolanou ve storycku. Ano, tak jednoduche to je a idealne bez dalsich odsudku. Byt opila totiz neni, narozdil od znasilneni, trestne. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:16

711990 ja bohuzel musim rict, ze me to neprekvapuje:(

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:32

jinx byt opila urcite neni trestne, ale opit se s cizim clovekem a pak si ho pozvat domu je hloupe. plati pro jakekoliv pohlavi i vek.

Offline Fiction
1634 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:35
Reakce na 711990:

Musim rict, ze jsem docela zklamana z reakci tady, ale jeste si rikam, ze to vlastne muze znamenat, ze jste se s nicim takovym nesetkaly, takze vlastne jedine dobre.

​Když já mám pocit, že tady se každý vyjadřuje k něčemu jinému. Tak je jasné, že za sex. násilí ma odpovědnost násilník. ALE když je VYTRŽENO z kontextu jen to nahodilé sexuální násilí někde v otevřeném prostoru, kdy ten násilník jedná většinou impulsivně na podkladě toho, že je psychopat nebo opilý nebo jinak intoxikovaný, a ani nepomohla jeho edukace rodiči, školou, společností....tak tomu mohu předejít já tím, že se budu snažit na takových místech nevyskytovat nebo nebudu pro něj lákavě oblečená nebo jinak dostupná (opilá), a tak podobně. Protože přestože je 100% viník on, tak já budu ta oběť s psychickým a fyzickým traumatem...s malou vidinou na potrestání násilníka.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:38

viktorka_od splavu a opit se s nekym koho znam? A neopit se? Taky hloupy?

Fiction souhlasim, bohuzel si lidi mysli, ze znasilneni je vzdycky ten pripad, kdy se tomu prece dalo predejit opatrnosti. A my se tu snazime rict, ze neni, ze se to muze stat kdykoliv, ve vztahu, s kamaradem, se znamym...s alkoholem i bez. V noci nebo v poledne. Ze to neni cernobily.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:40

viktorka_od splavu bylo by fajn ji nenalepkovat a nerikat, ze si teda telatko ma co vycitat, to je v.b. uplne ukazkovy. A to je  hrozne dulezite pro celkovy spolecensky nahled na tyhle ciny a na dalsi kroky, vcetne tech trestnepravnich (pokud na ne v tom lepsim pripade vubec dojde). Nasilnik a s nim tedy cely problem je jinde. Tecka. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:42

711990 tak tak, nakonec on ten ucet "proc jsme to nenahlasili" a ty pribehy tam jsou vserikajici. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:45
Reakce na 711990:

​Já za sebe můžu říct, že nikdy. Buď jsem se milovat chtěla a nebo ne. Určitě jsem pro poučení mládeže. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:47
Reakce na 711990:

​sdílím tvé pocity ... ale bohužel to i znamená, že osvěta má před sebou ještě dost dlouhou cestu... 

Online notna
9266 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:55
Reakce na 711990:

viktorka_od splavu a opit se s nekym koho znam? A neopit se? Taky hloupy?

Fiction souhlasim, bohuzel si lidi mysli, ze znasilneni je vzdycky ten pripad, kdy se tomu prece dalo predejit opatrnosti. A my se tu snazime rict, ze neni, ze se to muze stat kdykoliv, ve vztahu, s kamaradem, se znamym...s alkoholem i bez. V noci nebo v poledne. Ze to neni cernobily.

​Za sebe musím napsat, že právě mám dojem, že tím, jak odsuzujete tu snahu o eliminaci rizik, vidíte to černobíle vy. Podle mě je stejně důležité obojí. Nikdy se nám nepodaří všechny vzdělat a kultivovat. I když by to bylo super. rozhodně učím dítě obojí - respektu k druhému i opatrnosti k sobě.

Online notna
9266 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:58

A tím, že si myslím, že je potřeba i jisté opatrnosti a eliminaci rizik, rozhodně neznamená, že by to byla vina oběti. Vždycky je to vina agresora. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. března 2021 11:00

Fiction Presnetak, výstižne napsano. Kazdy tu mluvi trochu o necem jinem. Ja treba vubec nepsala nic ve smyslu, ze obet si za to muze sama. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. března 2021 11:02
Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 15. března 2021 11:04

711990 Myslím, že tak trochu čteš ty reakce tak, jak je chceš číst. Nezdá se mi, že by tu kterákoli z místních prohlašovala , že holky jsou "vinny". 

Výchova chlapů k tomu, že můžeš říct , nebo nějak vyjádřit kdykoli "ne" a znamená to "ne"  je nutná a prospěšná, a nejen, co se týká pohlavního styku. Myslím, že se tady celkové klima ve společnosti musí ještě hodně posunout. 

Ale to nijak neruší výchovu k předběžné opatrnosti, protože přes veškerá opatření a změny je pravděpodobnost, že se něco (cokoli) podělá, nenulová.

Když jedeš po silnici, můžeš mít stokrát přednost, a stejně koutkem oka sleduješ potenciální skokany pod auto a blázny řítící se po vedlejší. 

A ano, několik z těch vyjádření  na instagramovém odkazu výše bych klidně mohla napsat sama, a ano, chápu "zamrznutí" , a  byla bych tehdy ráda, kdyby ten dotyčný couvl a dal mi čas se vzpamatovat.

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 15. března 2021 11:05
Reakce na notna:

​Za sebe musím napsat, že právě mám dojem, že tím, jak odsuzujete tu snahu o eliminaci rizik, vidíte to černobíle vy. Podle mě je stejně důležité obojí. Nikdy se nám nepodaří všechny vzdělat a kultivovat. I když by to bylo super. rozhodně učím dítě obojí - respektu k druhému i opatrnosti k sobě.

​S tím naprosto souhlasím. A s Fiction také. 

Online Pinot Noir
29631 příspěvků moje polička 15. března 2021 11:12
Reakce na Jos:

Fiction Presnetak, výstižne napsano. Kazdy tu mluvi trochu o necem jinem. Ja treba vubec nepsala nic ve smyslu, ze obet si za to muze sama. 

​Ty třeba ne, ale "telátko, které si má co vyčítat" je celkem jednoznačný odsudek.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 15. března 2021 11:17

Pinot Noir kdyby si tvuj syn nality privedl domu zlodejku, ktera by vas vykradla - taky v pohode?