Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 11:37

notna v Albanii se mi to teda nezda. Ono taky zalezi, co kde do tech statistik nahlasej.

Online notna
9265 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 11:51

Kokoska Překvapilo mě to hodně. Třeba jsem continuity dá odkaz a dočteme se podrobnosti.

Online Jos
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 12:05

Evaeva tak u nas aspon v oboru taha zamestnavatel za kratsi konec. Ono neni moc kym tyhle lidi eventualne nahradit. Plus velmi casto ta partnerka pracuje ve stejne instituci, takze ciste matematicky zase posili to sve oddeleni. Naopak vstricny krok spis vede k loajalite a ty lidi spis zustanou tam, kde jim vysli vstric casove a treba se skolkou. 

Online notna
9265 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 12:19

continuity Dík.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 12:33

Jos to určitě. Taky jak si psala, že pracují v jedné instituci, tak třeba ani ta platová nerovnost není taková. Nebo ty třeba hodně využíváš (aspoň jsem nabyla toho dojmu) služeb a víkendů, to pak ten druhý toho volna taky nepotřebuje tolik (vlastně on si odpustí osm hodin a ty 12 naděláš). Ale to zase chce vstřícného zaměstnavatele.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 17:50

notna Švagr byl doma s neteří necelý rok, tchán byl doma se švagrovou, dneska je jí dvacet. Šéf o rodičáku hodně vážně uvazoval, naštěstí to neklaplo (jsem jeho zástupce). A vím o dalších mužích, cobyli s dětma doma, všem je už přes čtyřicet. Ale pořád je to menšina.

Offline Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 19:17

Já bych nechtěla, aby byl muž doma, ale mne vadi, jak ti chlapi fakt kolikrat nejsou mentálně zapojeny, já třeba teď řeším předběžně zakladku, ve městě je jedna a strašná, tak tady zjistuju ty možnosti, muž byl tedka s místními kamarady, ze by se třeba zeptal, kam jejich děti chodí do školy, to ho vůbec nenapadne, udivenej pohled, my se o dětech vůbec nebavíme?!!! ani třeba neví, jak se ty jejich děti jmenujou nebo kolik jim je... to je fakt pro mě jinej vesmír.... 

Online Karja
44220 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 19:29

Potrefenáhusa :D no hele možná lepší, než když mi samba šéf poslal homeopatika na rozkojeni...jako to byl fakt bizar po tom prvním porodu, děti mělo najednou víc jeho znamych, barák ještě nastavil, ty jo, ten věděl i jak přikládat k prsu.

notna Ono se stačí zamyslet jako kolik realne znáš párů, kde si žena vydelava před mateřskou víc než muž, já jen dva a jako ne nijak výrazně. Jednak to pěkně souhlasí s tou statistikou a druhak to je velký důvod, proč se nestridaji ti partneři.. já jsem si třeba před MD vydelavala o něco málo víc, ale samba potenciál byl silnejsi, takze pak pri MD se to hodne zmenilo uz, kdyz zacal chtit, já bych rozhodně takového příjmu nedosáhla, kdyby byl doma on. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 19:54

Potrefenáhusa to je ale podle mě i tím, že jseš doma s dětmi, takže je to tvoje práce. Aspoň já to tak vnímám. Kdyby byl doma muž, neplýtval by ty mentální kapacity v práci a zbyly by mu na základku a boty. Nebo prostě kdyby měl tohle na starosti on, protože já sice řeším ty základky (ale na jeden DOD jsem poslala muže a zjistil vše, co měl), ale zase nejsem mentálně zapojená ve spoustě jiných věcí.

Offline Vari
2187 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:00

Evaeva My sice pracujeme uz oba, ale tohle mam na starosti taky ja. Treba boty by jim sambo koupit urcite zvladnul, ale deti by prisly v blikajicich teniskach se spidermanem a Elsou, coz uplne nechci. Ja se zase vubec nestaram o barak a o auta, ja netusim, kolik platime za vodu, on netusi, kolik je treba skolkovny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:09

Vari u nás má muž na starosti placení všeho takže školkovné, jídelna,... Dokonce se mně ptal, jestli už máme nějaké pokyny pro syna, že něco zaslechl na hřišti nebo kde. Ale to je přesně ono, já taky spoustu věcí netuším a je logické, že každý řeší to, co je mu bližší. Ale jsem přesvědčená, že kdyby byl doma on, bude řešit, když ne boty, tak ty provozní věci typu nákup a jídelníček on.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:13

Karja no jasně, kdyby jsme se vystřídali, stěží uplatíme hypotéku, resp. určitě si neudržíme takový životní styl. Takže je to nevýhodné pro mě, ale výhodné pro rodinu.

Offline Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:16

Jo, já to beru, ze to máme rozděleny, o spoustu věci se nestaram já, chápu, ze neresi s kamosema, jaký koupit dětem boty, stejne jako já neresim s kamoskama, jakej máme kotel a sekacku na trávu, ale zrovna ta škola mi přijde, ze je i v jeho zájmu, poptávat se po možnostech, jako i na ty školky jsem ho tenkrát musela zaukolovat já, přitom on tu pracuje přímo ve městě a ty zdroje má dobrý 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:20

Potrefenáhusa tak muž se s kolegy o dětech baví, ale jednak jsou z celé Prahy a pak má pověst zaslouženého otce (má většinou mladší kolegy), takže si k němu chodí pro rady

Online Jos
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:51

Evaeva ty sluzby mam ja jakoby k uvazku, a mam "jen" dve, vic moc nechci. Kdyby mi to pocitali jen jako hodiny do uvazku 1,0, tak neslouzim vubec. I tak ty dve hodne blbe psychicky snasim. Ale ano, vetsinou to byva jeden den z vikendu a casto patek z jineho. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:07

Jos aha, díky za upřesnění 

Online notna
9265 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:09

Karja Psala jsem to už v tom prvním příspěvku k tomuto tématu, ze si uvědomuji roli těch rozdílných platů. Ale prave třeba ta domluva, aby žena nevypadla z profese na delší dobu, je fajn ten systém, kdy chlap si úvazek trochu zkrátí a žena se může zase částečně k práci vrátit. Proste systém, kdy se rozloží ten podíl na péči o dítě a zbrzdi se kariérní postup u obou. Pak by se nevytvořil ten propastny rozdíl, kdy jeden pracuje celou dobu a druhy je 3 a více let doma. A o tom jsem psala, ze k tomu vidím malou ochotu.

Pokud je rozdíl v příjmech propastný, je jasné, že clovek neuvrhne rodinu do bídy. Ale co mi přijde, ze většinou je u těch bezdětných páru dnes i celkem ten příjem vyrovnaný a vytvoří se rozdíl prave tou delší pauzou ženy v práci. 

Online Jos
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:13

Potrefenáhusa Ja taky nevim, jak se jmenujou deti mistnich a kolik jim je. K cemu by mi to bylo? Ja kolikrat nevim ani jak se jmenuji ti znami, a to si tykame . Skolku jsem zaridila logicky ja, mela jsem vic casu a ve vysledku jsme resili stejne jen dve. Vari presne tak. Muz by se postaral, bazalne a ne podle mych predstav, ale postaral. A s kolegy se o detech bavime ale spis minimalne. Spis hlavne ja odbiham od tematu, radsi bych resila kde kdo byl na dovolene nebo co si mysli o volbach v USA nez resit detske boty. Na to mam par kamaradek a to si dycky rikame "to jsme dopadly, misto hadru a sminek resime ty svoje zaskodniky". 

Online Jos
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:22

notna Taky si to myslim. Mozna je trochu ten rozdil u bezdetnych paru ale dan vekovym rozdilem. Jasne spousta je vrstevniku, ale hodne paru ma nejaky vekovy rozdil. My treba 4 roky a muz pri skole pracoval, takze mel treba deset let naskok. No a celkove ta nase rodicovska je neumerne dlouha, tri a vice let (u vice deti) je sileny karierni gap, ktery se jen tezko dohani. Urcite bych nechtela extremni zkraceni, ale spis by stat a zamestnavatele meli resit jesle/skolky/hlidaci skupiny nez udrzovat takhle dlouhou placenou materskou.