A napadá mě teda ještě jeden úhel pohledu, u kterého se ještě víc bojím, že se mi nepodaří formulovat...
My tu asi přemýšlíme všichni o situaci holka/žena vs profesionální či příležitostný predátor. Ale taky existují třeba šestnáctiletí kluci, kteří jsou taky ještě oněmi výše zmiňovanými telátky. A i když musí tisíckrát nahlas zaznít, že k holce si nesmí dovolit víc, než ona chce, tak v reálu ty situace mohou být trošku složitější, protože - i když jako ženě se mi to těžko chápe - už pro ně v některé situaci ta zpátečka může být trochu složitější. A znovu důrazně podotýkám, že nechci přehazovat vinu z oběti na pachatele! A nechci říkat, že muži jsou nebohé oběti pod vládou vlastních pudů! Ale možná by nebylo od věci i holkám říkat, že by v některých situacích měly jednat trochu - nevím - s ohledem na druhou stranu?
Ach jo, snad mě budete chtít pochopit a nedostanu nálepku někoho, kvůli komu oběti svá znásilnění nehlásí. :-(
A jak to chceš s těma ohledama dělat? že když si holka myslí, že je připravená, tak i když zjistí, že ne, tak se nemá divit, když už ten kluk nezastaví? Stokrát si můžeme racionalizovat, že už to chceme a stokrát se může stát, že couvneme.
A to už nemluvím o případech, kdy to reálně může fakt začít bolet. Z mého pohledu když se někdo nedokáže ovládnout, tak by měl zvážit, zda je na sex už opravdu zralý
Protože těch situací, kdy je třeba zastavit, je fakt poměrně dost
A jen k zamyšlení - to by ti šestnáctiletí kluci nepřestali ani kdyby jim přímo do pokoje přišli rodiče/mladší sourozenec?