viktorka_od splavu Neblazni, trojclenka neni zadnej vypocet procent. Trojclenka v kuchyni je na 2 vejce dej 200g mouky. Kolik mouky do toho mam vrazit, kdyz toho chci vic a pouziju 3 vejce? Trojclenka proto, ze znas tri udaje a chces vypocitat ctvrty. Jen tomu normalni kucharka nerika trojclenka a nepise si k tomu rovnice.
Omfg
mitford sister víš co, já měla podobný názor, ale pak mi otevřel oči článek, kterej už bohužel nenajdu, ale ve zkratce - není žádná "jiná" inteligence, nebo "chytrý člověk, kterému nejde matika"
Tak teorii o inteligenci svetem koluje pomerne dost; ja jsem zivoucim dukazem ze konkretne tato rozhodne neplati univerzalne. Matematika mi hrube nejde, sama se opravdu povazuju za matematicky negramotnou (ten priklad tady jsem se pro jistotu ani nepokusila spocitat) ale na jine predmety jsem byla a jsem nadana nadprumerne, a jen dobrou pameti to fakt neni.
Jestli jsem pricinou toho, v jakem je spolecnost spatnem stavu posoudit neumim, vyloucene to neni ![]()
Nicmene tohle mi prijde jako podobne zobecneni, jako kdyz sem onehdy nekdo prisel s teorii, ze inteligence ma co do cineni s tim, jestli se dospely clovek dokaze zbavit v anglictine prizvuku. Predpokladam, ze taky cetl nejaky clanek.
mirajo no ale jsou to ty procenta a já se za normální kuchařku povazuju a tu trojclenku si k tomu píšu, protože to jinak (z hlavy) spočítat neumím
Potrefenáhusaja si to sestavim v hlave, ale vypocet musi probehnout na kalkulacce, protoze neumim z hlavy delit:D
viktorka_od splavu čeština ani dějepis přece nejsou o paměti
a incest povazuju spis za kulturní konstrukt, většina zvířat o něm nic neví, a ta degenerace snad není samozřejmost, spis vyšší pravděpodobnost, ze se potkaj stejný genovy mutace, ne?
jsou lidský společnosti, kde je incest normální, dokonce žádanej
711990 to já taky ne :-) no ale já si musím nakreslit i tu trojclenku se sipkama, přesně tak, jako jsme se to učili na základce :-)
MP Marge to je srandovni napad s tim prizvukem:-) takze kdo kokta nebo rackuje je min inteligentni?:-))
to fakt ne ale s tou matikou ma co do cineni logicke fungovani mozku, ze ti ve skole nesly pocitat priklady to nemusi znamenat, ze bys nebyla schopna to pochopit, s jinym ucitelem/pristupem a bez presvedceni "ja na matiku nejsem":-)
MP Marge to je srandovni napad s tim prizvukem:-) takze kdo kokta nebo rackuje je min inteligentni?:-))
to fakt ne ale s tou matikou ma co do cineni logicke fungovani mozku, ze ti ve skole nesly pocitat priklady to nemusi znamenat, ze bys nebyla schopna to pochopit, s jinym ucitelem/pristupem a bez presvedceni "ja na matiku nejsem":-)
Prosim te, o logickem fungovani mozku ja u sebe prave radsi pomlcim ![]()
No a nekdo to tady psal, no, ze kdyz nekdo zije dlouho v zahranici a ma porad prizvuk, tak je to znamkou nizsi inteligence. To se radsi ani neptej, jak na tom podle teto teorie s inteligenci jsem ![]()
Kokoska viktorka_od splavu continuity No ona trojčlenka je právě skvelý nástroj pro lidi, co matice nerozumí. Prostě si vypočítají, co potřebují, bez přemýšlení, je to mechanická věc.
711990 to já taky ne :-) no ale já si musím nakreslit i tu trojclenku se sipkama, přesně tak, jako jsme se to učili na základce :-)
Predstav si, ze za me se na zakladce trojclenka vubec neucila (aspon teda u nas ne)! Ja vubec netusila, ze neco takoveho existuje, dokud jsem necetla Tajemstvi prouteneho kosiku a tam se v jedne kapitole psalo "Klarka vylustila trojclenku, kterou jim Merunka napsal na tabuli". Tak jsem se sla ptat maminky, co to je, a ona pry ze to uz se dneska neuci.
A setkala jsem se s tim az v USA na vysoke, kde jsem musela potupne chodit na zakladni a stredoskolskou matematiku, abych se doucila zaklady. Tak ji umim, pri vareni/peceni casto pouzivam (viktorka_od splavu asi to teda se mnou prece jen nebude tak spatny!), ale taky si to musim napsat a nakreslit ty sipky!
viktorka_od splavu Ja rackuju, ale Havel rackoval mnohem vic, tak jsem klidna
. A nevim jestli jsem uplne blba nebo vlastne ne. Matika mi vzdycky docela sla, az na veci jako variace, permutace atd. Ale uplne vsechno jsem zapomnela, ale fakt vsechno. Takze ji stejne neumim pouzit. A vsechno hazim do kalkukacky ????. (Priklad z Penny teda jeste spocitam).
Potrefenáhusa Ale tak dějepis zrovna o paměti docela je, ne? Já chápu, že musíš znát souvislosti, ale myslím, že v dějepisu s dobrou pamětí můžeš dost excelovat. S češtinou souhlasím, tam už musíš mít nějaký cit (nebo hodně načteno).
S tou pamětí je to zajímavé a myslím, že právě kromě matiky (a příbuzných oborů) se s ní dá dobře vystudovat i bez logického myšlení, už jsem tady myslím dávala k dobru historku, jak jsem studovala s jednou známou herečkou, která od zkoušek nosila samé jedničky (diplomka byl teda trochu kámen úrazu) a jednou po mně chtěla vysvětlil statistiku. Něco jsem ji vyzkoušela a říkám "vždyť to umíš!" A ona: "no jo, já to umím, jsem zvyklá se učit dlouhé texty, ale vůbec nechápu, co říkám!"
Potrefenáhusajako ty sipky sou dulezity, ona se tim da pocitat nejaka ta neprima umera a tu neumim teda. Trojclenku sem se doucovala pri peceni az po gymplu:D s tim incestem, je to problem malych populaci, klesne ti genova diverzita, ale u lidi to je az docela za dlouho:))))
Garfie no ale to ti asi stačí tak na základce, ty souvislosti a rozhled jsou mnohem důležitější (dějepis a paměť)
MP Marge já jsem ale nepsala nic o vysokoškolské matematice. Myslím, že matematiku prvních tri/ čtyř ročníků ZŠ je schopný se naučit úplně každý s IQ v průměrném pásmu. Jsou to fakt kuchyňské počty.
U pribuzenskeho krizeni se treba zvysuje riziko autozomalne recesivnich onemocneni (dva zdravi prenaseci). Typicky komunity Amisu nebo Zide Askenazy (nektera vzacna metabolicka onemocneni). Ta incidence je nasobna proti bezne populaci.
Potrefenáhusa Hele klid, myslim, ze matika i dejepis jeste nejsou ztraceny
. Za par let budeme svihat vzorecky jedna basen.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“