Potrefenáhusa Tak výhoda to je, to nepopírám. :-) Na střední si ale podle mě s pamětí ještě dost vystačíš. Studovat historii na VŠ už bude předpokládám jiný kafe, ale zase tam jde člověk, který se o historii zajímá, takže těžko otestovat. Mně právě v tomto dost nahlodala ta moje spolužačka, fakt dokázala prakticky doslova odvykládat skripta, bylo to až fascinující.
Omfg
Potrefenáhusa tak jasně že na vědeckou práci v oboru kultury malých hrobu ti dobrej pamatovák stačit nebude. já ale mluvím o těch případech kdy decku na základce nebo i střední takzvaně nejde matika ale je dobrý na ty humanitní předměty takže je vlastně chytrý a půjde na školu.. třeeeba na pajdák
a pak máme učitele kteří ten výše uvedený sranda příklad nespočítají jak psala continuity
Jos nejpozdeji s detma ve skole:D ja se na to docela tesim...
Jos no jestli bude naše dite po nás dvou, tak shanim doucovani matiky nejpozdejc ve školce ![]()
711990 u lidi je to za dlouho, ale jak pak ty civilizace dopadly (tusim egypt to byl?), se myslim vi
Potrefenáhusa Hele, ale já myslím, že to matematický myšlení a logika se dá rozvíjet (jasně, nepřekročíš svůj stín), takže zaměřit se na to už od školky náhodou není špatnej nápad.
Já si fakt myslím, že to má i další benefity.
rasaNori Víš jak já se těšila, že si se školou dětí zopakuju fyziku, ty provařený láčkovce a podobně? Fakt by mi to prospělo, takové ty základní školní znalosti. Jenomže dcera je hrozně chytrá a vůbec nepotřebuje žádnou pomoc, ani zkoušení, to je mazec, já vůbec nevím, co berou!!!
(akorát jsme pěstovali trepky, heč!)
Potrefenáhusa A nebo to konecne pochopis. No u me byla matika nejvetsi slabina, ale spis tim, ze jsem nad musela nejaky cas odsedet. Manzel je zas naopak typ matika a logika zadarmo (na CVUTu se neucil snad ani den), ale zato zase netusi ani statni svatky ![]()
A teď mě napadlo-na znalce češtiny-ty trepky se chovají, nebo pěstují?
Normálně jsem se u toho zarazila a nejsem si jistá! Myslela jsem spíš "chovají", ale pak mi přišlo, že to vypadá divně! ![]()
continuity No přesně, kuchyňské počty, a záležitost do dětského pokoje (viz ty prostorový útvary z kostiček, kdy zaškrtáváš, jak vypadají shora)! Je to spíš podle mně přístupem vyučujícího, jak matematiku učí, resp. jaký prostor nechá dětem, aby se s ní popasovaly, ošahaly, přeskládaly čísla a malůvky jednoho kouta do druhého a zase zpět, rozebraly je a znovu složily, a pak zase. Jenže jak už to se školou je, děti dostanou pár pokusů a pak jsou bodovaný za rychlost, a pak už nedostanou/nemají prostor k hraní.
Garfie nejsem znalec:-)) ale spis pestuji, ten chov je vyhrazeny pro zivocichy. treba bakterie se taky pestuji
Garfie jsou to synonyma, já jsem to už jednou hledala myslím i ve slovníku po nějaký plamenny debatě ještě na mp, ze rostliny se pěstují a živočichové se chovají, ale není to tak. Myslím i na Moravě se děti pěstují v náručí?
a s tou matikou, já dělala (pro mě) docela náročnou zkoušku na vs, v rámci nějakých statistických metod, byly tam nějaký (lehký) úlohy z logiky a pravděpodobnosti, musela jsem osvezovat zlomky (úplně jsem to zapomněla) a nakonec mi to tak narocny nepřišlo, ale jak to vůbec nepoužívám, končím u ty kuchyňský matematiky. Vyhodnotila jsem to, jakoze jsem na to na ty základce neměla proste zralej mozek a vůbec mě to nebavilo a nezajímalo. No a z gymplu si nepamatuju ani co jsme brali, ale evidentně jsem tím nějak prolezla
Isca to ale porad plati pro deti/lidi kteri jsou schopni to pobrat. vzpomenu si vzdy na svou babicku, vychodila dokonce i mestanku, varila cely zivot zpameti, kdyz jsme jednou spolu delaly bramborovy knedliky ze sacku s prekvapenim jsem zjistila, ze ctvrt litru povazuje za adekvatni 400ml v odmerce. ze stejneho ranku je presvedceni ze 1/2 je 20%.. a techto lidi je v populaci vetsina
Na ZŠ i SŠ mi išla matematika i slovenčina a dejepis. V matematike som sa dobrovoľne zapájala aj do matematických korešpondenčných seminárov. Z matematiky mi robili problém najmä rezy kocky. Mala som dobré učiteľky. Na VŠ som študovala históriu, jazyk a literatúru. Mala som na VŠ 3 spolužiačky, ktoré chodili na matematické gymnázium, resp. do matematickej triedy. Študovať históriu a jazyk išli preto, lebo chceli, nie preto, lebo im matematika nešla, jedna z nich popri histórii a literatúre súbežne študovala aj matematiku a informatiku
. Tak teraz nejako neviem, kam sa zaradiť v tých teóriach.
A dejepis nie je iba o pamäti, o dátumoch, to je skôr problém spôsobu výučby na ZŠ a SŠ, že sa kladie dôraz predovšetkým na fakty a nie každý učiteľ učí aj súvislosti, dejepis je výborný predmet na rozvíjanie kritického myslenia, na analýzu a interpretáciu textov.
Potrefenáhusa Fakt synonyma? Já to mám právě taky zakotvený, jak říkáš, ale u těch trepek jsem si nebyla jistá. Ovšem už jsem zjistila, že to jsou řasy, takže jasně pěstuju! :-) viktorka_od splavu Jinak teda na Moravě se říká chovat i pěstovat dítě, ale myslím, že "pochovat" se používá víc.
S tou matikou je to těžký, jako u všeho hrozně záleží na učiteli-a bohužel zrovna tu matiku se tak nějak nenaučíš (v tom smyslu "našprtám se to"), není moc zajímavá na první pohled, takže podle mě záleží na učiteli o to víc. :-(
dorota V teoriích mezi inteligentní.
S dějepisem absolutně souhlasím, včteně toho způsobu výuky-právě proto si myslím, že s paměstí se dá vyjít bez problémů na jedničku.
No a řezy "kockou" mě rozsekaly, těch 20 vteřin, kdy jsem si říkala, proč do toho motáš biologii a že jste ji měli drsnou, bylo krutých
(a ano, vím, že slovensky je to mačka, ale mozku neporučíš).
dorota sis, debata nebyla preci o tom ze koho bavi a jde mu historie je pitomec:-) naopak je super, kdyz se ji venuji lide, ktrei to nedelaji jen proto, ze jim "nesla matika" a na rucni prace byli levi:-))
Potrefenáhusa "od prirody" se obvykle sourozenci, kdyz jsou vychovani spolecne, sexualne nepritahuji. to si prave pletes, kulturni konstrukt je samozrejme potom ten pridany vyznam, institucionalizace toho prirozeneho konani
Potrefenáhusa no jasne, to dany neni vubec. Klidne s vlastnim brachou:D
Heleďte, já si teda tu trojčlenku vygooglim, ale diplom kvůli vám vracet nebudu! (Na fildu
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje