Vzpomněla jsem si, proč si nepamatuju práci na pozemcích. Protože jsme většinou normálně seděli ve třídě a psali si poznámky z "pěstitelských prací" do sešitu
Strašně bych si to teď chtěla přečíst, co to bylo za moudra.
Omfg
Pamatuju si, že jsme měli pletení. Soudružka učitelka byla ze mě na nervy, protože mě ty očka nebyla schopna naučit, protože jsem levák, a to je pak všechno obráceně - hladce i obrace. ![]()
Evaeva
No přesně, jak přišít knoflík je fakt důležitá znalost. Taky jsem se naučila štupovat ponožky, ale to doufám nikdy nevyužiju! ![]()
Jé my na maloměstě měli povinný jeden den na školní zahradě i o prázdninách ![]()
Měla jsem dílny, vaření, šití, pěstitelské práce a ruštinu, na střendí němčinu. Využiju všeho hojně dodnes. Péči o dítě jsem si vyzkoušela vždy o prázdninách, kdy jsem vozila sestřenici o osm let mladší a každý rok přibyla další. Díky tetě a její „škole" jsem věděla o fontanele u miminka a dodnes smekám před její důvěrou svěřit kočár osmiletému trdlu a dvě hodiny o nich nevědět.
Pokud si dovře pamatuju, tak 5., 6. třída jsme měli pozemky a dílny. Pak jsme měly vaření a péči o dítě, ale nevím, co měli kluci. Na nižším stupni jsme vyšívali a přišivali knoflíky všichni.
Jo a každé prázdniny jeden týden galeje na školních polnostech. Asi nám dovolili vzít si výpěstky domů, to si nepamatuju.
Pinot Noir Aha, tak možná den. Pamatuju si jen, že jsme vždycky pleli.
Moje mama vylozene trpi, kdyz piju vodu z vodovodu. Jenze oni maji doma jen mineralky nebo perlivou vodu a to ja nerada. Ale u nich se mi to treti oko mozna fakt zanese, i rychlovarka je po odvapneni a dvojim uvareni vody zase sediva. Tezky to je, tezky!
Dadoo boze ![]()
![]()
to je panecku intelektualni brouzdaliste :D
Dadoo ta diskuze po tím
ale tedy takhle poránu ty dvě vlnící se velryby...
To jsou lidi z Walmartu ![]()
Tak ještě něco pro zvláště otrlé.. ![]()
![]()
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3000072820261205&id=100007755486956
Dadoo že to je fejk? Že jo?
Dadoo Ta zpívající matička mi připomněla jeden vtip.

Ja si z nasi zs pamatuju jen pozemky a dilny. Vareni a peci o dite nase skola nevedla. Nastesti. V dilnach jsme snad cely pololeti vyrabeli podlozku pod kvetiny z deviti drevenych latek. Dodnes si pamatuju, jak jsem to mela krivy a ze se mi to pri ukazce pani ucitelce cely rozpadlo. Ona nastesti ale byla v pohode a slo ji spis o to, abychom poznali sroubovak od dlata.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025