Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 15. března 2021 17:04

Karoleena no právě tam je ta od15 let a od 18 let.

Pro diváky od 12 let je určena speciální verze filmu V síti: Za školou, kterou se zatím producenti pro Aerovod rozhodli neuvolnit a je uváděna primárně pro školní projekce v kinech.

Řekl jim někdo,že děti 12+ byly tento školní rok ve škole asi 8 týdnů celkem?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. března 2021 17:10

Sweet Potato Karoleena Tak bohužel, ta "míň" verze je až od 15 let, a od 12 je speciální verze zatím uváděna primárně pro školní projekce (píšou na DAFilms - takže rada pomohla, i když jsem mohla hned hledat sama, pardón :) )

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. března 2021 17:12

continuity škoda, že? Sice chápu původní záměr, ale teď by se to hodilo o to víc, když pořád visí na netu.

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 15. března 2021 17:14

nonemy mě to přijde jako totální selhání výchovného aspektu toho projektu. 

Dnes nikdo školní projekce pořádat nebude, toto není téma, co lze probírat on line. A nechápu, proč to nemůže být dostupné třeba s nějakou stručnou metodikou za mírný poplatek, když to teda nejde jinak. 

Offline Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 15. března 2021 17:17

nonemy Aha, tak to mne nenapadlo, že ji neuvolnili, promiň.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:23
Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:02

OliveOyl k tomu "zcepenění", (ak si dobre pamätám, že si sa pýtala ty). To nijako nesúvisí so schopnosťou udržať si hranice, je to telesná reakcia, za ktorú nesie zodpovednosť amygdala. Jednoducho vyhodnotí z možností reakcií túto ako v tom momente najvhodnejšiu a vydá "rozkaz" k uvoľneniu hormónov, ktoré spôsobia, že svaly sa nedokážu hýbať (no a ďalšie veci, ale toto je tam vtedy asi najpodstatnejšie). Prečo, to je na dlhú debatu, a nie všetko sa aj vie presne.

Mne sa to napríklad stalo jediný krát v živote a to v tak smiešnej situácii, že sa na tom dodnes smejem, a to pritom som normálne trhač hláv .

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:38

Asi tuhle diskuzi nijak zázračně nerozčísnu, jen prostě musím napsat, že je mi z ní hrozně smutno. A ani nevím, jak vlastně formulovat proč... Já si totiž taky myslím, že některým znásilněním bylo možné předejít. Ale fakt nechci, aby si o mně někdo myslel, že tím chci přehazovat vinu z násilníka na oběť. Sama jsem žena a navíc mám dceru. 

Ale je opravdu tak moc mimo říct, že není úplně dobré nechat třeba ležet peněženku ve vestibulu na hlavňáku, zatímco si odskočím na záchod, že by ji někdo mohl ukrást? A mění na tom něco fakt, že jiného člověka okradli tak, že mu vlezli do zabezpečeného domu? Ano, ve výsledku jsou oba okradení, ano, v obou případech vinu nese zloděj, ale snad se může říct dalším lidem, že - ač je to smutné - zloději prostě existují a měli bychom se aspoň pokusit si tu peněženku pohlídat. A že je ještě víc smutné, že i někdo, kdo není zloděj z povolání, prostě někdy něco ukradne, když se mu naskytne vhodná příležitost, tak jen aby se tak trochu počítalo i s tím. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:56

Tahle diskuze mi přípomněla to, jak jsem svoje malý kluky varovala před násilím. Devadesátý léta byly krásný, ale měly svou stinnou stránku ve skokovém zvýšení kriminality od roku 90 po nesmyslně široké Havlově amnestii, kdy se dostali ven i vrazi, pedofilní vrazi apod. Bohužel jsme to zažili i v blízkém okolí. Já pak měla hrozný strach, hlavně o toho staršího syna, který už chodil do školy. Přiměřeně věku jsme ho varovali a říkali mu, co má v jaké situaci dělat. Jednou se mu naše rada moc hodila a dobře to dopadlo. Nedávno na to dokonce vzpomínali, jak jsme je strašili, ale jak i díky tomu všechno přežili. Myslím si, že upozornit dítě ( a je jedno kluk nebo holka) na to, že ne všichni jsou "hodní" má velký smysl.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:56

Taky trochu kroutím hlavou .....

Myslím si, že se tady slova o telátku zbytečně démonizovala a vytrhávala z kontextu (opravdu to nebylo řečeno ve smyslu jsi telátko = znásilnili tě, lituj své hlouposti).

Pokud bych měla šestnáctiletou dceru a zjistila jsem, že šla v noci sama opuštěnými  místy, spíše bych jí řekla něco v tom smyslu, že udělala velkou blbost, než abych ji podpořila tvrzením, že na to má právo! Jasně že má, ale bohužel svět není ideální a bohužel se najde mnoho jedinců, kteří zákony ani práva nerespektují. Někdy je prostě lepší argumentovat pudem sebezáchovy, než se dovolávat svatého práva. Cožpak neříkáme svým dětem, aby na sebe dávaly pozor, aby zbytečně neriskovaly, aby byly opatrné? Ano, je dobře vychovávat z nich sebevědomé jedince, ovšem nikoli za každou cenu.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:05

Lav souhlasím s tebou, je to smutný.. já mám v živé paměti, že jsem měla stejný názor a byla stejně svatě rozhořčená, jako ta děvčata co popisuje SP... no, realita mě vyvedla z omylu. mohla jsem se lecčemu nepěknému vyhnout, ale asi to jinak nešlo

crazydaisy přesně jak říkáš, člověku záleží především na vlastním dítěti a sice ty idealistické myšlenky jsou pěkné, je třeba je podporovat, nicméně pohybujeme se v realitě a ne v pohádce

Sairon nebýt té úvodní fotky, která vypadá dost strašlivě, je to fakt vydařený!

Hanka H ano děkuju, přesně tak

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:16

A napadá mě teda ještě jeden úhel pohledu, u kterého se ještě víc bojím, že se mi nepodaří formulovat...

My tu asi přemýšlíme všichni o situaci holka/žena vs profesionální či příležitostný predátor. Ale taky existují třeba šestnáctiletí kluci, kteří jsou taky ještě oněmi výše zmiňovanými telátky. A i když musí tisíckrát nahlas zaznít, že k holce si nesmí dovolit víc, než ona chce, tak v reálu ty situace mohou být trošku složitější, protože - i když jako ženě se mi to těžko chápe - už pro ně v některé situaci ta zpátečka může být trochu složitější. A znovu důrazně podotýkám, že nechci přehazovat vinu z oběti na pachatele! A nechci říkat, že muži jsou nebohé oběti pod vládou vlastních pudů! Ale možná by nebylo od věci i holkám říkat, že by v některých situacích měly jednat trochu  - nevím  - s ohledem na druhou stranu? 

Ach jo, snad mě budete chtít pochopit a nedostanu nálepku někoho, kvůli komu oběti svá znásilnění nehlásí. :-(

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:27

On jaksi není problém v tom, doporučovat nějaká základní bezpečnostní opatření (která mezi náma platí i pro kluky). Problém je v tom, že konkrétně v ČR je to to jediné, co se kolem znásilnění dělá. Tváříme se, bůhví jak to nepreventuje znásilnění, ale ve skutečnosti to preventuje jen poměrně malou část. Většinu holek znásilní někdo, od koho by to totálně nečekaly. Bohužel se dějí i případy, kdyse holka nechá doprovodit - aby teda nešla sama - a znásilní ji ten doprovod. Kdybychom fakt chtěly preventovat znásilnění ze strany obětí, tak bysme jako ženský musely být zalezlé doma a hlavně si tam nepouštět žádného chlapa - nikdy......

Je důležité si uvědomit, že těmi obecně tradovanými opatřeními se fakt snižuje to defacto nejnižší riziko. Ve skutečnosti to bude u většiny žen o štěstí, jestli kolem sebe narazily na někoho tohoto schopného nebo ne.

Jinak k tomu chození venku potmě - já měla dva nepěkné zážitky s obtěžovačema, obojí se stalo ve dne. Ten jeden byl fakt nepříjemný, protože to bylo v době, kdy nikde nikdo nebyl, ale naštěstí byl chlápek asi jen neškodný exhibicionista (a navíc o hlavu menší než já). Být to chlap o hlavu vyšší než já a toužící po tom mě znásilnit, tak by k tomu došlo i přes to, že všechna bezpečnostní opatření normálně dodržuju. Jenže kdo by varoval holku před tím chodit sama na metro za denního světla?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:35
Reakce na Lav:

A napadá mě teda ještě jeden úhel pohledu, u kterého se ještě víc bojím, že se mi nepodaří formulovat...

My tu asi přemýšlíme všichni o situaci holka/žena vs profesionální či příležitostný predátor. Ale taky existují třeba šestnáctiletí kluci, kteří jsou taky ještě oněmi výše zmiňovanými telátky. A i když musí tisíckrát nahlas zaznít, že k holce si nesmí dovolit víc, než ona chce, tak v reálu ty situace mohou být trošku složitější, protože - i když jako ženě se mi to těžko chápe - už pro ně v některé situaci ta zpátečka může být trochu složitější. A znovu důrazně podotýkám, že nechci přehazovat vinu z oběti na pachatele! A nechci říkat, že muži jsou nebohé oběti pod vládou vlastních pudů! Ale možná by nebylo od věci i holkám říkat, že by v některých situacích měly jednat trochu  - nevím  - s ohledem na druhou stranu? 

Ach jo, snad mě budete chtít pochopit a nedostanu nálepku někoho, kvůli komu oběti svá znásilnění nehlásí. :-(

A jak to chceš s těma ohledama dělat? že když si holka myslí, že je připravená, tak i když zjistí, že ne, tak se nemá divit, když už ten kluk nezastaví? Stokrát si můžeme racionalizovat, že už to chceme a stokrát se může stát, že couvneme.

A to už nemluvím o případech, kdy to reálně může fakt začít bolet. Z mého pohledu když se někdo nedokáže ovládnout, tak by měl zvážit, zda je na sex už opravdu zralý Protože těch situací, kdy je třeba zastavit, je fakt poměrně dost

A jen k zamyšlení - to by ti šestnáctiletí kluci nepřestali ani kdyby jim přímo do pokoje přišli rodiče/mladší sourozenec?

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:36

viktorka_od splavu celý odpoledne přemýšlím, jak to napsat až to Lav a Hanka H napsaly za mně. Souhlasím s tvými odpověďmi jim i těm ostatním. Nežijeme prostě v ideálním světě a je dobré, aby s tím všichni počítali a věděli, že není dobrý dráždit hada bosou nohou a že když se něco nesmí, neznamená to, že to nikdo nedělá. Takže nejenom učme chlapečky ty věci z videa od Sairon, ale i holčičky, že nemaj svádět a provokovat k akci kluky, s kterýma nechtěj nic mít. Protože to se taky děje a dotyčné se pak nestačí divit, když to zajde dál než by se jim líbilo.Tím nechci popřít ostatní případy, ani nijak omluvit násilníka, který se neudržel, chci jen poukázat na nutnost vychovávat všechny.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:37
Offline madluša
122 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:40

Lav teď si to nejspíš slíznem obě

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:45
Reakce na madluša:

Takže nejenom učme chlapečky ty věci z videa od Sairon, ale i holčičky, že nemaj svádět a provokovat k akci kluky, s kterýma nechtěj nic mít. Protože to se taky děje a dotyčné se pak nestačí divit, když to zajde dál než by se jim líbilo.Tím nechci popřít ostatní případy, ani nijak omluvit násilníka, který se neudržel, chci jen poukázat na nutnost vychovávat všechny.

​Hele sorry, ale přesně tyhle formulace vedou pak k tomu, že holka neřekne dost, protože má pocit, že když toho kluka "svedla" tak to teda musí vydržet až do konce. Těch, které by sváděly cíleně a pak na konci cukly (a od začátku věděly, že to tak bude) fakt nebude zase tolik. Mnohem častější je případ, že holka prostě zjistí, že na to ještě pořád není připravená. Na což má právo!

Navíc se obávám,ž e tenhle názor, že holka přece neměla dávat klukovi plané naděje tak ať se nediví, když to došlo dál, než chtěla, je momentálně stále dostatečně rozlezlý, takže jsou tím ty holky pořád ještě vychovávaný

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:46
Reakce na A666:

A jak to chceš s těma ohledama dělat?

nevím

Z mého pohledu když se někdo nedokáže ovládnout, tak by měl zvážit, zda je na sex už opravdu zralý  

Souhlasím. Myslela jsem, že z mého textu je pochopitelné, že se daného jednání nezastávám, ale že jen konstatuji, že existuje. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:47

Lav hele to asi nema smysl, protoze se uplne mijime. Ale presto to jeste zkusim ukazat na prikladu. Holka se domluvi s kamaradem, ze se sejdou odpoledne u jednoho z nich doma a budou koukat na film/serial. Koukaj na serial a on zacne premlouvat, aby ho vykourila. Ona odmitne, ze to teda ani nahodou. Chvili se dohadujou a on ji chytne za vlasy a stahne ji hlavu k sobe do klina. V tu chvili panika, ona se prestava branit a zdanlive dobrovolne felaci provede. To je znasilneni. Cekat se to nedalo, leda by se dotycna nikdy nevidala s chlapama. Muzeme argumentovat tim, ze mu ho mela ukousnout a utect, ale reakce jsou holt nevyzpytatelny. Co si o tom mame myslet? Nebudeme ji nazyvat telatkem, nebudeme rikat, ze by si to mela vycitat. Nebudeme se tvarit, ze si za to mohla sama, beztak ho provokovala a on nevedel co se sebou. To se muze stat v 16, ale bohuzel i po tricitce. Dulezity je, aby se ta dotycna mohla s tim zazitkem nekomu sverit, aniz by mela obavy z neduvery, zesmesneni, bagatelizace....("no jezis, tak jsi ho preblafla no, nic se ti nestalo).